Predaj pozemku

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 29. apríla 2014

Dobrý deň, zo strohých informácií na internete som sa dozvedel o priamom predaji pozemku z majetku mesta na výstavbu multifunkčnej športovej haly.
Je dobré, že mesto má záujem odpredať pozemok na výstavbu kežmarčanovi, ktorý, ako predpokladám, má k športu veľmi kladný vzťah, a má záujem investovať priamo v našom smutnom Kežmarku.
ALE...
Prečo nie je verejnosť informovaná o tom, čo a ako vznikne na pozemku, ktoré chce mesto odpredať priamemu záujemcovi? Dodávam, že ja osobne som za to, aby bol predaný človeku, ktorý je z Kežmarku- je predpoklad, že bude mať záujem podporovať šport, aj keď iste musí prihliadať aj na ekonomickú stránku veci.
Ako má mesto zabezpečené, že na pozemku sa do určitého termínu hala postaví?
Prečo mesto nevolilo cestu Zmluvy o uzavretí budúcej zmluvy, kde by sa zaviazalo odpredať pozemok až po dokončení stavby?
Bude v zmluve podmienka, aby investor určitú dobu po dokončení nemohol predať pozemok(samozrejme so stavbou)?
Zrejme sa jedná o pozemok medzi torzom zimného štadióna a futb. štadiónom. Ak sa nemýlim, tak tam boli vybudované pilóty. Ak výstavbu hradilo mesto, premietnu sa náklady do ceny pozemku? Ak výstavbu mesto nehradilo, môže nedokončenú stavbu na pozemku mesto predať?
Myslím si, že by bolo vhodné odprezentovať projekt výstavby minimálne pred vedením mesta spolu s poslancami.
Za detailnejšie odpovede na moje otázky zástupcom kežmarského ľudu vopred ďakujem.

24. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Samospráva stále ignoruje otázky svojich voličov na tomto portáli. Aj k tejto odpovedi sme ju museli donútiť až pomocou Infozákona.

Samospráve sme položili otázky:

- Prečo nie je verejnosť informovaná o tom, čo a ako vznikne na pozemku, ktoré chce mesto odpredať?

- Prečo chce samospráva pozemok odpredať v rámci inštitútu osobitého zreteľa? Aké sú dôvody samosprávy na predaj pozemku ako prípad hodný osobitého zreteľa, napriek tomu, že mesto disponuje viacerými športoviskami podobného typu (haly a telocvične) a Kežmarok nepociťuje akútny nedostatok takýchto športovísk?

- Ako má mesto zabezpečené, že na pozemku sa do konkrétneho termínu hala postaví?

- Prečo mesto nevolilo cestu Zmluvy o uzavretí budúcej zmluvy, kde by sa zaviazalo odpredať pozemok až po dokončení stavby? 


- Bude v zmluve podmienka, aby investor určitú dobu po dokončení nemohol predať pozemok(samozrejme so stavbou)? 


- Zrejme sa jedná o pozemok medzi torzom zimného štadióna a futbalovým štadiónom. Podľa dostupných informácií tam boli vybudované pilóty. Ak výstavbu hradilo mesto, premietnu sa náklady do ceny pozemku? Ak výstavbu mesto nehradilo, môže nedokončenú stavbu na pozemku mesto vôbec predať? 


Odpovede samosprávy:

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania