"Politicke nástenky"

Zodpovednosť za riešenie: Levoča

Uzavretý

Viem že mesto je povinné poskytnúť priestor na vylepovanie plagátov ale prečo to robíte na úkor parkovacích miest (cca 4 parkovacie miesta) Veď všetci vieme že miest na parkovanie je málo. Posledná fotografia je miesto kde by mohli byť tieto tabule namontované na múre. Kampaň skončí tabule sa dajú dole a múr ostane čistý.

27. január 2016

Odpoveď samosprávy

Mesto Levoča v súlade s ustanovením § 16 zákona č. 181/2014 Z. z. o volebnej kampani a o zmene a doplnení zákona č. 85/2005 Z. z. o politických stranách a politických hnutiach v znení neskorších predpisov vyhradilo všeobecne záväzným nariadením mesta č. 25/2015 miesta na umiestňovanie volebných plagátov na verejných priestranstvách počas volebnej kampane.
Mesto vyhradilo miesta na verejných priestranstvách (ide o majetok mesta) tak, aby neohrozovali cestnú premávku a čo najmenej prekážali obyvateľom príslušnej lokality. Umiestňovanie vyhradených plôch na múroch budov by znamenalo predchádzajúce rokovanie s vlastníkmi budov.
Toto však citovaný zákon nepredpokladá. Ustanovuje, že vyhradené miesta majú byť na verejných priestranstvách – teda na priestranstvách vo vlastníctve mesta (opierame sa o zákon o obecnom zriadení), teda mesto nemá prekonávať žiadne prekážky v súvislosti s riešením vlastníckych vzťahov.
Počas volebnej kampane je rozhodnutie mesta o vyhradených miestach povinný každý strpieť.


Ing. Jarmila Lisoňová
Oddelenie organizačné a vnútornej prevádzky
10. február 2016

Jozef Kvasňák

Ale veď o to ide že aby čo najmenej prekážali.(teraz blokujú parkovacie miesta) Veď na predmetnom múre už boli vylepovane plagáty su označené aj poradové čísla. Predpokladám že múr je v správe mesta. Možno do budúcna by sa mohlo pouvažovať o premiesteneni aby čo najmenej prekážali.
16. február 2016

Hanka [email protected]

A mimoto su tam uz od decembra a samozrejme az od vcera je tam nalepeny prvy kandidat....
Cez vianoce boli doma ludia,co prisli z poza hranic a nemali kde parkovat....
Stacilo to tam dat 1.2.2016
17. február 2016

Marek

.....je potrebne umiestnit predvolebne plagaty na PARKOVACICH miestach, ktorych je na SK neurekom, aby si nakoniec obcania mohli zvolit svojich zakonodarcov, ktori nakoniec uzakonia, ze predvolebne plagaty je potrebne umiestnit aj na parkovisku.....
17. február 2016

Jozef Kvasňák

Som rád že este niekto má podobný názor ako ja.
17. február 2016

Marek

n...najlepsia je veta p. Ing. Lisonovej: "Mesto vyhradilo miesta na verejných priestranstvách..... aby čo NAJMENEJ PREKÁŽALI obyvateľom príslušnej lokality."
Inymi slovami bolo postupovane v sulade zo zakonom, ale to ze je to uplne chore, uz nikoho nezaujima, a dodavam dalej, ani nema co zaujimat, citujem: "rozhodnutie mesta o vyhradených miestach je povinný každý strpieť. .... Hm, co dodat.... :)
19. február 2016

Jozef Kvasňák

Dnes som tam parkoval a ked som vychádzal z parkoviska tak tieto "nastenky" bránili vyhladu. Takze to je podľa mna dalsi dôvod aby kompetentný ľudia skúsili nájsť lepšie miesto.
23. február 2016

Odpoveď samosprávy

Miesto, ktoré vyhradilo mesto Levoča na umiestňovanie volebných plagátov počas volebnej kampane pre voľby do Národnej rady Slovenskej republiky 5. 3. 2016 na sídlisku so zaužívaným názvom „Západ“, je časťou deliaceho pásu s verejnou zeleňou medzi chodníkom a miestnou komunikáciou.
Podľa ustanovenia § 25 ods. 1 písm. s) zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vodič nemôže zastaviť a stáť na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou.
Státie na uvedenom mieste je teda nezákonné, autá stoja tam, kde stáť nemajú. Obyvatelia svojvoľným počínaním verejnú zeleň zdevastovali.

Podľa ustanovenia § 2 ods. 2 zákona č. 181/2014 Z. z. sa volebná kampaň začína dňom uverejnenia rozhodnutia o vyhlásení volieb v Zbierke zákonov Slovenskej republiky. Rozhodnutie o vyhlásení volieb do Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa budú konať dňa 5. 3. 2016, bolo uverejnené v Zbierke zákonov Slovenskej republiky dňa 12. novembra 2015. Týmto dňom sa začala volebná kampaň. V kontexte uvedeného a v súlade s ustanovením § 16 citovaného zákona o volebnej kampani bolo mesto povinné vyhradiť miesta a plochu na umiestňovanie volebných plagátov už dňom 12. november 2015.


Ing. Jarmila Lisoňová
vedúca oddelenia organizačného a vnútornej prevádzky Mestského úradu Levoča
23. február 2016

Jozef Kvasňák

Pozývam pani Ing. Lisonovu aby sa osobne prišla pozrieť na deliaci pas s verejnou zelenou na ktorej su umiestnené panelove platné do kt. su upevnené spomínané "nastenky" skrutkami. Áno v okolí tychto panelov sa parkuje aj na tráve ale to len preto lebo tam niečo prekáža. Ja nemám problém s politickou predvolebnou kampanou. Ja len sa snažím aby to niekto pochopil že je aj iné miesto na takéto veci.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania