Plaváreň MALINA - po rekonštrukcii

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Majo 02. septembra 2017

Rad by som poukazal na niektore nedostatky po poslednej rekonstrukcii sprch. 8 mesiacov po rekonstrukcii.
- nerezove prvky v panskych sprchach su hrdzave. Vyzeraju AKO nerezove, ale v skutocnosti su hrdzavejuce? Ak boli dodane nekvalitne nerezove prvky, uplatnite u dodavatela reklamaciu v zarucnej dobe.
- lavicka v panskych sprchach je podbita kovovymi prvkami ktore hrdzaveju. Dlazba je od hrdze silno zakazena! Ak chcete zabranit zakazeniu dlazby hrdzou, najdite vhodne riesenie.
- odstredivka, susicka plaviek, centrifuga. Bola. Ale po rekonstrukcii zmizla. Nieje to skoda?

04. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zasielame odpoveď AD HOC Malacky:
- Nerezové prvky boli reklamované už v júli a máme prisľúbenú výmenu od dodávateľa
- Lavička z priestorov mužských spŕch bude nahradená vhodnými nerezovými držiakmi
- Sušičku plaviek sme mali bezplatne zapožičanú od dodávateľa na 1-mesačné testovanie. Vzhľadom na vlažné reakcie zákazníkov a celkom vysokú obstarávaciu cenu (1476,-€) sme sa rozhodli jej kúpu odložiť



Matej Farkaš, MsÚ
05. október 2017

Stefan Tesarovic

Ked sa robila taká veľká rekonštrukcia prečo sa neporiesil aj vstup do bazéna namiesto rebríkov este nejakými schodikmi alebo šikmej lavkou vstup pre starších,dôchodcov,invalidov?Je veľa ľudí čo by navštevovali plaváreň ale ich odrádza vstup do bazéna je pre nich nevyhovujúci nemôžu ho vyuzivat.Viem je to plavecký bazén ale da sa to doriešiť pohyblivou sklapacou plosinou alebo schodmi ked nie su nejaké plavecké súťaže alebo podujatia .Sa mohli vybudovať schody z boku stačia iba jedny.Treba sa s týmto problémom zaoberat veľa návštevníkom by to pomohlo a by bazén navštevovali.Sú ľudia po operáciách čo by to potrebovali ako rehabilitáciu a nemajú kam chodiť.Dakujem možno tento problém budete riešiť.
09. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetom rekonštrukcie boli šatne a sprchy, nie priestor bazénovej haly. Napriek tomu boli pôvodné schodíky s guľatým nášľapom vymenené za nové nerezové s plochým nášľapom, čo ocenili najmä seniori, ktorým to výrazne uľahčilo prístup do plaveckého bazéna.
Murované schody by zrušili minimálne jednu plaveckú dráhu, preto o nich neuvažujeme, skôr vidíme priestor na inštaláciu plošiny v budúcnosti.

Dušan Rusňák, riaditeľ AD HOC Malacky
12. október 2017

Peter Ditrich

Už som to písal na stránkach mesta, ale bez reakcie. Tá rekonštrukcia spŕch je mierne povedané zvláštna. Mám pocit, že to robili ľudia, ktorí v živote predtým nerobili rekonštrukciu spŕch. Ako by inak bolo možné, urobiť sprchy tak , že voda zo všetkých spŕch neodteká dostatočnej miere a je rozliata po celej ploche sprch a wc, pretože medzi sprchami a wc nieje žiadna zábrana. To sa nedalo vyspádovať tak aby tam tá voda nestála ? Či sa počítalo s ďalšou pracovnou pozíciou "zametač vody" ? Ano vyzerá to pekne, moderne, ale len do chvíle keď sa pár ľudí začne sprchovať naraz...
19. marec 2018

Rakso Peter

Pán Peter Ditrich,

som veľmi rád že chválite vzhľad a estetiku návrhu rekonštrukcie časti plavárne Malina v Malackách.

Ohľadom kritizovaného spádu spŕch v časti mužského krídla sú naporúdzi viaceré riešenia, ktoré sme pri návrhu zohľadňovali:
1. sprcha s vaničkou - riešenie nevhodné do priestorov verejných spŕch z dôvodu bariérovosti priestoru.
2. spoločná bariéra (schod) pre sprchy na rovnakej strane - nevhodné z dôvodu bariérovosti a zvýšením úrazovosti spŕch.
3. riešenie ktoré sme použili v návrhu - bezbariérový prístup do spŕch.
V tomto prípade je potreba znížiť, alebo regulovať prietok batérii - ľudovo povedané to čo sa deje v skoro každej verejnej sprche. Voda je so slabým prúdom, prípadne sa v intervaloch vypína.

... úprimne, ako návštevník zariadenia som veľmi rád, že prevádzkovateľ zatiaľ nepristúpil k tomuto kroku, ktorý je síce z hľadiska úspory energii a riešenia spomínaného problému výhodný, no pre návštevníkov neatraktívny.

Zdá sa mi nepomerne príjemnejšie spoľahnúť sa na predvídavosť a ohľaduplnosť samotných návštevníkov a pri sprchovaní. Keď vidia, že je sprcha plne obsadená, stačí znížiť prietok svojej batérie a nečakať kým sa celá sprcha naplní vodou ... no možno preceňujem niektorých návštevníkov plavárne Malina v Malackách.

Záverom, ďakujem za podnet a budem tlmočiť spomínané riešenie prevádzkovateľovi.

S úctou,

autor návrhu

DE RAXA
Ing.arch.Peter Rakšány
tel: 0908 / 733 122
mail: [email protected]
[email protected]
web: www.deraxa.sk
29. marec 2018

Dušan Rusňák

Dobrý deň, do spŕch už boli nainštalované obmedzovače prietoku a čoskoro budú vymenené aj sprchové hlavice za také, ktoré nebudú mať taký rozptyl vody mimo sprchovacích boxov.
V prípade akýchkoľvek ďalších otázok a nejasností ma neváhajte kontaktovať.

S pozdravom

Ing. Dušan Rusňák
Riaditeľ AD HOC Malacky
Tel.: +421 907 793 399
E-mail: [email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania