Kyvadlová doprava MHD z centra mesta na letisko KSC a späť

Zodpovednosť za riešenie: Magistrát mesta Košice

V riešení
meno
Jozin 10. decembra 2018

Hodinovy interval pre autobus 23, ktory chodi na letisko, nie je dostacujuci. Bolo by dobre zvysit frekvenciu pred planovanymi odletmi lietadiel z letiska, hlavne rano, poobede a vecer.Odchod autobusu z letiska by bolo dobre naviazat na prilety lietadiel aj s ohladom na meskanie priletov. Aby sa nestalo,ze autobus odide tesne pred prichodom lietadla - ako sa to stalo mne a namiesto autobusu som musel pouzit vyrazne drahsi taxik. Ku nocnym priletom lietadiel by bolo tiez dobre zaviest autobusy.

13. február 2019

Odpoveď samosprávy

Linka 23 na trase Staničné námestie - letisko v súčasnosti prioritne zabezpečuje prepravu zamestnancov priemyselného parku pri letisku, kde pracuje cca 2500 zamestnancov. Spoje sú celodenne viazané na začiatky a konce pracovných zmien. Letový poriadok sa mení mnohokrát v priebehu roka, často aj z týždňa na týždeň, ako dopravca nie sme schopní reflektovať tieto zmeny. Prílety sú naviac často omeškané, časový rozptyl je až do 120 minút, čo je pre linku MHD, ktorú chce využiť niekto z cestujúcich v meste a čaká na ňu na zastávke, absolútne nežiadúce.

Riešením je prevádzkovanie celodennej, husto premávajúcej linky MHD, ktorá by síce rovnako nenadväzovala na prílety/odlety, ale vďaka hustejšiemu intervalu ponúkla cestujúcim lepšie služby. To však navýši objem výkonov MHD. Z tohto dôvodu DPMK, a.s. pri príprave rozpočtu na rok 2019 požiadal objednávateľa výkonov - Mesto Košice o navýšenie ročného objemu výkonov do MHD. V prípade odsúhlasenia a v závislosti od výšky výkonov bude možné sa zaoberať jednotlivými požiadavkami cestujúcej verejnosti a mestských častí.

Ing. Robert Nagy
Dopravný podnik mesta Košice, a.s.
Úsek riadenia dopravy
Odd. dopravnej technológie a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.