Dlhodobo zaliata cestna komunikácia

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Martin 15. februára 2018

Cestna komunikácia na ul. Pri hati (smer od HORNET AUTOSKLO pod most) je v dezolatnom stave dlhodobo. Myslim, ze fotky hovoria za vsetko. Pravidelne sa tu vyhybam nakladnym vozidlam do blata alebo vody.

22. február 2018

Odpoveď samosprávy

Mestu Košice, oddeleniu výstavby, investícií, stavebného úradu a životného prostredia – referátu dopravy bola doručená Vaša žiadosť o riešenie problému, ktorý sa týka zaplavovania komunikácie zrážkovými vodami Pri hati.

Jedná sa o verejnú účelovú komunikáciu, ktorá nie je majetkom mesta Košice. V prípade, že by mesto Košice investovalo finančné prostriedky do opravy komunikácie, ktorá nie je jeho majetkom, došlo by k nehospodárnemu vynaloženiu jeho finančných prostriedkov, a tým k porušeniu zákona o rozpočtových pravidlách vo verejnej správe.

V zmysle § 3d odst. 4 zákona č.135/1961 Zb. účelové komunikácie sú vo vlastníctve štátu – alebo iných právnických osôb alebo fyzických osôb. Ak ide o účelovú komunikáciu vo vlastníctve štátu, ich správu vykonávajú právnické osoby, ktorým celkom alebo prevažne slúžia.



MMK-oddelenie dopravy.
Ing. Ziarková
22. február 2018

Martin

Komu teda tato komunikacia patri ? Kto sa ma o nu starat ?
02. marec 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

bohužiaľ túto informáciu nemáme a nevieme tak preposlať podnet zodpovednému subjektu. Požiadali sme o dodatočné vyjadrenie mesto Košice.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania