Vykladanie odpadu v noci

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Uzavretý
meno
Anna 24. júla 2017

Pod rúškom tmy sa prikladal obyvateľ domu na Veľkomoravskej ulici (modrý dom) a vyložil odpad (vid. foto). Bolo 15 minút po polnoci. Pánovi som oznámila, že ho sleduje kamera a na odpad mame odpadové dvory, tak nech bude tak láskavý a zavezie tam, kam to patrí. Pán z modrého domu neposlúchol a výsledok vidíte. A čo kamery, nevidia nočných návštevníkov? Navrhujem zrušiť stanovište odpadu na uvedenom mieste, pretože okolo trafostanice sa sústavne robí skládka, je dobré maskované stromami a nie je možné tomu zabrániť. Vhodné by bolo skrátiť konáre stromov, aby mala kamera lepší výhľad na Bernolákovu a Veľkomoravskú ulicu. Chcem pochváliť pracovníkov Tekosu, ktorí zbierajú odpady aj mimo ohláseného zberu na jar a na jeseň. Paradox je, že odvezú a na ďalší deň znovu naložený odpad.

31. júl 2017

Anna

Cez víkend nám pribudlo ďalšie skladisko. Riešenie vidím v zrušení stojiska, pretože je tam dostatok miesta okolo trafostanice na vykladanie odpadu.
31. júl 2017

Anna

Takto to vyzerá dnes 31.7.2017, po víkende.
02. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Upozorníme Tekos a budeme žiadať návrh riešenia.
V takomto prípade, ak pristihnete vinníka pri čine odporúčame volať Mestskú políciu, ktorá vie operatívne a včas zakročiť.

Matej Farkaš, MsÚ
02. august 2017

Anna

Chcela by som iba doplniť, že kamery mame na dome Bernolákovej 2417, takže viac by sa kamery mohli zamerať na miesto odpadu, kým nevznikne návrh riešenia. Najlepšie riešenie vidím v zrušení tohto stanovišťa odpadu. Vlastníci Bernolákovej 2417 by uvítali presunutie kontajnerov v počte aký nám prináleží, na bočnú stranu domu od Veľkomoravskej ulice. Hneď cez cestu na Veľkomoravskej sú umiestnené kontajnery, takže pri vyvážaní odpadu by nebol problém, vysypanie kontajnerov z ľavej a pravej strany na jedno zastavenie smetiarskeho auta. Kontajnery pre modrý dom presunúť k inému stanovišťu. Vážim si, že Tekos operatívne zasahuje a snaží sa riešiť situáciu, takže zaslúžia si pochvalu. Tiež chválim krásne kvetinové mesto, ktoré nikdy nebolo také pekné ako teraz. Pri pamätníku nádherne muškáty, aj na stĺpoch a je vidieť, že sa vzorne o nich starajú.
13. február 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto MALACKY má pripravený prvý návrh revízie kontajnerových stojísk nachádzajúcich sa na území mesta Malacky v komplexnej bytovej výstavbe. Jednou z požiadaviek pri prerokovaní problematiky stojísk poslancami MZ bola požiadavka na zvýšenie počtu vývozov kontajnerov za týždeň a 1x za týždeň dočisťovanie stojísk. Vykladanie objemného odpadu ku kontajnerom zabráni len vybudovanie prístrešku a umiestnenie kontajnerov do uzatváratelného stojiska.

Ing. Jana Chválová, útvar výstavby a ŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania