Ul. Žilinská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

Uzavretý
meno
Rastislav Šlapka 12. mája 2023

Neuvažuje sa nad vytvorením parkovacej plochy pre rodičov, ktorí vodia deti do MŠ a parkujú na hlavnej ceste napr. aspoň rozšírením komunikácie? Často v ranných a poobedných hodinách dochádza ku koliziam na vozovke práve pre odstavené vozidlá. Ďalší problém je že vozidla sa otáčajú na príjazdových cestách ku RD oproti MŠ a dochádza k poškodzovaniu vstupných brán. Situácia sa ešte zhorší po plánovanom rozšírení kapacity MŠ.

15. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem pán Rastislav, ďakujem za zaslanie otázky a komentára k parkovaniu pri MŠ. Súčasťou prebiehajúcej rekonštrukcie MŠ je aj vybudovanie parkovacích miest, čo nám spomínanú situáciu zlepší. Plánujeme zriadiť aj nové parkovacie miesta na mestskom pozemku v blízkosti MŠ, pretože nám záleží na bezpečnosti a pohodlí rodičov s deťmi navštevujúcich MŠ.
Otáčanie vozidiel je vecou zákona o cestnej premávke a podľa mňa aj záležitosťou charakteru vodiča. Ak dôjde k poškodeniu majetku, odporúčam to riešiť v rámci PZP vozidla vinníka, ak je evidentný. Verím, že sa nám situáciu postupne podarí spoločne zvládnuť.

Vladimír Kormanec
Prednosta mestského úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania