Chýbajúce lavičky v meste

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
kežmarčan 10. júla 2019

Dobrý deň,
už nejaký čas chýbajú lavičky v meste. Navyše tie, ktoré boli osadené (napr. v parku oproti vchodu do starého cintorína na Toporcerovej ul. či v parku pri križovatke pri červenom kostole bližšie ku centru mesta), tam už nie sú. Myslím si, že ich odstraňovať kvôli občanom bez domova je krátkozraké a neberie sa ohľad na ľudí, ktorí majú ozaj potrebu si niekde sadnúť a oddýchnuť si.
Otázka teda znie: pribudnú lavičky do parkov opäť, príp. aj do iných zelených malých lokalít v meste (park pri kruhovom objazde pri futbalovom štadióne) a je naplánovaná aj rekonštrukcia týchto parkov (prinajmenšom chodníkov)?
Ďakujem

22. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za váš podnet. Poslali sme ho príslušnému oddeleniu aby sa k danému podnetu vyjadrilo v čo najkratšom čase.
Pekný deň
01. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Vyhovieť vôli občanov a zachovať pri tom objektivitu je niekedy veľmi zložité. Niektorí občania žiadajú lavičky odstrániť, hlavne v lokalitách, kde sa zhromažďujú neprispôsobiví občania , ktorí tieto priestory znečisťujú odpadom, nevhodným správaním, niekedy aj fyziologickými potrebami, napriek tomu, že mesto Kežmarok vytvorilo podmienky aby takéto situácie z ich strany nemuseli vznikať, iní požadujú práve v týchto lokalitách ešte lavičky doplniť. Mesto Kežmarok sa preto snaží nájsť, čo najobjektívnejšie riešenie.
V niektorých lokalitách boli odstránené lavičky, ktoré boli poškodené alebo nefunkčné. Park oproti cintorínu sa plánuje rekonštruovať a v rámci toho budú tam aj umiestnené lavičky. Taktiež v blízkosti „červeného“ evanjelického kostola boli odstránené lavičky a odpadkové koše , ktoré boli už poškodené a budú nahradené novými lavičkami a košmi ihneď po ich dodaní . Po prekonzultovaní s Krajským pamiatkovým úradom boli vybraté lavičky, ktoré svojím tvarom nebudú umožňovať využívať ich na iný účel len na krátkodobé sedenie.Finančné a kapacitné možnosti mesta nie sú neobmedzené a preto výmena a doplnenie lavičiek v ďalších lokalitách sa bude realizovať postupne.
Za pochopenie ďakujeme.
Ing. Eva Kelbelová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania