Bernolákova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Lenka Kubíčková 11. januára 2019

Dobrý deň, mám len jednu otázku. Kedy už skončí PARKOVACIA ŠIKANA, ktorú zažívam každý deň a začnete efektívne riešiť parkovaciu politiku mesta - možno aj rezidenčným státím? Som PN, pričom som v piatok bola opäť u lekárky. Keď som sa s horúčkami vracala domov nemala som silu rozčuľovať sa nad tým, že pred bytovkou už vyše pol roka neviem nájsť parkovacie miesto, a teda musím zase parkovať na mieste pre škôlkárov. Samozrejme vľúdnosť nenechala dlho na seba čakať a na aute mám papuču. Nemôžem a nevládzem vychádzať z domu. Áno, stojím na mieste, kde sa vo vyhradenom čase (3hodiny denne) stáť nemá. Môžete mi povedať kam si mám to auto preparovať keď ani dnes nemám voľne miesto v blízkosti bytovky? Pred bytovkou stoja autá z iných okresov aj týždeň a zaberajú miesta obyvateľom mesta. Ďakujem.

28. január 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto posledné 4 roky intenzívne rekonštruovalo a zvyšovalo kapacitu parkovísk vo vnútroblokoch a pozdĺž komunikácií na uliciach 1.mája, Veľkomoravská, Pribinova, Rázusova, Partizánska, Jilemnického, Nádražná, Bernolákova, Kostku a sídlisko Juh atď. So zvyšovaním počtu parkovacích miest sa plánuje pokračovať na Bernolákovej, sídlisku juh, Rázusovej, pri š.h. Malina, Záhoráckej a ul. F.Kostku. Mesto plánuje otvoriť diskusiu k parkovacej politike po výstavbe záchytného parkoviska na Píle a vybudovaní podzemnej garáže v centre mesta. Forma zavedenia parkovacej politiky zatiaľ nie je ustálená a vzhľadom k tomu, že táto téma sa dotkne bežného života všetkých obyvateľov, návštevníkov aj podnikateľov v meste, budú o konečnej verzii rozhodovať poslanci MsZ.

Gabriela Bedard
MsÚ
07. február 2019

Ján

Podobný podnet som pred rokom podával aj ja, prikladám aj odpoveď pani Bedard. Podľa fotiek bývate práve v dome 2423. Zástupca vlastníkov 2423 označil toto vyhlásenie ako nepravdu!! Kde pravda je a ako dlho bude náš problém v zásobníku investičných projektov môžeme iba hádať... A ešte k tým autám z iných okresov - to sú tiež autá ľudí ktorí tam bývajú, buď nájomníci, alebo rezidenti jazdiaci na firemných autách...

23. február 2018
Odpoveď samosprávy
Návrh na vybudovanie tohto parkoviska sme obdržali už aj v minulosti. Mestský úrad spracoval možnosti výstavby. V danom čase sme však obdržali nesúhlas zástupcu vlastníkov bytov z bytového domu 2423. Bolo by vhodné, aby sa dosiahla dohoda medzi zástupcom vlastníkov bytov z Vašej bytovky a zástupcom vlastníkov bytov spomínanej bytovky. Predmetný návrh máme zaradený v zásobníku investičných projektov.
Gabriela Bedard
MsÚ
07. február 2019

Lenka Kubíčková

Dobrý deň p.Ján,
nechápem aké vyhlásenie.
Návrh na vybudovanie akého parkoviska? Ja tu žijem 30 rokov ale v živote sa na schôdzi vlastníkov bytov neriešilo nejaké parkovisko, takže náš zástupca ani nemohol dať nejaký súhlas alebo nesúhlas.
Ja som skôr narážala na parkovanie v celom meste, nie len na našej ulici.
Poslednú snahu o riešenie situácie som zaznamenala v roku 2010, keď bol na meste ešte pán Ondrejka a projekt ktorý prezentovali - parkovací dom pri potravinách domky bol fakt katastrofálny, no odvtedy neviem, že by sa niečo riešilo.
07. február 2019

Ján

Podľa vyhlásenia pani Bedard, ktoré som priložil, bol projekt parkoviska na Bernolákovej zastavený z dôvodu nesúhlasu zástupcu vlastníkov domu 2423. Projekt nových parkovacích miest medzi domami 2422 a 2423 je vytvorený už viac ako rok, spolu s revitalizáciou priestoru pred CBA, kde má byť detské ihrisko. Váš zástupca tvrdenie p.Bedard poprel, tak treba už len zistiť, prečo sa rozbiehajú nové projekty, keď tento nie je stále dokončený...
07. február 2019

Lenka Kubíčková

Prepáčte ale stále nechápem o akom projekte to hovorite, môžte mi ho nejako priblížiť?
Sú niekde zverejnené podklady?
Medzi 2422 a 2423 myslíte jednu z mála zelených plôch medzi bytovkami, ktoré ešte ostali?
To by ale podla mňa vôbec parkovanie nevyriešilo.
26. marec 2019

Ján

Som proti ničeniu zelene v meste, a práve preto je potrebné vybudovať nové parkovacie miesta v tejto lokalite, čo je možné urobiť bez výrubu jediného stromu! Nemuseli by sme sa potom pozerať na rozjazdené blato v miestach kde kedysi rástla tráva, nemuseli by sme na chodníku pred CBA kľučkovať medzi autami, nemuseli by sme sa báť odstávky vody alebo kúrenia kvôli autám parkujúcim na šachte teplovodného vedenia, nemuseli by sme hodiny krúžiť po sídlisku v snahe nájsť parkovacie miesto. Opakujem, ľudia ktorí parkujú pred vašim domom v tejto lokalite aj reálne bývajú, tí čo majú v meste cez deň odstavené auto to majú k nám zo žel.stanice daleko, a pre týchto mesto už parkovanie rieši na píle. Vami navrhované rezidenčné parkovanie má jednu zásadnú chybu - nás rezidentov so záujmom parkovať auto blízko bytu viac ako parkovacích miest. Toto by nám iba vyhnalo pár eur z peňaženky, ale problém určite nevyriešilo.
12. február 2021

Monika Ježková

Dobrý deň,

v tejto lokalite pri škôlke boli v týchto dňoch dokončené nové parkovacie miesta:
https://m.facebook.com/malacky.sk/photos/a.274058369282119/3784560561565198/?type=3&source=48&__tn__=EH-R
19. február 2021

Monika Ježková

Dobrý deň prajem,

podnet je vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania