Katastrofálne parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Tido 04. mája 2018

kpt.Nalepku 46-52 má 92 bytov a podotýkam, že na parkovanie je oficialnych 6.miest.Idealnym riešenim by bolo rozšíriť parkovisko pred vchodmi z priečneho na kolmé nakoľko autá už parkujú kde sa len dá a začina to byť už neúnosné.V prípade nebezpečenstva by sa sem záchranné zložky asi nedostali.

09. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na odd. výstavby a územného plánovania.

Mestský úrad Levice

12. máj 2018

Martin

Problém s parkovaním je celoplošný. Ale na vine nie je až tak mesto ako fakt, že každá druhá rodina si môže dovoliť tri i viac áut...
16. máj 2018

Tido

To je každého osobná vec, že koľko má áut.Ešte raz tu ide o to , že na 92 bytov-6 miest !!!
20. máj 2018

Gustàv

Tido presne tak
04. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mesto Levice má vypracovanú „Koncepciu rozvoja statickej dopravy v meste Levice“, schválenú Mestským zastupiteľstvom dňa 13.12.2012 a pri budovaní nových parkovacích miest postupuje v zmysle tohto dokumentu. V predmetnej lokalite, pri bytovom dome Kpt. Nálepku 46-52 sú navrhnuté parkovacie miesta len pozdĺžne, kolmé by boli tvorené na úkor zelene. Avšak pozdĺž jednosmernej prepojovacej komunikácie Ul. Sládkoviča – Poľná má byť vytvorených 114 parkovacích miest. Vybudovanie tohto parkoviska by vyriešilo problém s parkovaním v tejto lokalite.
Mesto Levice priebežne buduje nové parkoviská (v súčasnosti sú v štádiu prípravy parkovisko Vinohrady, parkovisko Rybníky V), dôraz sa kladie najmä na budovanie väčších parkovísk, v zmysle koncepcie rozvoja statickej dopravy. Zároveň vytvára podmienky pre väčšie zastúpenie ďalších druhov prepravy (cyklotrasy). Pri budovaní nových parkovacích miest a pri vytváraní podmienok pre využívanie ďalších druhov dopravy sa postupuje v rámci vyčlenených finančných prostriedkov z rozpočtu mesta, ktoré schvaľujú poslanci, s prihliadnutím na potreby a možnosti mesta Levice. Vybudovanie parkoviska pozdĺž prepojovacej komunikácie Sládkovičova – Poľná ul. bude oddelením územného plánovania a stav. poriadku navrhnuté do plánu investícií pri najbližšej tvorbe rozpočtu.
Do vybudovania tohto parkoviska je potrebné využívať aj parkoviská v dochádzkovej vzdialenosti, čo je v zmysle normy STN 73 6110/Z1 pre odstavovanie vozidiel do 500 m.



odd.územného plánovania a stavebného poriadku MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania