Ako nevynášať peniaze von z mesta vs. realizácia ihriska :O)

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Jana Celbová 21. júla 2012

Koľko krát sa cestou s deťmi naložených v aute do Smokovca, Popradu, Hozelca zamyslím, ako by som tie peniaze za naftu a vstupné rada nechala v našom krásnom meste. Keby bolo ale kde, však ???
Predstavte si milí rodičia ten nádherný , veľký park s tankom v strede momentálne tak prázdny a opustený, kde občas zablúdi nejaké dieťa so svojou mamičkou, ktorá si ani nemá kde sadnúť kým sa jej ratolesť hraje, teda skôr pobehuje :o). A teraz si predstavte, že ten nádherný park je chránený pletivom, ktoré chráni Vaše dieťa pred vbehnutím na cestu, pred vpádom mládeže, ktorá z nudy rada ničí to čo iní vybudovali a pred psími exkrementami, ktoré taktiež na ihrisko nepatria. Vstup do ihriska stráži nejaký milý ujo, alebo teta, ktorému s radosťou zaplatíte nejaké to euro, pretože viete, že Vaše dieťatko sa bude hrať na čistom a bezpečnom ihrisku plnom rôznych farebných preliezok, šmýkačiek, pieskovísk, drevených hradov a rôznych iných atrakcii. S radosťou sa tu opäť vraciate a veľmi radi obetujete to euro, dve keď vidíte aké je Vaše dieťatko šťastné, ako sa blázni s inými deťmi a ako si nachádza nových kamarátov... Nemusíte sa báť, že sa Vaše dieťa niekde nakazí škrkavkou, poreže na skle od rozbitej fľaše, pretože ihrisko je strážené a starostlivo udržiavané. S radosťou a láskou k svojím deťom zaplatím vstupné na takéto "naše" VEĽKÉ rozprávkové kežmarské ihrisko a verím, že nebudem sama:o) Veľmi rada nebudem vynášať peniaze z mesta von , ale miniem ich tu u nás doma a na naše deti.
Preto sa s malou iskierkou nádeje pýtam naších milých poslancov a pána primátora, či je tento môj sen a určite aj mnohých kežmarkých rodičov snom realizovateľným ???
Vopred Vám za odpoveď veľmi pekne ďakujem.
S pozdravom Jana Celbová , Kežmarok.

23. júl 2012

kristina brejkova

Janka, vyborny napad!!! Som vsetkymi desiatimi za! Aj ja by som bola ochotna zaplatit za bezpecne ihrisko! Dufam, ze sa najdu ludia, ktori daju zelenu takemuto projektu! Drzim palce :-)
24. júl 2012

Petra

Dovolím si predbehnúť odpoveď samosprávy a vkladám jej odpoveď...
realizácia detského ihriska môže byť finančne náročná a v súčasnej ekonomickej situácii, vzhľadom na iné priority, nerealizovateľná.
Je to hanba!!! Pána primátora absolútne nezaujíma budúcnosť mesta.. ani deti, ktoré sa nemajú kde hrať okrem pár rozbitých preliezok postavených chválabohu ešte za komunistov ani mládež ktorá by vedela tráviť čas napríklad na nejakých u-rampách.. ani mladí ľudia, ktorí by mali záujem o odkúpenie stavebných pozemkov na výstavbu rodinných domov...
Všetko čo bolo už nie je... kúpalisko zatvorené, zimný štadión zatvorený, lyžiarske stredisko Štart zatvorené (kto by tam už šiel za takú cenu)
Toto všetko je nerealizovateľné vzhľadom na ekonomickú situáciu...podstatnejšie je nové auto pre pána primátora, nové auto pre mestskú políciu, guláš pre dôchodcov atď
Som si istá že pán primátor túto komunikáciu ani nečíta pri jeho arogantom výraze tváre a spôsobe komunikácie...Ja som primátor kto je viac?????
25. júl 2012

Nikol

Nedá mi nereagovať na tento odkaz. Možno by bolo vhodné , už sa konečne aj nad touto problematikou zamyslieť. Koľko mladých ľudí v Kežmarku ostáva žiť a zakladá si tu rodiny? Prečo mladí odchádzajú z Kežmarku??? Aj preto ,že pre život v malom meste , kde nie je jedno poriadne ihrisko pre deti ,plaváreň ,kúpalisko...a pod. čo už tu bolo spomenuté, je nudné žiť. Po piatej hodine poobede mesto Kežmarok akoby bolo vymreté ...a ktorí rodičia pôjdu do mesta na kávu ,keď tam ich deti nemajú čo robiť. Skúste sa pozrieť do neďalekej dediny do Tvarožnej majú nové detské ihrisko v centre dediny. A to je dedina!!! V centre mesta Novy Sacz je fontána a predstavte si , pri nej sú detské preliezky s hojdačkami. Ako to , že v iných mestách to ide a u nás nie? Možno by bolo aj potrebné osloviť veľkopodnikateľov činskych obchodov, ktorým mesto Kežmarok umožnilo rozmachu aby prispeli!!!Vyhnali ste cigánov z mesta a teraz máme čínsku štvrť .
Preto my , ktorí sme tu predsa len ostali a založili si rodiny , musíme s deťmi len a len chodiť do iných miest ,kde sa naše deti môžu dosýtosti vyblázniť.
25. júl 2012

Radka Krafcikova

Ano, to sa paci aj mne a plne suhlasim. Ked sa dokazali rodicia a mesto poskladat na detske ihrisko pre skolku na sidlisku juh, tak preco neskusit aj nieco take pre vsetky deticky zijuce v Kezmarku. Ja som ZA vsetkymi desiatimi a verim, ze nasi poslanci a vedenia mesta konecne podnikne nejaky krok vpred a v blizkej buducnosti sa nas "detsky sen" stane skutocnostou :)
25. júl 2012

Miro

Možno keby sa kežmarský ľud na miesto skladania sa do zvončeka, začali skladať na veci užitočné a našej mládeži a deťom prospešné, by to tu vyzeralo trošku inak. Plne podporujem tento nápad a podnet. Mesto nutne !!!! potrebuje schopného a kvalifikovaného človeka, ktorý dokáže písať projekty a využívať eurofondy nielen v prospech rómskej komunity, ale hlavne v prospech našich detí a mládeže. Takéto megadetské ihrisko si viem v Kežmarku živo predstaviť a verím , že by bolo určite plné detí...
Tak čo páni poslanci, dokážete sa okrem vyhovárania sa na zlú finančnú situáciu vzchopiť a namiesto prázdnych slov a sľubov postaviť zo svojich teplých miestečok a konečne začať aj konať???? Ako to bolo teraz naposledy v prípade poslankyne Saturyovej, ktorá dokázala pre Vás asi nemožné a to zriadiť pekné detské ihrisko na dolnom juhu. Keby boli všetci poslanci tak naklonení voči ľuďom a ich potrebám a nemysleli len na seba, tak by Kežmarok kvitol. Prosím berte si z pani poslankyne príklad a začnite konať a prestante len sľubovať. Ľudia potrebujú v prvom rade vidieť výsledky a nie počúvať prázdne sľuby a výhovorky.
28. júl 2012

Pato

Co ste si zvolili to mate
30. júl 2012

Petra

A co ti ktorí sme ho nevolili???????
01. august 2012

Odkaz pre starostu

Sme zvedaví, kto zodvihne hodenú rukavicu! Netrpezlivo čakáme na odpoveď mesta a hádam občas aj na reakciu nejakého poslanca...tiež by tu občas mohli zablúdiť ;-)
01. august 2012

Nikol

Tu nejde len o detské ihrisko ale vytvoriť pulzujúci život v meste.
02. august 2012

Adri Saturyová

Zdravíčko! Môžte si byť istí, že na tento web "zablúdia" aj ľudia z vedenia mesta :-). Radšej by som síce reagovala na mojej poslaneckej stránke www.adrianasaturyova.sk, ale kvitujem túto komunikáciu a teda reagujem. Nápad s ihriskom okolo tanku je super. Naozaj. Chodím do Hozelca na kryté ihrisko, chodím na ihriská pred Maxom v PP...Rozumiem podnetu a určite by sa páčil aj ostatným poslancom a p. primátorovi. Za seba - zo skúseností okolo detských ihrísk, ktoré pribudli na Juhu môžem povedať, že verím, že p. primátor by takú myšlienku podporil. Mať však nápad je len začiatok. Ak máme hovoriť o realizáciii nápadu, navrhujem na začiatok petíciu. Čím viac ľudí ju podporí, tým viac dôvodov, prečo také ihrisko vytvoriť a prerobiť rozpočet mesta. Ďalej navrhujem - nekydať na internete, ale stretnúť sa s primátorom osobne - aj skupinovo (dajme stretko, hoďme reč). Sú spôsoby, ako získať prvky na ihrisko, ale k nim je potrebná podpora aj niektorých inštitúcií. No skrátka - neplytvajte časom debatami na nete ale hľadajte/hľadajme možnosti. Kto súhlasí, nech lajkne : Navrhujem osobné stretnutie nadšencov za detské ihrisko s primátorom a petíciu za vytvorenie takéhoto ihriska. Ak verejnosť také niečo chce, nech to podporí, zastupiteľstvo - to sú vlastne ruky občanov...Buďme realisti a skúsme toto: 1. Stretnutie s primátorom (začiatok septembra/sú dovolenky), 2. Rozbehnime petíciu v celom meste, 3. Využijme projekty nadnárodných spoločností, 4. Do konca roka pripravme v spolupráci s mestom reálne možnosti na papieri k prípadnej úprave rozpočtu... + oslovme školy, ktoré vyrobili dekoratívne drevené prvky na ihriská na dolnom Juhu. Nepodceňujte primátora a poslancov, zamyslite sa skôr nad tým, koľko aktivít voči vedeniu vyvíjajú samotní občania - takmer nič, ľudia vôbec na nič nereagujú, sú úplne bez záujmu. Za seba môžem povedať, že Kežmarčania akoby spali...Pekný deň, ľudkovia. Keby niečo, pokračujme prosím v tejto komunikácii na mojom webe - zriadila som ho za rovnakým účelom ako je zriadený tento, ibaže je prehľadnejší. Ďakujem za pochopenie a prajem všetkým pekný deň.
02. august 2012

Radka

Adi mne daj vediet kedy a rada sa pridam....a suhlasim na 100% so vsetkym co si napisala :) Ja tiez verim, ze sa najdu ludia a spravi sa detske ihrisko podobne tomu na juhu v skolke :)
02. august 2012

Adri

Keď sa chce... :-) Radka teším sa...
02. august 2012

Odkaz pre starostu

Teší nás, že portál Odkazprestarostu.sk sledujú ľudia z vedenia mesta, ale i poslanci. :-) Vítame akčnosť pani poslankyne a ochotu obuť sa do problému a dúfame, že jej záujem o problém neopadne, aj keď sa o ňom naďalej bude diskutovať na tomto mieste. Táto diskusia je skvelým príkladom toho, že portál Odkazprestarostu.sk je zmysluplný projekt a veci sa dajú riešiť aj iniciatívou samotných občanov, pričom sa nemusí čakať vždy iba na stanovisko mesta. Čím však nechceme povedať, že nás na túto problematiku nezaujíma aj názor mestského úradu a netrpezlivo očakávame jeho odpoveď. Sledujte s nami aj naďalej túto zaujímavú diskusiu a tešíme sa na vaše ďalšie podnety, návrhy, názory!
02. august 2012

Sidy

Ja som v Kežmarku 5 rokov. Za tych 5 rokov tu v Kežmarku pre deti nepribudlo takmer nič v porovnaní s ostatnými mestami. Naozaj aj my chodime na výlety všade inde len nie tu do Kežmarku. Tu chodíme len na pivo.
02. august 2012

Boris Švirloch

Aj ja ponúkam pomocnú ruku v tomto zmysluplnom a potrebnom projekte. Pripájam sa ku kolegyni poslankyni a spoločne s ňou (verím, že aj s ďalšími poslancami) a s ostatnými aktívnymi spoluobčanmi som pripravený pomôcť pri absolvovaní a realizovaní spomínaných krokov.
03. august 2012

Jana Celbová

Dobrý deň, veľmi ma teší , že tento podnet vzbudil, pravdepodobne hlavne u rodičov malých detičiek, záujem sa k tejto téme vyjadriť. Svedčí o tom fakt, že naozaj im takéto väčšie, chránené a udržiavané ihrisko pre detičky chýba. Je úplne príkladné a potešujúce, že sa k tomu vyjadrili a podali podporu poslanci páni Saturyová a pán Švirloch, za rodičov Vám aspoň takto veľmi pekne ďakujeme :O)
Súhlasím s Adri, že netreba o tom len hovoriť, ale aj konať. Taktiež súhlasím s bodmi 1 až 2, ak treba urobiť petíciu, tak myslím, že to nebude problém. Rodičia takýto projekt v meste určite podporia a privítajú. No čo sa týka bodov ostatných, tak podľa mňa by to mali už prirodzene podchytiť ľudia, ktorí sú na to kompetentní a tieto záležitosti sú ich pracovnou náplňou a hlavne sa tomu rozumejú. To je len môj subjektívny názor. Ja sa osobne priznám, že netuším aké sú pri takýchto projektoch postupy v meste a ako sa takéto projekty realizujú, preto ak mesto vidí, že ludia majú o takéto niečo záujem, tak by malo byť aj v ich záujme, ľudom vyhovieť a týmto im zase o niečo spíjemniť život v našom meste. A možno aj bez petície, kedže všetci dobre vieme, že je to užitočný a pre dobré smerovanie a vyžitie našich detičiek potrebný projekt.
PS. Myslím, že kežmarčania nespia :O))), ale mladé rodiny majú dosť starostí, aby zabezpečili svoje rodiny a hlavne aby dokázali čo najzmysluplnejšie vyplniť svojím detičkám čas (hlavne teraz cez prázdniny) a stráviť s nimi čo najviac svojho voľného času.
PS 2. Ak by som mala pozemok a na účte nejaký ten milión, tak v Kežmarku vybudujem to najkrajšie a najväčšie detské ihrisko pre všetky naše aj nenaše "detičky šelmičky "aké kedy naše malé Slovensko videlo :o))) , ale to len tak na okraj :o)))
Prajem ešte krásne leto a teším sa na stanovisko mesta ...
04. august 2012

Kristian

Mna by napriklad zaujimalo preco je dopravne ihrisko zatvorene. Je to zle ihrisko pre deti ktore sa chcu ucit bicyklovat? Ved je oplotene a myslim si ze ked si tam rodic sadne tak je rad ze ma deti pod kontrolou, ze sa nemusi bat ze ich nieco zrazi a ze mu hlavne neujdu. Myslim si ze by mohlo byt otvorene aj pre verejnost.
05. august 2012

Bikerxnx

zaujala ma ta fotografia, marne som si lamal hlavu nad tym, z ktoreho pohladu to je odfotene :) az kym som neprisiel na ta fotografia je vodorovne prevratena :)
08. august 2012

Odpoveď samosprávy

Investorom a prevádzkovateľom oplotených areálov detských ihrísk v Poprade, Tatrách a Hozelci sú súkromné spoločnosti, preto mesto uvíta ponuku investora vytvoriť v meste takéto zariadenie pre deti možno aj v areály bývalých kasárni. Nemáme vedomosť o prevádzkovaní takýchto zariadení ,so stálou strážnou službou ,zo strany miest a obcí. Mesto Kežmarok rokuje s možnými investormi siete obchodných reťazcov aj o možnosti výstavby takýchto zariadení v rámci sídliska JUH.
V meste sa priebežne dopĺňajú existujúce detské ihriská o nové prvky a v súvislosti s dobudovávaním obytných súborov v rámci sídlisk rieši výstavba nových ihrísk. Nemalé finančné prostriedky sú vynakladané aj na opravy vandalmi poškodených prvkov drobnej architektúry a ihrísk.
Verejné priestranstvá a ihriská sú monitorované mestskou políciou , napriek tomu nie je možné zabezpečiť ochranu všetkých priestorov. Uvítali by sme pri spozorovaní poškodzovania detských ihrísk, či venčenie psov na ihriskách ohlásenie tejto skutočnosti na stálom čísle mestskej polície č. 159.


Ing. L. Faix, prednosta
14. august 2012

Kežmarčanka

Odpoveď samosprávy ma vôbec neprekvapila. Aj my by sme uvítali sponzora ,ktorý by zainvestoval do ihriska .Ale taký bohužial do Kežmarku nezainvestuje. Na Záhradnej a Toporcerovej ulici sú tri ihriská ,boli štyri .A na tých destkyćh ihriskách sú dokopy dve zemegule ,dve pieskoviská a asi tri hojdačky z čias KOMUNIZMU.My sme sa na nich hrávali a teraz sa majú na nich vyšantiť naše deti. Takže ako mesto obnovuje a dopĺňa nové prvky na detských ihriskách ???Všetky detksé ihriská v Kežmarku je nutné od základu zmodernizovať a oplotiť !!! Ako sa to robí štandartne vo väčších mestách.Potom možno aj príde investor do mesta ,keď uvidí mesto plné života. A nie prázdne ulice cez víkendy .
15. august 2012

Kežmarčanka

A vandalizmus je v každom meste a aj druhé mesta musia vynakladať finančné prostriedky na opravu detských ihrísk.
15. august 2012

???

Chcel by som reagovat na komentar pani Saturyovei ohladom peticie. Nechapem naco robit peticiu? Pisete ze pan starosta by to urcite podporil ale az vtedy ked dostane peticiu do ruk?
15. august 2012

Kežmarčanka

Presne načo petíciu ...a vyhovárať sa ,že privítajú investora ...aj my privítame a aj ja by som podporila návrh, ktorý by občania mi predniesli ,pripravili,vybavili a zohnali investora ...len ja mám iný náplň práce
15. august 2012

Nový človek

Ďakujeme Ti Majk za tento výstižný text :
Je to mesto ako všetky ostatné
Ale prihodilo sa v ňom niečo veľmi neobyčajné
Všetko je tam hore nohami
A jeho obyvatelia si dokonca myslia, že sú jediní široko ďaleko
V meste žije lekár
Ktorý sa stará o ľudí
Ale pán doktor dostal časom strach
Že keď budú všetci zdraví on bude zbytočný
A tak priotrávil celé mesto
A teraz su na ňom všetci závislí
Ochorel aj starosta, ktorý je už veľmi starý človek
A bojí sa smrti, lebo si zvykol na svoje postavenie a vplyv
Úplne zabudol, že reprezentuje ľudí
A je presvedčený, že on vie, čo je pre všetkých najlepšie
A celé to zhora riadi ako bábkové divadlo
V meste žije aj šerif
Ktorý pomáha a chráni ľudí
Ale keď zbadal starostu ako hrabe
Dostal strach, že mu nič neostane
A začal zneužívať svoju moc
A teraz už si pred nim nejsu všetci rovní
V mestečku je aj kostol
Kde smutné tváre spievajú smutné piesne
Takto sa vraj modlia k Bohu
A farár sa stále oháňa nebom a peklom
A preto málo z tých ľudí čo ho počúvajú vie niečo o živote na zemi
V meste je aj škola
Kde ale učia že 2+2 je 5
A deti ktoré sa s tým odmietajú zmieriť prepadnú
Tí ešte aspoň majú nejakú šancu
Ale väčšina ostatných detí v tej škole načisto príde o rozum
Posledná nádej bolo miestne rádio
Rozhlas, kde hlásia správy
Cez víkendy púšťajú muziku aby sa ľudia trochu zabavili
Lenže aj v tomto rádiu sa niečo stalo
A teraz hrajú tú istú smutnú pesničku stále dookola
NOVÝ sa jedného dňa prebudil
Pozrel sa oknom do reality
A uvedomil si, že on sem nepatrí
Že on není starý človek
Tak sa rozhodol z mesta odísť
Nevie ešte kam presne má namierené
Ale vie, že už ďalej nechce hrať toto staré divadielko
A tu sa moje rozprávanie končí
Ale príbeh pokračuje ďalej
Ten príbeh musíš dokončiť ty sám
NOVÝ je pripravený ísť ktorýmkoľvek smerom ktorým ho pošleš
Jeho cestu odtiaľto vyberáš ty sám
Ty si NOVÝ ČLOVEK
15. august 2012

Odkaz pre starostu

Dámy, mamičky, pozor! Jedna z možností ako možno vybudovať ihrisko!

http://www.myjava.sk/chceme-nove-ihrisko-podpisme-sa-pod-to/

Myjava a ďalšie mestá sa prihlásili:

http://www.google.sk/#q=oriflame+detske+ihrisko&hl=sk&prmd=imvns&ei=Yv8rUIWkJoWK4gS50oGIBw&start=10&sa=N&fp=1&biw=1440&bih=838&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&cad=b

Prihlásil sa aj Kežmarok, pýtame sa samosprávy?

Zatiaľ som nenašiel bližšie info o súťaži, no poslal som im mail so žiadosťou o info. Dámy, skúste sa aj vy so svojou známou Oriflame poradkyňou čosi z Oriflame dozvedieť. Ako a či je do projektu možné ešte zapojiť naše mesto? Za pokus to stojí. ;-) Ak mi príde odpoveď, budem vás informovať.
15. august 2012

Odkaz pre starostu

Našiel som pravidlá súťaže, ale veľmi mi nepomohli :-)

http://www.svidnik.sk/data/files/aktuality/2012/sutaz_oriflame_pravidla.pdf

Vyzerá, že treba do toho zapojiť mesto a žiadať, aby sa prihlásilo a potom "lobovať" u svojich známych Oriflame poradkýň, aby v Kežmarku zbierali podpisy, potom už len zohnať zopará podpisov a je to! Jednoduché, nie? :-) Uvidíme, čo ešte odpíšu z Oriflame...
16. august 2012

Nikol

podpisujem hneď
17. august 2012

Odkaz pre starostu

Tak a je to oficiálne potvrdené, Kežmarok je do akcie zapojený! Kontaktná osoba na Mestskom úrade je p. Bodnárová, ktorá od organizátorov už dostala aj všetky potrebné materiály k súťaži. Toľko z korešpondencie so zástupkyňou Oriflame Slovakia. Teraz už len dúfať, že aj mestský úrad niečo o súťaži prezradí a občania budú v dostatočnej miere informovaní, aby mohli podpísať a vyhrať pre svoje deti ihrisko. A ak by to náhodou nevyšlo, tak zozbierané podpisy môžu poslúžiť aj zástupcom mesta ako dostatočne presvedčivý dôkaz toho, že kežmarské deti potrebujú kvalitné ihrisko.
17. august 2012

Nikol

Ďakujeme ,že ste nám pomohli ...
17. august 2012

Boris Švirloch

Pani Bodnárová je momentálne na dovolenke, ale hneď ako s vráti, objednám sa u nej, zistím podrobnosti i ďalšie možnosti v tomto smere a dám Vám vedieť. Sledujte ďalej túto diskusiu.
17. august 2012

Jana Celbová

Jéééj, tak to je super. Ďakujeme veľmi pekne. Prosím dajte potom vedieť ohľadne petičných tlačív. Nech môžme začať zbierať podpisy :o)))
Pekný deň
20. august 2012

Ján

Mnohí z nás sme boli v zahraničí, že? Je pravdou, že kým som nemal deti ja, tak som si ani nevšimol ako si vedia ľudia v iných krajinách vážiť deti. Áno, je to úžasné v Rakúsku a Švajčiarsku... Kežmarčania snívajú o jednom jedinom takom ihrisku, ako je tam pri každom bytovom dome. Ale stačí zájsť do ČR príp. Poľska, a pýtam sa, je možné aby okresné tatranské mesto Kežmarok, nemalo jedno jediné pekné ihrisko? Ak ku vám príde na návštevu rodina, a opýta sa kam majú ísť s deťmi, bude to náš krásny Kežmarok? Asi nie.
Aj keď sú rodičia ochotní za vstup platiť, pýtam sa za čo??? Myslím si že mestu stačí iba chuť tento problém riešiť a nemusíme čakať na nejakú výhru, či na investora. Akákoľvek aktivita nie je pasivita. Myslím si že aj tak, bez aktivity rodičov by ten park pri tanku bol dávno vyzeral horšie.
Kvitujem aktivitu p. Saturyovej, aspoň niekto, ale skutočne je potrebné na rozsvietenie žiarovky niekomu petíciu? To je politika, to je Vaša parketa. Nie je to vina ľudí, ktorí nepodali petíciu, že v Kežmarku deti nemajú čo robiť.

Klobúk dole všetkým rodičom v Kežmarku, nech to vyjde. A našim deckám veľa bezstarostnej radosti a hier v meste :-)
20. august 2012

Kežmarčanka

Nemôžte ešte raz tento podnet poslať samospráve ? Že ich odpoveď bola nepostačujúca :)
21. august 2012

Zuzana

Len dufam, ze sa oddelenie regionalneho rozvoja co najrychlejsie rozbehne v tejto aktivite.
21. august 2012

Boris Švirloch

Pred chvíľou som telefonoval s pani Bodnárovou z MsÚ, zajtra má stretnutie s Oriflame poradkyňami ohľadom zbierania podpisov 14. septembra. Ak stihnem, pôjdem naň tiež. Ak nie, dodatočne sa s ňou stretnem a dohodneme formu propagácie, aby sa do podpisovania zapojilo čo najviac ľudí. Rátame aj s Vašou pomocou, mamičky! Keď budem mať nové informácie, dám vedieť.
21. august 2012

Radka

No super sprava, tesim sa :), Boris urcite daj vediet a radi pomozeme.
21. august 2012

Miloš

Nesúhlasím s pánom Faixom. Určite nie v tom že všade podobné ihriská zakladá súkromný investor. Stačí sa pozrieť do blízkych Matejoviec na sídlisko a zistíme že nie každé pekné veľké detské ihrisko je spravené súkromným invsetorom. A to ihrisko je chránené kamerovým systémom pred vandalmi, ktorých je v Kežmarku požehnane.. Stačí chcieť. Mám 3 ročnú dcéru a nájsť v Kežmarku pekné detské ihrisko alebo pekný park bez bezdomovcov a s blízkosťou aspoň jedného mestského policajta je nemožné. Je to hanba nielen mesta ale aj pána primátora, ktorý už pekných pár rokov vo funkcii je. Nesúhlasím ani s tým že je potrebné stretnutie s ním. Verím že na svojej peknej a dlhej dovolenke niekde uvidí pekný park a pekné bezpečné detské ihrisko. Niekedy mám pocit že už len nájsť lavičku v slušnom stave v kežmarku je skoro nemožné. Verím že sa to pohne a pán primátor bude pri rekonštrukcii námestia myslieť aj na deti, nie len na ľudí vo svojom veku.
24. august 2012

Gabriela Bodnárová

Oddelenie regionálneho rozvoja pri MsÚ v Kežmarku sa v priebehu posledných rokov viackrát pokúšalo o získanie dotačných prostriedkov na revitalizáciu ihrísk a oddychových plôch ( viď. www.kezmarok.sk - Prehľad podaných projektov ). Boli sme úspešní len niekoľkokrát, pričom darca prostriedkov striktne určoval, na čo môžeme získané zdroje použiť.
Momentálne sme zapojili do spolupráce so spoločnosťou ORIFLAME. Ak nám občania pomôžu, môžeme pre mesto získať 6000 € na detské ihrisko.
Súťaž je jednoduchá - nazbierať dňa 14.9. čo najviac podpisov.Hľadáme dobrovoľníkov a dobrovoľníčky, ktoré budú ochotné zbierať podpisy dńa 14.septembra v meste Kežmarok.Hlásiť sa môžu ne tel.čísle 0905 744 162.
Tak čo, budeme si písať odkazy, alebo sa spoločne pokúsime ....???
Gabriela Bodnárová
24. august 2012

Janča

Paráda. Takže ja som už p.Bodnárovu kontaktovala, že mám záujem spolupracovať na získavaní podpisov. Ak máte záujem tiež, môžte jej volať alebo rovno napísať svoje kontaktné tel.údaje do mailu. Jej adresa: [email protected] . Ak bude mať ďalšie informácie k tejto udalosti, bude nás kontaktovať a v priebehu dvoch týždňov by malo byť stretnutie s predstavitelkou Oriflame pre KK, kde sa dobrovolníci dozvedia podrobnosti. :))
10. september 2012

Odkaz pre starostu

Fejsbúkoví zdieľajte udalosť, ostatní zdieľajte ústne:

https://www.facebook.com/events/278844088895484/

A všetci nezabudnite prísť podpísať v piatok počas celého dňa pred radnicu hárky firmy Oriflame. Hrá sa o detské ihrisko! Ktoré mesto bude mať najviac podpisov, získa ihrisko pre svoje detváky!
11. september 2012

Jana

Som kežmarčanka momentálne žijúca v Bratislave. Viem, Bratislava sa nedá s Kežmarkom porovnávať a ani aktivity a detské ihriska porovnávať nechcem a nebudem. Tu napríklad detské ihriská budujú jednotlivé časti BA z PEŇAZÍ MIESTNYCH DAŇOVNÍKOV, kde prispievam aj ja... Ako to, že niekde sa dajú financovať z mestských zdrojov a inde nie? To nie je otázka len na súkromný sektor... nie pán primátor a celé zoskupenie.. to je otázka na Vás. Pri poslednej návšteve Kežmarku som bola nemilo prekvapená ako pustoší, niekto sa už vyjadril, že všetko čo ostalo je pozostatok "komunizmu" a mal pravdu... za posledné desaťročia sa nič nové nevybudovalo. Myslím si, že najlepšie riešenie pre zúčastnených je nevzdávať sa a "píliť uši" primátorovi a poslancom, kým niečo nepodniknú.....
11. september 2012

Jana

a ešte k tej petícii Oriflame, áno treba ju podporiť a zbierať hlasy kde sa dá. Ale ak neuspejeme, budeme čakať ďalších 5 rokov kým "niekto príde s ďalšou"???
18. október 2012

Odkaz pre starostu

Jedna zlá a jedna dobrá správa! Najprv tá zlá: detské ihrisko sme nevyhrali... :( A teraz tá dobrá: teraz je to už iba na nás! ;) Za portál Odkazprestarostu.sk sa samosprávy opäť opýtame, ako chcú naložiť s prejavenou vôľou ľudí - mať v meste kvalitné detské ihrisko. Máte aj vy nejaký konkrétny návrh? Dajte vedieť!

http://www.oriflamedetskeihriska.sk
27. október 2012

J.Hovanec

Ja by som mal taký nápad... Dajme jeden slušný mestský byt pánovi Bieľakovi zo Spišskej Belej a potom ho zvoľme za primátora. Až vtedy sa asi niečo podarí...
15. november 2012

???

Alebo poslime vedenie mesta na skolenie do spisskej belej :D Mozno ze sa niecomu priucia...
24. december 2012

Brmbolec

NOOOO k Milošovi... že na akých rovesníkov myslí pán primátor? ohoho šak myslí len na seba...takže ani na deti,ani na ihriská ani na nič iné.. a hm Janka žijúca v Bratislave...ja sa hanbím kdekoľvek povedať odkiaľ pochádzam....tak skapaté mesto....
24. január 2020

Odpoveď samosprávy

Od tejto doby sa postupne vybudovali nové ihriská na uliciach: Weilburská, M. Lányiho, Záhradná, pri Tescu. Pravidelnú údržbu ihrísk a pieskovísk realizuje VPS. Pieskoviská sú pravidelné kontrolované ÚVZ. Hygienické nedostatky sú bezodkladne odstránené.

Ing. Eva Kelbelová, odd. UPŽPSP MsÚ KK

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania