Tekovská-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Lenka 08. apríla 2019

Dobry den.
Prosim Vas na ulici Tekovskej sa nachadza ihrisko. Vela aut ja neviem preco chodia tak rychlo ako keby nevideli ze blizko je ihrisko. Uz sa viac krat stalo ze dieta vybeho von na chodnik a auto islo tak velkou rychlostou.
Prosim Vas o spomalovac. Urcite by to bolo bezpecnejsie ako stale pozerat ako idu rychlo auta. Zabrani sa urcite kopu veciam.
Dakujem

09. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

MsÚ Levice
09. apríl 2019

Lenka

Dobry den. To je vsetko?
To sa musi nieco stat aby sa to riesilo?
Presne Levice nic sa neriesi az ked sa stane.
Naco mame chodit na ihrisko aby sme deti sa bali tam chodit lebo auta tam chodia ako keby tam bolo pretekarska draha. Odpoved nestaci
09. apríl 2019

Marián

Pani Lenka, vidíte okolo ihriska veľa problémov a riešenie je tak jednoduché - namiesto spomalovacov, zrušenia parkovacích miest a podobne stačí oplotit ihrisko. Len to by mesto muselo vyvinúť takúto logickú aktivitu. Prečo všetky ihriska v Leviciach môžu byt oplotene len ihrisko na Tekovskej je výnimka?
09. apríl 2019

Lenka

TO mate pravdu Pan Marian. Mne nevadi ze tam parkuju auta to vobec. Len ako idu rychlo. Som za aby bolo oplotene ihrisko. Tiez vsetky su a preco ked uz robili ihrisko to uz nemohli.
Ale mesto Levice zas ako vzdy nic neurobi.
17. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Na Tekovskej ulici vo vnútrobloku sídliska na pozemku parc.č. 2227/1 je plocha určená pre detské zariadenia a voľnočasové aktivity detí a mládeže a pre verejnú zeleň. Vo východnej časti tejto plochy je nové detské zariadenie a verejná zeleň, v západnej časti je trávnatá plocha určená pre loptové hry, pieskovisko a zeleň, v strede sa nachádza asfaltová plocha, časť komunikácie pre peších, ktorá zároveň má slúžiť pre pohybové aktivity - je na nej umiestnený basketbalový kôš. Na asfaltovej ploche v súčasnosti parkujú motorové vozidlá, ktorá ohrozujú bezpečnosť detí a bránia pohybovým aktivitám mládeže.

Z bezpečnostných dôvodov a z dôvodu uvoľnenia spevnenej plochy pre voľnočasové aktivity mestský úrad zabezpečil osadenie stĺpikov na zabránenie vjazdu motorových vozidiel. Nakoľko predmetná asfaltová plocha nie je komunikácia určená pre motorové vozidlá (motorové vozidlá tam parkujú neoprávnene) , osadenie stĺpikov slúži pre zvýšenie bezpečnosti detí a pre zabezpečenie využitia priestoru podľa jeho určenia.


odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.