Ul. Žilinská-detské ihrisko-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

Vyriešený
meno
Lívia Brňáková 04. júla 2023

Naše deti v mestskej časti Blažkov sú sústavne vyháňané z detského ihriska zamestnancami materskej školy Michálkov-Krásno nad Kysucou. Pritom tam nerobia nič zlé, nič tam neničia-iba hrajú loptové hry. Preliezky a podobné veci ich vôbec nezaujímajú. Toto ihrisko je teda iba pre škôlkárov, alebo ho môžu používať aj naše ostatné deti?! Kde teda majú tráviť prázdniny, voľný čas? Alebo mesto Krásno nad Kysucou toto ihrisko postavilo nie pre všetky deti ?!

11. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Ahoj Lívia,
Ďakujem za podnet, viem o tejto situácii.
Deti určite potrebujú priestor na trávenie voľného času, sebarealizáciu a sociálnu interakciu. Pre všetky deti sme pri materskej škole vybudovali pekné detské ihrisko, zakúpili sme nové hracie prvky a doplnili sme hraciu plochu o nové basketbalové koše. Máme v pláne pokračovať v rozširovaní tohto ihriska, no sme čiastočne limitovaní tunajším priestorom.
K uzamknutiu priestorov došlo preto, lebo v určitých hodinách do priestorov MŠ chodili nielen detičky, ale i väčší chlapci a zásadným spôsobom poškodzovali náš majetok, nehovoriac o tom, že po nich ostával nebezpečný odpad pre deti z MŠ (rozbité sklenené fľaše, ohorky z cigariet, žuvací tabak atď.).
Hľadáme spôsob, akým situáciu vyriešiť. Zatiaľ by sme potrebovali niekoho, kto by ihrisko ráno odomkol a večer zamkol, príp. skontroloval jeho stav. Uvidíme, či sa takýmto riešením podarí problém odstrániť a umožní nám opäť plnohodnotne ihrisko využívať. Ak by si vedela o niekom zodpovednom, kto by nám mohol s otváraním ihriska pomôcť, pomohlo by nám to.

Vladimír Kormanec
Prednosta mestského úradu
11. júl 2023

Lívia Brňáková

Takže ak to nie sú škôlkári, nech sa pozerajú na zamknuté ihrisko spoza plota...Hlavne že do ,,našej,, škôlky chodia aj deti, ktoré nie sú od Blažky. Keď sa rušila malotriedka u Michálkov, bolo prisľúbené vedením mesta, že ihrisko zostáva aj naďalej k dispozícii školákom. Čo sa týka zamykania, myslím, že máš ako Prednosta mestského úradu väčšie možnosti toto vyriešiť.
Neporiadok tam nerobili deti ale pár jedincov. Jednoduchým riešením by bolo umiestnenie kamier. V Krásne nad Kysucou sú už všade, u Blažkov ani jedna.
12. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem, podarilo sa nám vybaviť, že detské ihriská budú sprístupnené deťom po celý deň, teda budú uzamknuté len cez noc. Dúfam, že sa nám podarí udržať súčasný stav ihrísk a ich okolia aby nám mohli slúžiť čo najdlhšie.

Vladimír Kormanec
Prednosta mestského úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania