Jána Francisciho-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Levoča

Vyriešený
meno
Jan 20. júla 2020

Dobrý deň.

Chcem sa spýtať, ci auta na fotke parkujú správne a či aj ja takto môžem kedykoľvek beztrestne zaparkovať keď nenájdem miesto.

Ďakujem.

27. júl 2020

Marek

Zásadne po chodníku môžu chodiť chodci. Iní účastníci cestnej premávky než chodci (napr. vodiči motorových vozidiel) nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státim. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m... Takže opäť by mala zasiahnuť hliadka MsP.. A je len otázka.. Prečo to nerobia? A dany úsek je ak sa nemylim pod kamerami,ktoré obsluhuje pracovník na to vyškolený.. Pracovník ktorý by mal v prípade spáchania prístupku vyslať hliadku MsP.. Prečo to tak nerobi?
04. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vozidla Vami zdokumentované v žiadnom prípade neparkujú v zmysle zákona o cestnej premávke a nedostatok parkovacích miest nie je výhovorka na takéto parkovanie, aj napriek tomu že situácia s parkovaním na sídl. Západ je dosť zložitá.
Chodník na fotografií na ul. Jána Francisciho je kontrolovaný hliadkami MsP pri výkone služby i na základe podnetov občanov mesta, kde vodiči Vami zdokumentovaných vozidiel, ale aj vozidiel zistených hliadkami MsP alebo prostredníctvom kamerového systému, boli predvolaný na oddelenie MsP k doriešeniu priestupku a vyriešený v zmysle zákona o priestupkoch.

Mgr. Peter Petruška
Mestská polícia Levoča

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania