Bernolákova-detské ihrisko-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Martin Grujbár 26. januára 2024

Čo sa sa stalo s pôvodným hracím prvkom - Archa ? Bude opravený a použitý niekde inde ? Alebo už skončil v komíne ?

29. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Preposielame ho na vyjadrenie samostatnému odbornému referentovi.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia
Kedy? Január 2024

Matúš Gelinger
Mesto Malacky
29. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

detské ihrisko bolo zrušené najmä z dôvodu zabezpečenia prevádzkovej bezpečnosti. Materiál, z ktorého bolo postavené, bol opotrebovaný, čo postupne predstavovalo potenciálne riziko pre bezpečnosť detí. Okrem toho, ihrisko bolo systematicky poškodzované a znečisťované vandalmi, čo spôsobovalo ďalšie problémy s hygienou vybavenia. Ihrisko, ktoré bolo vybudované v roku 2013 nebolo možné premiestniť na iné miesto na ďalšie využitie, vzhľadom na vyššie uvedené dôvody.
Veríme, že novovybudované detské ihrisko si budú návštevníci vážiť viac a bude pod väčším drobnohľadom.

Poznámka: fotografia č. 2 a č. 3 v podnetu nie sú aktuálne

Kamil Ftáčnik, ÚVaŽP
29. január 2024

Martin Grujbár

Čo sa stalo s archou ? Kde skončila ? Nešla zrekonštruovať ? Jasne že foto 2 a 3 nie sú aktuálne - boli pridabé aby sa vedelo o aký hrací prvok sa jedná ! Vždy ma učili - čo sa dá zachrániť / opraviť to treba zachrániť opraviť. Tým sa šetrí aj životné prostredie :) Takže ešte raz : Archa skončila v komíne ?
29. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe vyššie uvedených skutočnosti v odpovedi z 29.01.2024 o 10:33 ("𝘥𝘦𝘵𝘴𝘬𝘦́ 𝘪𝘩𝘳𝘪𝘴𝘬𝘰 𝘣𝘰𝘭𝘰 𝘻𝘳𝘶𝘴̌𝘦𝘯𝘦́ 𝘯𝘢𝘫𝘮𝘢̈ 𝘻 𝘥𝘰̂𝘷𝘰𝘥𝘶 𝘻𝘢𝘣𝘦𝘻𝘱𝘦𝘤̌𝘦𝘯𝘪𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘷𝘢́𝘥𝘻𝘬𝘰𝘷𝘦𝘫 𝘣𝘦𝘻𝘱𝘦𝘤̌𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪. 𝘔𝘢𝘵𝘦𝘳𝘪𝘢́𝘭, 𝘻 𝘬𝘵𝘰𝘳𝘦́𝘩𝘰 𝘣𝘰𝘭𝘰 𝘱𝘰𝘴𝘵𝘢𝘷𝘦𝘯𝘦́, 𝘣𝘰𝘭 𝘰𝘱𝘰𝘵𝘳𝘦𝘣𝘰𝘷𝘢𝘯𝘺́, 𝘤̌𝘰 𝘱𝘰𝘴𝘵𝘶𝘱𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘦𝘥𝘴𝘵𝘢𝘷𝘰𝘷𝘢𝘭𝘰 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘯𝘤𝘪𝘢́𝘭𝘯𝘦 𝘳𝘪𝘻𝘪𝘬𝘰 𝘱𝘳𝘦 𝘣𝘦𝘻𝘱𝘦𝘤̌𝘯𝘰𝘴𝘵̌ 𝘥𝘦𝘵𝘪́. 𝘖𝘬𝘳𝘦𝘮 𝘵𝘰𝘩𝘰, 𝘪𝘩𝘳𝘪𝘴𝘬𝘰 𝘣𝘰𝘭𝘰 𝘴𝘺𝘴𝘵𝘦𝘮𝘢𝘵𝘪𝘤𝘬𝘺 𝘱𝘰𝘴̌𝘬𝘰𝘥𝘻𝘰𝘷𝘢𝘯𝘦́ 𝘢 𝘻𝘯𝘦𝘤̌𝘪𝘴𝘵̌𝘰𝘷𝘢𝘯𝘦́ 𝘷𝘢𝘯𝘥𝘢𝘭𝘮𝘪, 𝘤̌𝘰 𝘴𝘱𝘰̂𝘴𝘰𝘣𝘰𝘷𝘢𝘭𝘰 𝘥̌𝘢𝘭𝘴̌𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘭𝘦́𝘮𝘺 𝘴 𝘩𝘺𝘨𝘪𝘦𝘯𝘰𝘶 𝘷𝘺𝘣𝘢𝘷𝘦𝘯𝘪𝘢.") bola archa určená na likvidáciu. Pokiaľ by bolo možné archu recyklovať pristúpilo by sa k tomu ako v prípade ihriska vo vnútrobloku na Rázusovej ulici. Poznámka k fotografiám bola pridaná z dôvodu, aby nevytvárala mylnú predstavu o stave ihriska.

Kamil Ftáčnik, ÚVaŽP
29. január 2024

Martin Grujbár

Bola poškodená aj laminátová čast (šmýkačka) ? Chodil som okolo často - áno drevené časti boli optrebované ale nie natoľko aby sa to nedalo zachániť. Toľko môj názor.
29. január 2024

Martin Grujbár

Pán Ftáčnik - foto z 18.10.2023. Chcete tvrdiť že za 100€ alebo sponzorsky by sa tento hrací prvok nedal zrekonštruovať ?
12. február 2024

Fero

Pán Grujbar, máte pravdu, tento prvok nebol v takom zlom stave ako pán Ftacnik, opisuje.Kludne mohlo prísť k ďalšiemu použitiu a využitiu.. hlavne že vianočné stromčeky sa recykluju ale toto už sa nedá 🤔
16. február 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania