Neschodný chodník

Zodpovednosť za riešenie: Levoča

Neriešený

Po chodníku sa doslova nedá chodiť, ľudia si už vychodili cestičky po pravej aj ľavej strane ale po daždi je to samé blato a nedá sa íst ani tadiaľ.

30. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet.

Chodník bol vybudovaný podľa projektovej dokumentácie.

MsÚ Levoča
07. júl 2015

SZ

... na Slovensku je zvykom, čo sa týka stavieb skoro všetko zvaliť na projektanta resp. PD. Nezvyknem sa zúčastňovať internetových diskusií, ale vaša zavádzajúca a alibistická odpoveď na podnet občana (rovnakého krstného mena, ale ja to nie som:D) ma nenechala chladným. Projektant - architekt určite v PD navrhol typ chodníka, jeho skladbu etc., ale určite nie, že realizovaný chodník má byť nepochôdzný resp. čiastočne pochôdzný, neodborne a nekvalitne realizovaný z druho až treťotriednych materiálov.

Podľa môjho osobného názoru pochybili:
01. Investor stavby (predpokladám, že mesto Levoča), tým že túto stavbu prevzalo a zaplatilo
02. Zhotoviteľ stavby, tým že stavbu nerealizoval odborne a kvalitne
03. Stavebný dozor, tým že neupozornil zhotoviteľa na kvalitu a odbornosť realizácie a stavbu nezastavil
04. Miestne príslušný stavebný úrad, tým že povolil užívanie stavby neplniacej resp. čiastočne si plniacej svoju funkciu

S pozdravom,
Ing. arch. Slavomír Zombek

PS: aby nedošlo k omylu nie som autorom tejto PD, tento môj príspevok nie je v žiadnom prípade útok na organizácie a osoby späté s touto stavbou - je to len reakcia na vágnu, nič neriešiac-u odpoveď. V odpovedí mi chýba čo s tým?
01. december 2015

Monika

Chodník síce je vybudovaný podľa projektovej dokumentácie (ako uvádzate), no ja preferujem chodníky, ktoré sú normálnou obuvou a normálnym krokom schodné. Tento chodník sa dá prejsť podľa mňa len v trekovej obuvi. O kočíku nehovoriac. Kompetentní by sa tam mali ísť asi poprechádzať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania