Osadenie spomaľovacieho pásu - Ulica slobody 27

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Západ

Vyriešený
meno
Vladimír 25. marca 2016

Navrhujem z dôvodu bezpečnosti obyvateľov bytovky (hlavne detí) osadenie spomaľovacieho pásu (retardér), alebo iného bezpečnostného opatrenia (zábradlia). Jedná sa o jediný vstup do brány na Ulici slobody č. 27, ktorý nieje vôbec oddelený od cestnej komunikácii po ktorej chodia automobily (rýchlo), ktoré majú zakrytý rozhľad a tak isto aj obyvatelia bytovky. Žiadam danú situáciu riešiť bezodkladne, aby nedošlo k úrazu prípadne usmrteniu.

01. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za Váš podnet. Riešenie dopravnej situácie na ul. Slobody pred vchodom č.27 bolo dňa 31.03.2016 prerokované na dopravnom dispečingu Magistrátu mesta Košice. Osadenie spomaľovacieho pruhu referát dopravy Magistrátu mesta Košice neodporúča, nakoľko jeho osadenie prináša aj negatívne účinky (prekážka pri prejazde pohotovostných vozidiel - polícia, hasiči, sanitky a pod. - a vozidiel zabezpečujúcich čistenie komunikácií a zimnú údržbu, nežiadúce zvukové efekty, otrasy, zvýšenie hladiny splodín z výfukových plynov). Efektívnejším riešením sa javí osadenie zábradlia, ktoré zabezpečí referát dopravy Magistrátu mesta Košice.

Ing. Jaromil Čop
vedúci oddelenia rozvoja
Mestská časť Košice - Západ
02. december 2016

Vladimír

Do dnešného dňa nedošlo k náprave, resp. osadeniu zábradlia zo strany referátu dopravy Magistrátu mesta Košice, ako bolo uvedené vo vašej odpovedi.
Ďakujem za skoré vybavenie žiadosti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania