Ul. Lazná-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

V riešení
meno
Katarína 26. marca 2020

Na Laznej ul. sa tento tyzden zacali prace na kanalizacii. Cesta je tu v katastrofalnom stave, vsade bordel, prach. Nebolo by rozumne, keby mesto aspon pred zaciatkom tychto prac ulicu pozametalo po zimnom posype? Urcite by to prispelo aspon trochu k cistejsiemu prostrediu. Alebo ma toto "super mesto", aky dojem nadobudne clovek po precitani novin Krasnan, zametacie auto len na odfotenie sa primatora s nim? Nemala by byt komunikacia pri stavebných prácach cistena aspon 2-3 krat tyzdenne? Ale vlastne nosime ruska, tak nie je asi problem... No hraju sa tu deti, na dvoroch, ktore to vsetko dychaju. Prosim kompetentnych o urychlene napravenie situacie(dostatocne caste cistenie cesty).

26. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavba "Odkalizovanie Stredných Kysúc" je svojím rozsahom výnimočná stavba. Na vašej ulici začal dodávateľ práce práve teraz a viem, že kvalita životných podmienok sa zhoršila ale touto etapou si prešli všetci občania kde sa kanalizácia realizovala. Kanalizácie sa dožadujú i občania, ktorí bývajú za vami a podarilo sa s investorom dohodnúť, že preplatí odkanalizovanie ul Laznej aj keď sú tam dosť zložité technické podmienky. Na základe Vašej požiadavky upozorníme dodávateľa a investora stavby o čo najšetrnejšie vykonávanie prác, tak aby dodržal technologický postup. Ak by neprebiehala výstavba kanalizácie, keď je cesta rozkopaná, už by bolo mesto dávno vašu ulicu pozametalo a upravilo ale žiaľ teraz to mesto z technických dôvodov nevie zrealizovať. Dúfam, že pochopíte túto situáciu tak ako ďalší občanov, ktorí boli spolu dotknutí výstavbou kanalizáciou teraz alebo minulý rok. Už sme začali s celoplošným asfaltovaním ciest, kde bola kanalizácia realizovaná vlani a z technických dôvodov po dohode s investorom a dodávateľom stavby sa mohlo začať asfaltovať tak, aby neprichádzalo k následnému porušeniu výkopovej ryhy. Chcem zároveň poďakovať všetkým, ktorí mali pochopenie, že tieto práce sa nedajú urobiť z večera na ráno a a s pochopením prežili určitý diskomfort.

Ing. Jozef Grapa
27. marec 2020

Katarína

Ďakujem za reakciu, no musím oponovať tým, že môj podnet bol mierený na čast ulíc Lazná a Hôrky, ktoré priamo výstavbou kanalizácie nie sú dotknuté-kanalizácia tam je už cez 10 rokov zrealizovaná (aj keď som z vašej reakcie pochopila, že viete o akej časti sa bavíme). Nerozumiem prečo teda mesto "už dávno" túto časť nepozametalo. Zastúpcovia firmy Strabag však s odstránením posypu po zimnej údržbe nič nemajú, to by malo odstrániť mesto. Z Vašej odpovede dedukujem, že na pozametanie nerozkopaných častí, budeme čakať zhruba rok, kým výkopy po kanalizáciach nedosadnú a Strabag nezačne s asfaltovaním rozkopaných častí. Verím, že mesto vykoná v čo najkratšom čase údržbu komunikácie po zimnom období a bude sa snažiť zmierňovať dopad prebiehajúcej výstavby na všetkých občanov pravidelnou údržbou – zametaním max. v mesačných intervaloch.
01. apríl 2020

Katarína

Vazeny pan Grapa,
pozyvam Vas vyfotit sa nielen pri asfaltovani ulic, ale aj do kudolov prachu na nasej ulici, lebo aj toto je mesto a "zivot" v meste.Zaujimalo by ma, preco mesto nevie z tech.dovodov realizovat pozametanie ul.Lazna. Ako viem ulica nie je rozkopana cela, a ked usekom, ktory nie je rozkopany, vedia prejst buldozery, tatry a pod. naozaj nerozumiem, preco tadeto nevie prejst zametacie auto. Ale asi aj tu plati ked sa chce tak sa da... a v tomto meste sa neda velmi vela veci. Naozaj Vam zalezi na kvalite zivota v tomto meste alebo na niecom inom? Na tuto otazku si vsak uz v tichu vlastneho svedomia odpovedzte vy sam. S pozdravom. Katarina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania