Zimný štadión.

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 29. apríla 2014

Dobrý deň, neuvažuje mesto o vytvorení nejakého pamätníka z torza bývalého zimného štadióna?
Čo je nové v tejto nekonečnej kauze?
Je isté, že zlými rozhodnutiami vznikla mestu škoda, a nie malá.
A aj keď je kauza neukončená, kto bol potrestaný za zlé rozhodnutia?(zrážky zo mzdy, napomenutie,strata vykonávanej funkcie/zamestnania, fikciou je možnosť trestného stíhania za škodu na majetku mesta,...) Myslím tým zástupcov mesta, pretože obyvatelia boli potrestaní dosť.
A nakoniec otázka, na ktorú asi reálnu odpoveď nedostanem. Kedy tu už nebude tá opacha, ale bude to funkčný zimný štadión?
Za odpovede ďakujem.

24. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Samospráva stále ignoruje otázky svojich voličov na tomto portáli. Aj k tejto odpovedi sme ju museli donútiť až pomocou Infozákona.

Samospráve sme položili tieto otázky:

- Neuvažuje mesto o vytvorení nejakého pamätníka z torza bývalého zimného štadióna?

- Čo je nové v tejto nekonečnej kauze? V prvom tohtoročnom čísle Kežmarských novín sa primátor vyjadril, že v septembri sa bude na štadióne korčuľovať. Na základe čoho to konrétne tvrdil? Z čoho chce štadión rekonštruovať, keď v rozpočte mesta na rok 2014 nie je na jeho rekonštrukciu vyčlenené ani euro?

- Je isté, že zlými rozhodnutiami vznikla mestu škoda, a nie malá. Kto bol v rámci samosprávy potrestaný za zlé rozhodnutia (zrážky zo mzdy, napomenutie, strata vykonávanej funkcie/zamestnania, trestného stíhania za škodu na majetku mesta, a podobne...)?

Odpoveď samosprávy prišla nasledovná:

23. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Kežmarský zimný štadión by mal byť dostavaný do konca budúceho leta v roku 2020. Doteraz išli na jeho rekonštrukciu približne štyri milióny eur, ďalšie práce si vyžiadajú viac ako 2,3 milióna eur vrátane DPH. „Ideme do poslednej etapy dostavby zimného štadióna. Tým bude povýšený na arénu,“ povedal primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák (Smer-SD). Dostavbu zimného štadióna zabezpečí spoločnosť Milanko, s. r. o. Lehota na dokončenie stavby je 200 dní od prevzatia staveniska. „Dobudovať je potrebné dvojpodlažnú prístavbu prevádzkového zázemia a skompletizovať a ukončiť súčasnú hrubú uzatvorenú stavbu zázemia. Samotný priestor haly zimného štadióna bude doplnený o klimatizačné jednotky,“ uviedla Eva Kelbelová, vedúca oddelenia územného plánu, životného prostredia a stavebného poriadku na Mestskom úrade v Kežmarku. V priestore zázemia vznikne podľa jej slov ďalších šesť šatní pre mládežnícke mužstvá aj s hygienickým zázemím, administratívne priestory pre hokejový klub so zasadačkou, tlačovou miestnosťou, kaviareň, fitnescentrum, VIP, sklady a technické miestnosti. Celkovo je potrebné ukončiť a dobudovať 101 miestností. Okrem toho pribudne aj oplotenie areálu či parkovisko.

Pochopiteľne, tento podnet je už neaktuálny a jeho riešenie je vo výstavbe nového štadióna už zrealizované.

Mgr. Ondrej Miškovič, referent oddelenia komunikácie a propagácie mesta Kežmarok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.