Co znamená v Malackách "parkovať na zelenej ploche"?

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

V riešení
meno
Mesto s dobrou adresou? 28. novembra 2016

Celodenne statie a parkovanie na travniku.
Zda sa mi, ze mesto chrani zelen o ploche 10m2, ale na velkych zelenych plochach taketo parkovanie toleruje.
Mohlo by mesto vydat VZN-ko, aby mali obcania jasno v tom, co mesto povazuje za zelen a co nie? Na velkej zelenej ploche auto neprekaza (strati sa tam)? Mozem bez postihu auto zaparkovat napr. pri Inkubatore?
Prosim Vas, neodpovedajte na podnet sposbom "nahlaste na 159". Parkovanie na travniku pri 4ZS je kazdodenna zalezitost a Mestska policia je toho ocitym svedkom.
PS: tolerovanie priestupkov je rovnako vychovny prostriedok ako pokuta. Tolerovanie priestupkov vychovava ludi porusovat pravidla, pokuta ich vychovava k dodrzovaniu pravidiel.

28. november 2016

Mesto s dobrou adresou?

nejedna sa o nic ine, len aby sa ludia zijuci v meste "vysomarili" z toho, co zelen je, co nieje. Kde sa da na travniku parkovat v "poho", kde sa parkovat v "poho" neda. Viete, kazdy sa snazi parkovat tam kde sa da, hlavne aby to bolo bez POKUTY alebo papuce.
- vydajte VZN-ko,
- vymyslite nejake nove dopravne znacenie ktore usmerni vodicov, ze na tejto zeleni v klude parkujte (... a na tomto travniku uz neparkujte).
Viem pochopit vodica ze sa hneva, ked dostane pokutu a vie, ze o 200 metrov sa robi ten isty priestupok za asistencie mestskej policie. Koho by to nenasr.dilo!
30. november 2016

Jana

Presne tak stale tu stoja auta a bránia vo výhlade z výjazdu z parkoviska v areáli školy. Máme každý deň ráno volať mestskú políciu, ked to tam vidia a nič nerobia?
07. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
problém parkovania pozdĺž cesty pred ZŠ bol riešený poslaneckým podnetom na osadenie stĺpikov brániacich parkovaniu. Na stôl sa dostal aj ďalší poslanecký podnet na vybudovanie parkovacích miest. Momentálne zvažujeme možnosti riešenia. Po doriešení situácie vás budeme informovať.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
07. december 2016

Mesto s dobrou adresou?

1. Ak budete zvazovat parkovacie miesta, tak tam osadte znacku "zakaz statia". Pretoze, ak tak neurobite, tak uspokojite pohodlnost ludi zijucich v okoli (pohodlne nebudu musiet parkovat vo dvore). A rodicia, nebudu mat volne miesto pre zastavanie (dovoz deti).
2. Upozornujem, ze uz teraz existuju plochy na rychle nastupenie, vystupenie. Ale tie su vodicmi prehliadane (je to cca. 100m od skoly a to je straasne daleko). Parkovisko pri mlyne, parkovisko pri predajni stavebneho mat., parkovisko za autobusovou zadtavkou.
3. Zvazte, ci je nutne budovat parkovisko. Ak ano, k parkovisku by mal viest pristupovy chodnik. Vzhladom na ucel (nastupovanie, vystupovanie deti), deti by mali vystupovat na chodnik (nie do vozovky, nie do parku).
4. Existuju 3 parkoviska vo vzdialenosti 100m od skoly. Ak uz "treba" parkovacie miesta, tak nie na hlavnej ceste (kde sa bude obmadzovat premavka). Mate moznost ako ochranit zelen!!! Ako neblokovat premavku!!!!
4a, vyuzite koziu ulicu na nadtupovanie/vystupovanie. Osadte na Kozej znacku zakaz statia a vyznacte bezpecny prechod prechod pre chodcov.
4b, vyuzite existujuce plochy na nastupovanie/vystupovanie (mlyn, bus stop, stavebny mat).
4c, nechajte zelen (do mesta patri). Neukrajujte zo zelene budovanim parkoviska, pristupoveho chodnika.
5c, uchraneny zeleny priestor vyuzite na vybudovanie bezpecneho cyklochodnika (generel cyklodopravy). Cim krajsie a bezpecnejsie cyklochodniky, tym viac deti bude moct chodit do skoly na bicykli, o to menej vodicov bude musiet stat pri dkole pri dovoze deti, a o to menej parkovavich miest bude treba budovat (na ukor zelene).
5d, dakujem za informacie.

PS: dufam, ze poslanci nepovazuju zelen v meste za zbytocnu, nepovazuju za ideal dobreho mesta asfaltovy priestor (aky uz mame pri Bille, pri Synagoge, na Mietovom) Problem parkovania pri 4zs sa da riesit sposobom, ze zelen ostane cela.
07. december 2016

Mesto s dobrou adresou?

"problém parkovania pozdĺž cesty pred ZŠ bol riešený poslaneckým podnetom na osadenie stĺpikov brániacich parkovaniu. "
Dobrý deň, podávam NÁMIETKU a zároveň NÁVRH (ktorý si môže niektorý z poslancov osvojiť).
Návrh:
- v prvom kroku: vytvoriť dostatočné kapacity na bezpečné nastupovanie a vystupovanie v špičke (v čase príchodu a odchodu detí do školy). Na tento účel je možné vyčistiť krajnicu na Kozej ulici (ZST1) a na Záhoráckej ulici (ZST2, 3). K tomuto účelu slúži dopravné značenie B33 (Zákaz státia). Značku je možné doplniť o doplnkovú tabuľku vymedzujúcu platnosť (napr. Po-Pi 7:00-18:00). Na státie v lokalite je vybudované parkovisko v škole, parkovisko pri mlyne, parkovisko pri BUS stop. Na celom úseku pozdĺž parku osadiť značku B34 (zákaz zastavenia)
- v druhom kroku: zahájiť pravidelný výber pokút od hulvátskych vodičov porušujúcich zákaz zastavenia (z pohodlnosti im vlastnej). Tieto DARY hulvátskych vodičov starostlivo ukladať na účet "revitalizácia parku ZŠ Záhorácka".
- v treťom kroku: z odstupom času, keď sa naakumuluje z darov dostatok peňazí na revitalizáciu parku ZŠ Záhorácka, vysadiť zelený oddeľovací pás, vybudovať v parku cyklochodník mimo vozovku (za oddeľovací zelený pás), vybudovať bezpečné prechody pre chodcov, dosadiť do parku zeleň a osadiť zopár lavičiek.

NÁMIETKA:
Zátarasy neurobia mesto krajším!
Mesto nieje pevnosť!
Budovanie zábran zaťažia rozpočet mesta!
Zábrany nevyriešia problém zastavovania v špičke!
Nebudovať zábrany!!!
Prosím Vás,
- Vytvorte priestor ktorý umožní bezpečné zastavenie, nastupovanie, vystupovanie na chodník (krok 1)
- Parkovať na zelenej ploche budú už iba pohodlní hulvátskí vodiči od ktorých môže polícia vyberať príspevky na revitalizáciu.
- Vysadiť zelený oddelovací pás (namiesto zábran), vybudovať atraktívny cyklochodník, cyklostojany pri škole (viac detí príde na bicykli = menej detí príde autom).
-
10. apríl 2021

Monika Ježková

Dobrý deň,

tento podnet je dlhodobo neriešený.

Parkovanie pri ZŠ Záhorácka je skutočne neúnosné a zeleň rozjazdená. Aj pred pánskou konfekciou obrovský kus zelene rozjazdený a zničený.
11. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve s upozornením na jeho neriešenie.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Podnet sme postúpili na riešenie útvaru výstavby a životného prostredia.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia
Kedy? 2021

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
04. november 2021

Martin

Prosím o opätovné poslanie samospráve pre aktualizáciu stavu podnetu v riešení, nahláseného dňa 28.11.2016.
08. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania