Detské ihrisko pri Mestskom úrade

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

Vyriešený
meno
JOZEF 10. mája 2018

Dobrý deň,
chcel by som upozorniť na poškodenú drevenú hojdačku na detskom ihrisku na námestí. Na hojdačke odpadli skrutky ktoré držia drevený hranol, treba kúpiť maticu a zaskrutkovať.
Na kryte na pieskovisku sú odpadnuté koliečka a ťažko sa zatvára a otvára a pieskovisko je zašpinené výkalmi zvierat ( osobne som už 3 x vyhadzoval exkrementy. )
Piesok by bolo treba vymeniť za čistý a hlavne vymeniť kolieska

10. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie. Bol som si osobne pozrieť stav detského ihriska a húpačka je zatiaľ funkčná, na obidvoch stranách oceľovú platňu držia skrutky a podľa výrobcu je možné ju zosilniť ďalšími dvoma skrutkami, ktoré sme objednali tak, aby sme ich čím skôr mohli namontovať. Okrem skrutiek na hojdačky treba dokúpiť i matice. Taktiež výmenu koliesok na pieskovisku sme dali zabezpečiť mestskému podniku. Žiaľ kolieska meníme často nakoľko na zakrývaciu plochu pieskoviska často skáču osoby, na ktorých váhu nie je pieskovisko a kolieska dimenzované. Čo sa týka výmeny piesku, piesok sa vyvezie a dovezieme nový piesok. Starý piesok a použije na zapieskovanie zámkovej dlažby pri výstavbe chodníkov. Mrzí mňa, že aj napriek tomu, že sme kúpili pieskovisko na zatváranie, ktoré bolo finančne náročnejšie, máloktorý návštevník pieskoviska večer pieskovisko zatvorí tak, aby sa tam nemohli dostať psy alebo mačky. Každé ráno zamestnanci mestského podniku majú za úlohu upratať okolie detského ihriska, lebo po návštevníkoch býva detské ihrisko často znečistené a piesok rozhádzaný po širokom okolí. Máme v pláne postaviť i ďalšie detské ihriská, žiaľ údržba a opravy nielen tohto ale i ďalších ihrísk v našom meste sú veľmi náročné, vzhľadom na vandalizmus alebo nevšímavosť našich občanov.

Ing. Jozef Grapa, primátor mesta
14. máj 2018

JOZEF

Dobrý deň p. primátor,
ďakujem za rýchle riešenie, bol som na ihrisku v Nedeľu a a veci boli poriešené. K tomu zatváraniu, na ihrisko chodia väčšinou matky a zavrieť ten poklop je dosť náročné. Možno ak by sa tam namontovali väčšie kolieska šlo by to ľahšie. Nemohli by ho večer zatvárať zamestnanci mestskej polície? ( neviem teda či robia aj poobedne smeny..
Ešte som chcel upozorniť na jednu vec a to sú schody po ktorých deti lezú na šmýkačku. Sú strašne vysoké a už som bol 2 x svedkom ako dieťa pri vystupovaní hore spadlo. štandartne schody sú možni cca 15 cm vysokú, tu sú možno 30-40 cm. Nedali by sa prerobiť a doplniť stupne, aby neboli také vysoké?
ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania