Fábryho-zvislá značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Dargovských hrdinov

Vyriešený
meno
Jana Timonová 20. februára 2023

Poprosím o preverenie platnosti vyhradených parkovacích miest ZŤP na ulici Fábryho 30-40, keďže som nadobudla dojem, že u niektorých zanikli potrebné zásady a podmienky pre ich udržiavanie a na týchto parkovacích miestach už začali parkovať autá s inými ŠPZ ako je uvedené na dopravnej značke RESERVE ZŤP. Ak je možné poprosím o ponechanie parkovacieho miesta ZŤP avšak bez uvedenia ŠPZ. Ďakujem za urgentné riešenie

22. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
začiatkom roka prebehla kontrola všetkých značiek - oprávnenosti vymedzenia vyhradených parkovacích miest. Aj na základe našej kontroly Mesto Košice ako správca komunikácii vyzvalo konkrétnych prenajímateľov aby si značky odstránili /štandardné značky "P reserve"/. Vo vašom prípade máte odfotenú značku ZŤP, ktorá môže byť ešte v platnosti. Čakáme na odpoveď z magistrátu mesta, či táto a im podobné značky ZŤP sú ešte prenajaté a ak áno do akého času.

Babušík Dominik
starosta
04. marec 2023

Ľubomír Štulajter

Dobrý deň, toto je dlhodobý problém - parkovacích miest je málo, ale pomaly každý rok niekde nájdem také, ktoré je buď dlhodobo neobsadené, alebo ho používa iné vozidlo, nie to, pre ktoré bolo rezervované. A to nechodím po celom sídlisku, len úsek Zupkova - Krosnianska - Exnárova. Jedno nahlásim, rezerváciu zrušia, a zakrátko už zaregistrujem ďalší taký prípad. Malo by sa to riešiť ako zneužívanie a "používateľovi" spätne za celú dobu naúčtovať plnú cenu za rezervované miesto.
17. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aktuálne prebieha odstraňovanie značiek, ktoré sa týkajú neplatných vyhradených parkovacích miest. Toto odstraňovanie zabezpečuje mesto Košice (Bytový podnik mesta Košice) a zároveň umiestňuje nové značky, ktoré vymedzujú podielové časti parkovacích miest určené pre obyvateľov s preukazom ŤZP v rámci danej lokality.

PhDr. Erik Stiborek
vedúci odd. ŽPVaPČ
Miestny úrad MČ Košice-DH

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania