Ukrajinská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Magistrát mesta Košice

Neriešený
meno
Fero 16. mája 2023

Chýbajúce dopravné značky (Krásna pri Jazere) na ceste Rybárska - Ukrajinská. Je to nebezpečný úsek a je potrebné osadiť pôvodnú dopravnú značku, ktorá bola odstránená. Mestská časť Krásna musí túto nebezpečnú dopravnú situáciu vyriešiť v súlade so KDI KRPZ v Košiciach. Na parcele 1605/298 LV 5377 a 3 – 129/502 LV 8749 k.ú. Krásna, Krásna pri Jazere je cesta, ktorá je dlhodobo neudržiavaná. Je nutné požiadať správcu cesty o údržbu a KDI KRPZ v Košiciach o dopravné značky. Cestu využívajú chodci, cyklisti, rybári a aj občania na autách vyvážajúci odpad z domácností do tejto lokality. Správcu tejto lokality p.č. 14375 LV 7177, p.č. 3-129/502 LV 8749 k.ú. Krásna je potrebné vyzvať na vykosenie zaburinených pozemkov a udržiavanie ich čistoty.

19. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Stavebníkom verejnej infraštruktúry v lokalite IBV Krásna Pri jazere je developer. Na výstavbu ciest a chodníkov vydal Stavebné povolenie Špeciálny stavebný úrad Mesta Košice. Developer má stavbu dokončiť, skolaudovať a odovzdať Mestu. V zmysle Štatútu mesta Košice, Mestská časť prevezme dokončené cesty a chodníky do svojej správy a údržby.
Kým sa tak stane, cesty udržiava a spravuje stavebník. Súčasťou projektovej dokumentácie je určite projekt trvalého dopravného značenia, odsúhlasený Krajským dopravným inšpektorátom KRPZ Košice a Referátom dopravy Mesta Košice.
Mestská časť každoročne vyzýva zodpovedné subjekty na splnenie si povinnosti vykonať údržbu na pozemkoch v tejto lokalite. Urobíme tak aj tentokrát.
Vzhľadom na to, že správcom cesty II/552 na Ukrajinskej ulici je Mesto Košice, posunieme podnet na Mesto.
Kto? Mesto Košice, stavebník

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MČ Košice - Krásna
21. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát mesta Košice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.