EĽRO-hluk, špina, neporiadok

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 12. júla 2014

Každoročne si návštevníci festivalu EĽRO robia z bočných uličiek centra mesta verejné WC. Je celkom adrenalínové vyjsť z domu a vidieť zvyšky ľudských aktivít (áno, všetkých ľudských aktivít a potrieb), a tieto zvyšky prekračovať a obchádzať. Ku fotografii podnetu by sa určite nehodila aktuálna fotografia h****n a použitých servítok priamo pred vchodmi...
Tento problém je celoročný, ale extrémne viditeľný a cítiteľný práve počas festivalu EĽRO. Podobný problém tu je aj so špinou, ľudia (ak sa to dá nazvať ľuďmi), mládež pravidelne popíjajúca v tmavých zákutiach tu po odchode nechá slušnú kôpku smetí a fľašiek.
Hluk samotného festivalu samozrejme tolerujem, ale neskoronočné a skororanné opilecké výkriky sú niekedy na hranici znesiteľnosti. Možno by bolo vhodné zvýšiť hliadkovú činnosť a mimo areálu. Keď sa ľudia nevedia správať ako ľudia, je potrebné ich usmerniť.
Aké možnosti zabezpečenia verejného poriadku má mesto Kežmarok, a aké opatrenia na jeho zabezpečenie mesto vykonalo a vykonáva? Samozrejme pred a počas festivalu EĽRO v spolupráci s organizačným výborom.
Za odpoveď ďakujem.

16. december 2014

Odpoveď samosprávy

Bývalé vedenie mesta až do konca svojho funkčného obdobia ignorovalo otázky svojich voličov na tomto portáli. Aj k tejto odpovedi sme ich museli donútiť až pomocou Infozákona.

Od samosprávy sme žiadali odpovede na tieto otázky:

Akým spôsobom mesto Kežmarok spolu s organizačným výborom festivalu konkrétne
zabezpečuje verejný poriadok počas konania festivalu?

Aké konkrétne opatrenia sa vykonávajú v areáli festivalu?

Aké konkrétne opatrenia sa vykonávajú v blízkych uličkách a v okolí areálu festivalu?

Akým konkrétnym spôsobom sa vykonáva čistenie a upratovanie v priľahlých uličkách
a v okolí festivalu, keďže je predpoklad, že v priebehu festivalu dôjde k väčšiemu
znečisteniu ako zvyčajne?

Odpoveď samosprávy z 15. 10. 2014:
Počas festivalu EĽRO mesto navštívi niekoľko tisíc návštevníkov, z tohto dôvodu je verejný poriadok zabezpečovaný zvýšeným počtom hliadok mestskej polície a policajného zboru. V dennej a nočnej službe zabezpečuje verejný poriadok po osem príslušníkov mestskej a štátnej polície. V nočných hodinách a počas večerného programu na javisku pri radnici je verejný poriadok zabezpečovaný šiestimi zamestnancami súkromnej bezpečnostnej služby. Počas noci dohľad nad dodržiavaním verejného poriadku a ochranu majetku zabezpečujú dvaja psovodi. K dispozícii je aj kamerový systém, ktorý napomáha operatívnemu riešeniu vznikajúcich konfliktov.

Verejný poriadok a ochranu majetku mimo areálu zabezpečuje štátna polícia, ktorá zvýšeným počtom hliadok monitoruje priľahlé uličky, a v prípade narušenia verejného poriadku operatívne zasahuje.

Upratovanie verejných priestranstiev počas festivalu EĽRO zabezpečujú Verejnoprospešné služby mesta Kežmarok.

Ing. Ladislav Faix
prednosta úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania