Chýbajúce semafory na Pereši

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Pereš

Vyriešený
meno
Odkaz pre starostu 14. mája 2014

Pri Bystrickej ulici (odbočka na Pereš) je prechod cez štvorprúdovú cestu bez semaforu. Ráno je to skoro nemožné, autá idúce von a do mesta len tak nezastavia. Taktiež je to veľmi nebezpečné. Veľmi to komplikuje kaźdodenný život ľuďom ktorí prechádzajú cez cestu na zastávku ktorá sa nachádza na druhej strane.

15. máj 2014

Odpoveď samosprávy

INFORMÁCIA BOLA ZVEREJNENÁ na web stránke www.mcperes.sk :
O tom, aké nebezpečné je prechádzať cez priechod pre peších na Pereši, sa už napísalo dosť. Už niekoľko rokov žiadame o vybudovanie svetelnej signalizácie pre chodcov na štátnej ceste I/50 (R2). Konečne sa ľady pohli. Je spracovaná projektová dokumentácia osadenia svetelnej dokumentácie. Investorom stavby je Národná diaľničná spoločnosť, a.s. Bratislava.
Podľa dodanej projektovej dokumentácie bude nový tlačidlový semafor vybavený akustickou signalizáciou, ktorá bude súčasťou tlačidla pre chodcov. Na tlačidle pre chodcov bude i reliéf prechodu pre chodcov tak, aby nevidiaci hmatom získal prehľad o počte jazdných pruhov, ktoré bude križovať. Kamerové detektory budú prostredníctvom detekčných zón detekovať prítomnosť vozidla pred križovatkou a tým zabezpečovať dynamické riadenie dopravy v križovatke.
„Verím, že osadenie tlačidlového semafora sa uskutoční do konca tohto volebného obdobia. Naši obyvatelia si bezpečnosť určite zaslúžia“


Ing. Karabin, starosta MČ Košice - Pereš
07. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Slávnostné uvedenie svetelnej signalizácie do prevádzky

Dňa 25.5.2015 o 14:00 hod. sme v Mestskej časti Košice – Pereš uviedli do prevádzky svetelnú signalizáciu (semafor) na komunikácii I50.
Som rád, že po niekoľkých rokoch sa v našej mestskej časti podarilo zrealizovať svetelnú signalizáciu, ktorá prispeje k vyššej bezpečnosti pre obyvateľov Pereša. Pozitívne ohlasy, ktoré dostávam od obyvateľov MČ hovoria za všetko.



Ing. Jozef Karabin, starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.