Nebezpečné miesto a blokovanie chodníka

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený

Obyvatelia bytového domu Malé námestie 5000, na základe odsúhlaseného stanoviska zo schôdze vlastníkov, prosia mesto Malacky o nainštalovanie spomaľovača s prechodom pre chodcov na Malom námestí (na úrovni kolmého chodníka zobrazeného na fotografii). Uvedené miesto je problematické z 2 dôvodov:
1) viacerí vodiči na tomto mieste výrazne zrýchľujú. Zdá sa to neuveriteľné, vzhľadom ku krátkosti úseku a spomaľovaču na konci bytovky, ale je to fakt. Ohrozujú tak najmä deti, ktoré sa v priestoroch námestia často hrajú.
2) parkujúce autá blokujú prechod od chodníka kolmého na cestu, ako vidieť na fotografii. Problematický je najmä pre mamičky s kočíkmi.
Ďakujeme

25. august 2016

Mesto s dobrou adresou?

"Zdá sa to neuveriteľné, vzhľadom ku krátkosti úseku a spomaľovaču na konci bytovky, ale je to fakt. " Dobre pisete, je to fakt. Pretoze v malackach su vodici "ohladuplni". Tragediou je, ze vodicovi staci 10 sekund na zaparkovanie vozidla v mieste prechodu, nasledne si vodic moze v klude sediet v obyvacke, na kavicke, kludne aj cely den. Za ten den, kazdy jeden chodec ma prekazku pri prechode cestou. V pripade ze vodic neblokuje prechod ale zastavy tesne pri nom, tak svojim konanim zabezpecil, ze nikto nevidi chodcov, pretoze su schovany za zaparkovanym vozidlom.

Staci 10 sekund, na zaparkovanie. Alebo pokuta, pokuta, pokuta, pokuta. Ked su v malackach takyto ohladuplni vodici, ako sa da situacia riesit?
25. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
váš podnet bude prerokovaný na dopravnej komisii ODI Malacky.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
04. september 2016

Martina Matuškovičová

Môžem len potvrdiť predchádzajúce príspevky, na Malé námestie samozrejme okrem ľudí, ktorí navštevujú lekárov chodia pravidelne návštevníci kaviarní, ktorí považujú za potrebné prísť autom. Jazdia neohľaduplne, rýchlo a nebezpečne. Podľa mojich informácií niektorí z nich sadajú za volant aj s určitým promile alkoholu, tu by stačilo, keby sa sem tam policajti postavili na koniec ulice, vzadu za AFK a zrazu by si zvýšili štatistiku v množstve pokút a o vodičských preukazoch ani nehovorím. Treba si uvedomiť, že táto časť je obytnou zónou, kde sa môžu hrať aj deti.
19. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
osadenie retardéra bolo odsúhlasené dopravným inžinierom ODI Malacky. Realizácia prebehne po odsúhlasení rozpočtových položiek v rozpočte mesta v roku 2017.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
25. máj 2017

Monika Ježková

Dobrý deň,

pomaly sa blíži koniec mája/2017, môžete prosím upresniť bližší termín osadenia retardéra a taktiež výmenu dlho poškodených nahlásených retardérov z opačnej strany na Malom Námestí?
25. máj 2017

Zastupca vlastnikov Male namesti

Podla dnesnej informacie od p.Farkasa z mesta Malacky je situacia nasledovna:
"Realizácia je očakávaná, avšak momentálne prebieha oprava výtlkov v meste, z toho dôvodu sa osádzanie retardérov posunulo, aby tieto práce nekolidovali."
18. júl 2017

Zastupca vlastnikov Male namesti

Dobry den, spomalovac aj s prechodom pre chodcov bol dnes nainstalovany.
Rad by som v mene obyvatelov/vlastnikov bytov Maleho namestia 5000 podakoval mestu Malacky za ustretovost pri rieseni problemu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania