Orez zelene/konárov oboch strán komunikácie

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený

Je leto, skoro august, zeleň oboch strán cesty od tabule konca mesta Malacky, okolo Marheckých rybníkov, cez Plavecký Štvrtok časť Píniová Alej až po východ na Stupavskú cestu je zarastená zeleňou tak, že už ani osobné autá sa tam nedokážu bezpečne na tej úzkej ceste vyhnúť. Kedy príde k orezu tak, aby sa dal využívať plný profil cesty? Nedajbože stretnúť také vozidlo, ako je na obrázku, paradoxne je to auto patriace spoločnosti regionálne cesty. A ešte tam aj trčia do cesty hrubé, zle zrezané konáre, ktoré pekne dokážu poškodiť auto.

17. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.
Prikladám vyjadrenie ÚVaŽP:

Pokosenie bylinných porastov do šírky 1 m po oboch stranách komunikácie zabezpečíme čo najskôr. Podľa voľných kapacitných možností následne odstránime aj konáre zasahujúce do telesa cesty a nálety do šírky 1m na obe strany cesty.

Chválová


Gabriela Bedard
MsÚ
07. september 2017

Poriadok Všade

Pekne vykosené a orezané, ale iba po značku Píniová alej :( Prečo? Plavecký Štvrtok si nevie splniť svoje povinnosti, keď si ho vedia splniť Malacky, či ako to je? Mimochodom dopravná značka je úplne zarastená, že ani nie je vidieť. Pridú pomáhači a chrániči a hneď budú "pomáhať a chrániť" vodičom ich peňaženky za porušenie 50 km/h. To bude zasa radosti :(
31. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Píniová alej patrí do katastra obce Plavecký Štvrtok.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
31. január 2018

Poriadok Všade

Dobrý deň pán Farkaš, Áno, vieme a ďakujeme Vám osobne aj kolegom, ktorí sa postarali o úpravu. Mestu Malacky tak isto patrí veľká vďaka. Len nechápem, prečo taký istý prístup ako mesto Malacky nemá aj obec Plabecký štvrtok? Asi je to o tom, že na správnych miestach by mali byť aj správni ľudia a to asi v tomto prípade neplatí. Možno by admin tejto aplikácie mohol presmerovať požiadavku na starostu obce Plavecký Štvrtok.
31. júl 2019

Poriadok Všade

Stupavská-strom-neorezaný

Bolo by viac ako vhodné konečne ostrihať nie len kríky, ale aj stromy zasahujúce do profilu cesty od značky koniec Malaciek pri Marheckých rybníkoch až po Píniovú Alej v Plaveckom Štvrtku, ako sa vychádza na hlavnú cestu, lebo aj tak úzka cesta sa stáva ešte užšiu, hlavne v okamihu, keď sa vám oproti vykrúti 40 tonový kamión, ktorý tam nemá čo robiť. Obe zodpovedné strany, aj Malacky a aj Plavecký Štvrtok by sa mohli konečne zosynchronizovať a dať sa do práce. Ďakujeme.
31. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme znova otvorili a poslali samospráve na vyriešenie.
S pozdravom
Administrátorka portálu
11. december 2019

Monika Ježková

Dobrý deň,

prosím administrátora o opätovné preposlanie samospráve, či prebehlo v danom období orezanie, podnet je ešte z júla 2017.

Ďakujem veľmi pekne.
11. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Monika,

mesto Malacky takmer mesačne( nakoľko ide v tejto oblasti o extenzívnu starostlivosť )vykonáva kosbu pozdĺž celej Továrenskej ulice až po značku Malacky, a to v šírke 1 meter od okraju vozovky.Každoročne orezávame mechanizovane, za použitia prídavného ramenového zariadenia na strihanie kríkov, kroviská a konáre stromov zasahujúce do vozovky.
Nakoľko daný podnet je z roku 2017, je veľký predpoklad, že bol vyriešený.

Bačová, ÚVaŽP
11. december 2019

Poriadok Všade

Pani Monika sa pomýlila. Príspevok bol z júla 2019. A ešte koncim septembra 2019 orez spravený žiaľ nebol.
13. december 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Poriadok Všade,
vedeli by ste nám poskytnúť informácie o aktuálnom stave? Pokiaľ daný problém ešte nie je od septembra vyriešený, pošleme podnet opätovne samospráve. Samospráva sa vyjadrila, že kosenie zabezpečuje pravidelne.
Ďakujeme za spoluprácu.
S pozdravom
Administrátorka portálu
13. december 2019

Poriadok Všade

Žiaľ už neviem poskytnúť najnovšiu správu k tejto téme lebo nežijem na Slovensku od októbra 2019. V tom čas pred októbrom 2019 som tadiaľ cestoval denno-denne skoro tri roky a chcel som pomôcť nie len sebe, ale aj iným vodičom. Teraz to prenechávam niekomu, kto je užívateľ alebo zodpovedný. Ďakujem za podporu. PS: V septembri 2019 to nebolo vyriešené, pokosené/zrezané.
13. december 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
ďakujeme za poskytnutie informácie. Podľa odpovede samosprávy, teda podnet označujeme ako "Vyriešený", keďže zabezpečujú pravidelné kosenie. V prípade opätovne vzniknutého problému, podnet otvoríme.
S pozdravom
Administrátorka portálu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.