Ulica 1. mája-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

Vyriešený
meno
Marek Pasterovic 09. februára 2022

Dobry den chcel by som sa informovat ohladom cesty a neporiadku na ulici 1.maja - šipkova , cesta je v katastrofalnom stave a to nehovorim o velkokapacitnom kontajnery ktory je pri mrtvom ramene hornadu na lome tychto ulic ktore laka urcitu skupinu ludi tam by bol krasny park co by dali ine mestske casti za takuto krasu ktoru si necenime a ani ludi ktory ziju na ulici 1.maja. Dakujem za odpoved a vhodne riesenie tochto problemu pre ludi co tam ziju ako aj pre nas co mame uctu k prirode.

14. február 2022

Odpoveď samosprávy

Nespevnená komunikácia v uvedenej lokalite sa nachádza na parcele vo vlastníctve 65tich fyzických osôb, záhradkárov lokality. Na liste vlastníctva je stále vedená ako "trvalý trávnatý porast". MČ nemá právny vzťah ku komunikácií. Povolenie stavebného úradu na jej rekonštrukciu môže získať len vlastník, nájomca alebo správca. V minulosti už prebehlo stretnutie niektorých vlastníkov a MČ ohľadom komunikácie v lokalite, zatiaľ k žiadnej dohode nedošlo.
Veľkokapacitný kontajner a neporiadok v jeho okolí je vizitka nás ľudí. Takto sa správajú poniektorí, keď majú pocit, že ich nikto nevidí. Kontajner je vyvážaný raz za týždeň spoločnosťou KOSIT, a. s. Ak to nepostačuje, tak ako aj tento týždeň, žiadame o jeho mimoriadny vývoz. Za účelom monitorovania priestoru, MČ zabezpečila osadenie stĺpu verejného osvetlenia a stĺpu pre osadenie kamerového systému so záznamom pre Mestskú políciu. Takto bude možné stotožniť pôvodcov odpadov.
Kto? MÚ MČ Košice - Krásna, Mestská polícia

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna
14. február 2022

Marek Pasterovic

Áno cesta je niekoľkých majiteľov ale aj pozemok pod ktorým je veľkokapacitný kontajner na to sa podarilo dohodnúť s ľuďmi ale cesta nie ako trochu divné a pokiaľ viem čo som sa informoval ľudia čo tam bývajú nemôžu tam dostať ani trvalý pobyt ako aj majú záujem o vlastné smetné nádoby ako viem určite je to aj o ľuďoch.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.