Lanškrounská - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

V riešení

Dobry den. Rozumiem nedostatku parkovacich miest na sidlisku juh, zaroven ale mam obavy z toho, aby nedochadzalo k niceniu zelene a travnatej plochy. Uz teraz je vidiet, ze auta si dovoluju jazdit a parkovat, kde sa im zachce. Kam sme vsak ako spolocnost az schopni zajst? Dakujem.

25. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, posunieme ho na vyjadrenie kompetentným.
Pekný deň.

PhDr. Mgr. Ondrej Miškovič
oddelenie komunikácie a propagácie mesta Kežmarok
27. január 2021

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

nedostatok parkovacích miest nie je novinkou. Postupne v rámci revitalizácie sídlisk má byť riešená aj statická doprava-parkovacie miesta, kde to bude možné. Avšak nie všetky pozemky na sídlisku sú vo vlastníctve mesta, čo je zatiaľ problémom možného rozšírenia nových parkovacích miest . Zeleň u nás má na starosti Ing. Huťa.

S pozdravom

Ing.Ladislav Tomaškovič
MsÚ Kežmarok, oddelenie V, D a ŽP,
samostatný odborný referent
28. január 2021

Matúš

Dakujem za komentar. Pre spory s pozemkami a urcite aj obmedzenymi zdrojmi mesta pre pandemiu, vidim revitalizaciu a vybudovanie statickych parkovacich miest v nedohladne. Co takto umiestit tabulky "Zakaz parkovat" a prípadne tiez upovedmit hliadku mestkej polície. Viete ono miesto na parkovanie sa vzdy najde, aj ked nie pohodlne pod nosom, ale o ulicu-dve dalej... Neuvazujete o podobnom rieseni situacie?
28. január 2021

Matúš

ps: aby to tu nevyzeralo ako na bagrovisku
04. február 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za spätnú väzbu, posielame znova na zváženie.

PhDr. Mgr. Ondrej Miškovič
oddelenie komunikácie a propagácie mesta Kežmarok
21. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zasielame odpoveď na podnet z oddelenia prípravy investícií MsÚ Kežmarok:

Dobrý deň, o problémoch parkovania na sídlisku mesto vie, hľadajú sa aj riešenia a možnosti rozšírenia parkovacíh kapacít. S problémami parkovania na verejnej zeleni bojujú všetky samosprávy. Jedným z možností riešenia je opakované privolanie hliadok mestskej polície, ktorá by mala pokutovať takýchto vodičov. Ďalším z možných riešení, ktoré môžu pomôcť je budovanie "prekážok" v podobe mobilnej zelene, kvetináčov okrásnych skál a podobne, ktoré môžu budovať aj samotní občania spolu s mestom cez participatívny rozpočet.

PhDr. Mgr. Ondrej Miškovič, LL.M.
úsek komunikácie a propagácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania