Mierové námestie-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený

Prosím, zvážiť frekvencie vyvozu bioodpadu z rodinnych domov. medzi poslednym vyvozom z roku 2021 a prvym vyvozom v roku 2022 je bezmala 14 tyzdnova pauza. podla osobnej skusenosti viem, ze napr. listy, rastlinny odpad a zeleny odpad z kuchyne sa tvori aj v zime. napr. po vichrici tento tyzden bolo vsade listia, niektore stromy ho zhadzuju az v decembri a pod. navrhujem pridat aspon 1 vyvoz v mesiaci v zimnom obdobi nakolko od novembra do marca nie je realizovany ani jedenkrát. Ďakujem

03. február 2022

Karol

+ jarný rez ovocných kríkov a stromov. Celková starostlivosť o záhradu prebieha počas celého roka, vrátane zimných mesiacov. Taktiež by som uvítal túto zmenu.
03. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Zber biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu zabezpečujeme v rozsahu stanovenom zákonom č.79/2015 v znení neskorších predpisov. Termíny vývozu sú navrhnuté podľa vyhlášky 322/2017 §14 ods1 písm. b.
Zvýšenie frekvencie vývozu BRKO by sa odzrkadlila zvýšením v poplatkoch za zber komunálneho odpadu.
Službu zabezpečujeme nad rámec zákona, nakoľko je celoročne k dispozícii zberný dvor na ktorom môžete vykonávať bezplatný odvoz a likvidáciu BRKO nad kapacitu vývozov.
Ďakujeme za pochopenie.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, odpadové hospodárstvo
Kedy? Február 2022

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
04. február 2022

Peter

prepacte ale inu reakciu ako tuto som necakal. oznacit podnet za vyrieseny konstatovanim, ze mesto plni vsetky zakonne poziadavky sa mi javi znacne neprofesionalny a s riesenim ma spolocny akurat tak zapis do statistiky na portali "odkaz pre starostu". moj podnet bol snahou priblizit sa potrebam obcanov. samozrejme riesenim by nebolo nic ine ako analyza potrieb/anketa, vyhodnotenie naplnenosti nadob a pod. lenze to sa neda stihnut za 5 minut ako vasa formalna odpoved na podnet. skuste sa zamysliet, kam sme sa posunuli a na co to bolo dobre. kam ma tento portal, ktory plnia obcania a obyvatelia mesta svojimi pripomienkami a napadmi pohnut samospravu. v tomto pripade mi to pripada vylucne ako nastroj na prezentaciu statistik v rieseni (nerieseni) podnetov. prepacte moj kriticky pohlad, ale takto to vidim ja. dakujem
08. február 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. február 2022

Peter

Martin nerozumiem, aky ma Vas komentar suvislost s mojim podnetom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania