Informačné tabule

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Matúš Švirloch 22. augusta 2012

Zaujímalo by ma, kedy sa vymenia nevzhľadné, staré a hrdzavé informačné tabule, ktoré si pamätám ešte z detstva, čiže v podstate od vzniku sídliska Sever? Má samospráva predstavu, aké iné nosiče by sa dali umiestniť namiesto starých tabúľ, keďže v dnešnom informačnom a technologickom svete už vývesná tabuľa, či presklená nástenka nemusí byť jediným riešením, ako možno informovať obyvateľov? Aké konkrétne informačné nosiče môžeme teda reálne v našom meste očakávať? Tabule som si všimol na Severe, ale ak sú rovnako spustnuté tabule aj v iných častiach mesta, tak moje otázky platia pre územie celého mesta.

30. august 2012

emka

pokial viem, tak v meste je 11 tabul. su funkcne, ciste a raz tyzdenne aktualizovane.

kto vie, komu patri tabula na obrazku. kto vie, ci vobec mestu, kto vie, ci je vobec podnet spravne adresovany. a pokial viem, tak vedla tejto tabule je aj jedna z tych 11 tabul. len by trebalo urobit fotku z vacsej vzdialenosti. takze autor by mohol zrejme preformulovat otazku. lebo uz je zodpovedana.

v meste je 11 informacnych tabul, ktore su raz tyzdenne aktualizovane. okrem tohto kanalu sa obcania mozu o podujatiach a roznych oznamoch ci aktualitach oboznamit na www.kezmarok.sk (samozrejme), ktv a v novinach kezmarok. ak by mal autor iny navrh, odporucam ho zaslat na [email protected]. z tejto adresy uz poputuje (po vlastnej skusenosti) na spravnu adresu/cloveka.
30. august 2012

Matúš Švirloch

@emka - kto sa nepýta, nikdy sa nič nedozvie. Ktovie, koho sú tie tabule? A preto sa pýtam. Tento porál je práve o tom, aby sa ľudia pýtali. Aj keď nevedia v koho kompetencii je ten-ktorý problém možné riešiť. Ak to nemá na starosti samospráva, aspoň sa dozvedia, kde sa to dá riešiť.
Prečo by som sa mal pýtať na tie tabule, ktoré sú dobré a funkčné? Tu sa riešia veci, ktoré treba zlepšiť, ktoré sú nedostatočné, zlé (pričom to vôbec neznamená, to typicky kežmarsky paranoidné, že sa tým chce škodiť vedeniu mesta, ale, že sa každým jedným podnetom, nech už je akýkoľvek, chce pomôcť nášmu mestu a lepšiemu životu v meste). A tiež píšem, že neviem, aká je situácia inde v meste. Vychádzam zo situácie na Severe.
Co sa týka alternatív informačných tabúľ, nemyslel som tradičné masovokomunikačné nosiče informácií, ale pýtal som sa na iné nosiče v priestore, v meste, ktorých úlohu nespochybňujem, len existuje množstvo iných alternatív ako hrdzavé tabule, či presklenné nástenky. Všetky takéto nosiče sa nazývajú Out of Home nosiče a je ich neskutočné množstvo rôznych alternatív. Keby ste sa chceli o tom niečo dozvedieť, tiež skúste zaslať mail na [email protected], z tejto adresy uz to na dalsiu adresu/cloveka nepoputuje, ale rád vám ja osobne na otázky týkajúce sa OOH nosičov odpoviem.
Btw. ak máte také presné informácie napr. v počtoch tabúľ, ktoré bežný obyvateľ mesta asi nemá, prečo nevyužijete rovno možnosť a nevložíte odpoveď ako odpoveď samosprávy?
30. august 2012

emka

nevlozim odpoved ako samosprava, lebo nie som samosprava :) som obycajny obcan. inac. to OOH ma zaujalo. len ci by boli na to financie. je nejaky verejny link, ako to vyzera, funguje, kolko to stoji?

no a dostavame sa do produktivnej debaty. super!
30. august 2012

Matúš Švirloch

Produktívna debata sa nikdy nezačíta otázkou, že či sú na to peniaze, ale ako sa to dá dosiahnuť! ;)
Pre začiatok vám stačí použiť Google. Ak to chcete naozaj riešiť, napíšte mi pod vlastnou identitou na spominany mail.
31. august 2012

NaeX

Kopec rečí......a "skutek utek". Toto je portál "ODKAZ PRE STAROSTU".
Vot riešenie: starosta (u nás primátor) zdvihne 2X telefón.
1.x zavolá nejakému kompetentnému ujovi (ak sa v Kežmarku nájde) a zistí komu tá hrdza patrí
2.x zavolá na Tech. služby, nech pošlú niekoho s flexou, aby to odpílil.
02. september 2012

Matúš Švirloch

Dovolil by som si zapochybovať, že za ten "skutek utek" môže práve portál Odkazprestarostu.sk...
07. september 2012

Odpoveď samosprávy

Nevyužívané a neestetické oceľové informačné tabule pri nákupnom stredisku na sídlisku Sever odstránime. V minulom období vnikol v meste uličný informačný systém na stĺpoch verejného osvetlenia i samostatných nosičoch čo bol prvý krok budovania koplexnejšieho informačného systému mesta. Mesto má predstavu budovania informačného systému pre turistov, motoristov, podnikateľov, i modernejšieho multimediálneho exterierovho zariadenia pre elektronické poskytovanie informácii v oblasti kultúry, športu, spoločenského života a pod. ale aj v súčasnom období je rozpočet mesta orientovaný na iné priority. Na dobudovanie informačného systému mesta, ak sa na to vytvoria podmienky, využije mesto projekty podporované z prostriedkov EU.

Ing. Ladislav Faix, prednosta
19. september 2012

Dsotm

Ja by som tam zavesil www.kezmarok.sk
27. september 2012

Vojtech Novanský

Áno naozaj v meste sa nachádza 11 info tabúľ no ich kapacita a množstvo podľa môjho názoru absolútne nezodpobedá veľkosti mesta a počtu podujatí o ktorých majú informovať. Neraz som sa totiž ako organizátor podujatiatia stretol s realitou keď som dostal odpoveď, že môj plagát sa tam nevôjde pretože tam už visí jeden o formáte A1 a dva ďalšie menšie a už sa tam nič iné nezmestí. Aj keď plagáty informovali o udalosti ktorá sa mala uskutočniť až mesiac po tej ktorú som organizoval - nemožnosť vyvesenia môjho plagát tak u mi bola vysvetlená vetou oni tu boli skôr. Keď som reagoval argumentom, že prinesiem plagáty na 10 akcií v januári ktoré sa budú konať v decembri či budú všetkým ostatným rozprávať že som prišiel skôr a majú smolu, tak sa miesto zrazu našlo aj keď bol plagát spolovice prelepený iným. Podľa môjho názoru info tabule absolútne
nepostačujú a nech sa na mňa nikto neurazí 11 ako-tak vyzerajúcich infotabúlh v okresnom meste kde žije cca16 tisíc ludí je mega málo. Samozrejme nachádzajú sa v meste aj výlepné plochy, ktorých výlep zabezpečujú technické služby no tieto od porné plechové atrapy okolo stromov len umocňujú v človeku pocit, že sa vracia v čase do dôb dávno minulých. V dnešnej dobe klap rámov atď. mi to príde ako nádherná antireklama mesta pre turistov a návštevníkov a dehonestácia historického centra mesta a táto ktorú odfotil Matúš je jednou z nic. A dopĺñam, že výlep plochy aj prenájom je spoplatnený o odporúčam si to z vlastnej skúsenosti skontrolovať lebo ešte ani raz mi neboli vylepené všetky. Ako človek denne sa venujúci marketingu a reklame mi stav týchto infozariadení v meste príde ako hotová katastrofa.
23. november 2012

Odkaz pre starostu - Kežmarok

Podnet je sčasti vyriešený. Stará tabuľa pri obchode je preč. Tá z druhej fotky, pri bytovke (Pod lesom 3) stále stojí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania