Golianova-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

Vyriešený

Prajem pekný deň, upozorňujem na extrémne nebezpečný neoznačený výtlk na Golianovej ulici s ostrými hranami. Hrozí nebezpečenstvo úrazu a poškodenia pneumatiky.

18. august 2020

Evka Vicešová Birošová

Ešte by bolo fajn, keby sa urobil popri ceste aj bezpečný chodník pre chodcov, keďže tade chodia aj deti dosť často a počas najväčšej premávky je to veľmi nebezpečné aj pre dospelých.. S tým sa nebude robiť nič?
18. august 2020

Marek Kažimír

Prajem pekný deň pani Birošová. Projektová dokumentácia na výstavbu chodníka so stavebným povolením na Golianovej ulici je na miestnom úrade pripravená od roku 2017. Súčasný zástupca starostu František Klik s poslancami tento projekt zamietli, vraj nie je potrebný. Rozpočet na jeho výstavbu bol 10.000- EUR.
20. august 2020

František Klik

Pani Birošova, zareagujem, lebo pán Kažimír je známy bájkar...pán Kažimír- bývalý starosta Krásnej, známy pána Fellegiho z EEI, predložil firmou EEI vypracovaný projekt výstavby dvojičiek, a neskôr Freshu, ktorý tento problém chodníka riešil. Pán Kažimír nemal problém porušiť zákon a bez schváleného rozpočtu poslať vyše 100.000€ vrámci rôznych dotácii ich žiadateľom a tak podľa názoru obce porušiť zákon. Bolo preto podané trestné oznámenie z podozrenia zo spáchania troch trestných činov a obec sa rozhodla vykonať hĺbkový audit.. Mal však problém riešiť dva roky havaríjny a život ohrozujúci stav, kde súhlas poslancov nepotreboval, a ako teraz sám potvrdil, projekt mal dva roky v šuflíku. Zrejme u neho zvíťazila lenivosť a ľudí mal ako sa hovorí .... Naviac, táto časť Golianovej ulice podľa najnovších zistení nieje v správe obce, čo potvrdil aj kontrolór mesta Košice.
23. august 2020

Marek Kažimír

Pán zástupca starostu,:

- od volieb uplynulo skoro dva roky a za všetko v Krásnej je zatiaľ zodpovedný Marek Kažimír, :)
- .zvykol som si, že ak na niečo upozorním, čo starosta a zástupca dlhodobo nerieši - odpoveďou je vyhrážanie sa auditmi, trestnými oznámeniami, zastrašovaní všetkých, ktorí si dovolia napísať kritický komentár na Facebooku alebo v odkaze pre starostu,
- projekt chodníka, ktorý som nechal na miestnom úrade si arogantne zablokoval v zastupiteľstve neschválením kapitálovej položky v rozpočte,
- ďalší projekt firmy GOKE, s.r.o. - výstavby nájomných bytov, ktorý by vyriešil celú križovatku Golianova, Ukrajinská, chodníkov, zabezpečil by výstavbu autobusových zastávok si zablokoval s partajníkmi v zastupiteľstve iba preto lebo vraj pán Kováč nesúhlasí čo nebola pravda,
- firma FRESH s výstavbou obchodu v danej lokalite neuvažovala a ani zatiaľ neuvažuje, ale po tejto nebezpečnej ceste sa ďalej pohybujú deti a celé rodiny a ty ich svojou nečinnosťou priamo ohrozuješ,

Tvoje osobné útoky a invektívy iba dokresľujú Tvoju neschopnosť viesť mestskú časť, ktorá už nie je dedinou niekde v Tramtárii.

Podľa stále platného Štatútu mesta si so starostom stále zodpovedný za výtlky všade tam kde nejazdí mestská hromadná doprava, čo pokiaľ dobre viem a ty predsa tiež ( veď na Golianovej ulici bývaš) tam MHD nejazdí.

§ 23
Správa pozemných komunikácií

(1) Mestské časti Barca, Kavečany, Košická Nová Ves, Krásna, Lorinčík, Luník IX, Myslava, Pereš, Poľov, Šebastovce, Ťahanovce, Vyšné Opátske, Šaca, Džungľa a Sídlisko KVP vykonávajú na svojom území
a) správu a údržbu miestnych komunikácií II. a III. triedy, na ktorých nepremáva mestská hromadná doprava, miestnych komunikáciách IV. triedy a ich cestných pomocných pozemkov, vrátane zabezpečenia zimnej údržby a čistoty,
.
Takže na záver otázka pán zástupca starostu, kedy v Krásnej opravíte všetky výtlky a postavíte chodník na Golianovej ulici??? Alebo už vám padla platnosť stavebného povolenia???

S pozdravom dnes občan Marek Kažimír
24. august 2020

František Klik

Pán Kažimír píšete veľa, napriek tomu však často občanov klamete. Opakujem projekt chodníka Vám dva roku ležal v v šuflíku a nekonali ste.

Firma GOKE nebola zablokovaná stanoviskom poslancov, otázka znela či oslovila susediace pozemky, čo by pri stavebnom konaní urobiť musela tak, či tak.

Myslím že väčšina občanov vidí pozitívnu zmenu v Krásnej... za rok sa urobilo viac ako za celé minulé volebné obdobie a to zrejme bolí človeka s čiernotou v srdci. Samozrejme konáme ďalej a zabezpečíme aj popravu výtlku na Golianovej, aj keď nieje v správe obce.

Dávam na vedomie stanovisko hlavného kontrolóra:-

časť Golianovej vľavo smerom ku železničnej stanici – pozemok je vo vlastníctve mesta, ale stavba cesty nepatrí mestu – ide o účelovú komunikáciu, kde je vlastník neznámy a preto sa o údržbu nestará nikto.“

Pavol Gallo, Hlavný kontrolór
24. august 2020

Marek Kažimír

Vážený pán zástupca starostu František Klik,

po komunikácii s Hlavným kontrolórom mesta Košice v nedeľu a dnes ráno bohužiaľ musím uviesť, že si notorický klamár a hanbou poslancov Krásnej.

Dnešný email od pána Hlavného kontrolóra Ing. Jána Galla uverejňujem v plnom znení:
Dobrý deň,

"Vážený pán JUDr.,

prosím opraviť moju informáciu o majetkových vzťahoch ,ktoré sa týkajú aj údržby Golianovej ulice. Pri vstupe do GIS plánu mesta som sa správne neprihlásil, tak pozemky na parcelách „E“,

ktoré sú vyznačené zelenou farbou, neboli sprístupnené. Červenou farbou sú vyznačené pozemky „C“ vo vlastníctve mesta.

V prípade pozemkov ,na ktorých je cestné teleso na Golianovej ulici, ide práve o pozemky „E“, ktoré sú vo vlastníctve mesta.

Po následnom overení vlastníckych vzťahov a otázok týkajúcich sa správy a údržby Golianovej ulici na Referáte dopravy je stav takýto:

- časť Golianovej smerom od Krásnej vpravo medzi rodinné domy – pozemok aj stavba cesty je vo vlastníctve mesta a pri jej údržbe sa postupuje podľa § 23 Štatútu mesta tak ako ste uviedli,

- časť Golianovej vľavo smerom ku železničnej stanici – pozemok je vo vlastníctve mesta, ale stavba cesty nepatrí mestu – ide o účelovú komunikáciu, kde je vlastník neznámy a preto sa o

údržbu nestará nikto.

Ospravedlňujem sa za nesprávnu informáciu.

O situácii a povinnosti MČ zabezpečovať údržbu časti Golianovej ulice smerom k Hornádu vyrozumiem starostu MČ."

Moja otázka: Kedy samospráva Krásne opraví nebezpečný výtlk, za ktorý nesie plnú zodpovednosť? Verím, že za opravu Vám poďakuje aj Hlavný kontrolór, ktorý si na uvedenom výtlku minulý týždeň poškodil pneumatiku.

Pokiaľ Ťa práca zástupcu starostu a riešenie problémov občanov nebaví, odporúčam porozmýšľať o ZMENE.

S pozdravom Marek Kažimír
24. august 2020

František Klik

Pán doktor prečítajte si ešte raz vyjadrenie kontrolóra a svoju frustráciu smerujte pozitívnejším smerom k dokončeniu projektu IBV Záhumnie, kde 200 majiteľov pozemkov, (veľkú časť realizovala Vaša firma) nemôže kolaudovať domy.

Invektívami ktoré používate dokresľujete o svojej osobe obraz, ktorý nemá s normálnym človekom nič spoločné.

Spomenutý výtlk:
Jedná sa o úsek VĽAVO ku železničnej stanici!

Úsek vpravo k rodinným domom smerom k Hornádu má na starosti obec a o tento úsek sa staráme.

Ako som spomenul, aj napriek tomu, že úsek Golianova smerom ku železničnej stanici nieje v našej správe, zabezpečíme opravu!
16. september 2020

Odpoveď samosprávy

Mestská časť zabezpečila opravu výtlku na Golianovej ulici.
Kto? Mestská časť

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna
16. september 2020

Marek Kažimír

Prajem pekný deň,

ďakujem za informáciu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania