Kurská-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Dargovských hrdinov

Uzavretý
meno
Miroslav 08. októbra 2023

Dobry den,
vsade v meste riesia zamykanie kontajnerovisk, aby boli zavrete. U nas sa riesi zamknutie otvoreneho...
Zhruba pred 2 rokmi boli instalovane nove kolanicky, aby sa brana lahsie zatvarala. Avsak brana sa zasekavala v zavretej polohe o dolny profil a na otvorenie bola potrebna vacsia sila (mozno trosku problem pre starsich obcanov). Ludia to riesili vlozenim kamena alebo mensieho drievka do spodneho profilu, aby sa brana nedala uplne zavriet. Teraz tam ktosi nainstaloval retaze a visiace zamky, vid obrazok. Ci uz to bola sukromna osoba alebo Kosit, nemyslim si, ze je to systematicke alebo logicke riesenie.
Prosim o posunutie podnetu na zodpovedny subjekt.
Dakujem.

10. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

je pravdou, že otváranie brány spôsobovalo niektorým obyvateľom problém. Brána predmetného stojiska bola teda zaistená mestskou časťou Košice-Dargovských hrdinov, a to na základe konkrétnej požiadavky obyvateľov okolitých bytových domov na Kurskej ulici.

PhDr. Erik Stiborek
vedúci oddelenia ŽPVaPČ
Miestny úrad MČ Košice-DH
10. október 2023

Miroslav

Predpokladam, ze je to len docasne riesenie. Aky je teda buduci plan na riesenie tohto stavu?
11. október 2023

Odpoveď samosprávy

Vzhľadom na veľmi intenzívne a opakované poškodzovanie zámkov na všetkých vybudovaných uzamkýnateľných stojiskách kontajnerov na našom území mestská časť Košice-Dargovských hrdinov nebude zatiaľ realizovať opravu zámku na predmetnom stojisku na Kurskej ulici. Priestor stojiska však monitorujeme a usilujeme sa ho pravidelne upratovať v spolupráci s našimi aktivačnými pracovníkmi.
Riešenie vzhľadom na budúci stav stojiska súvisí s aktuálne prebiehajúcou analýzou uskutočniteľnosti výstavby polopodzemných stojísk kontajnerov v celom meste Košice, ktorú realizuje spoločnosť Kosit, a.s. v spolupráci s mestom Košice. Jednou z posudzovaných lokalít na výstavbu takéhoto typu stojiska je aj lokalita, kde sa nachádza predmetné stojisko na Kurskej ulici.

PhDr. Erik Stiborek
vedúci oddelenia ŽPVaPČ
Miestny úrad MČ Košice-DH

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania