Kukučínova-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Martin 10. januára 2019

Na Kukučínovej ulici 36 je vstup do garáže vybudovaný nešťastne, nakoľko je nájazd navýšený min. o 30cm a sklon je na jednej strane strmý. Dalo mesto na takýto zásah do chodníka súhlas? Komplikuje prejazd kočíkom.

25. január 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Poverený zamestnanec MsÚ preverí situáciu a vyzve vlastníka na odstránenie vyvýšeného vjazdu.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia

Gabriela Bedard
MsÚ
15. február 2019

Vera

Dobrý deň prajem. Bol už majiteľ prosím vyzvaný na odstránenie? Ak ano, do kedy mu plynie lehota? Ďakujem
17. február 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne zasielame samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
01. marec 2019

Vera

Tak bol už teda majiteľ vyzvaný či nie? Už sú takmer dva mesiace od podania podnetu...
02. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dovoľujeme si Vás informovať, že majiteľ nehnuteľnosti bol vyzvaný na predloženie dokumentácie, oprávnenej vykonať úpravu mestského chodníka. Majiteľ sa prihlásil na mestský úrad a sú riešené možnosti úpravy chodníka aby netvoril prekážku pre chodcov spolu so stavebným úradom. Po skončení zimného obdobia bude vyžadovaná úprava chodníka.

Ing. Chrenko, MsÚ Malacky
04. marec 2019

Vera

Ďakujem za info
16. apríl 2019

Kvjecinka

Dobrý deň, prosím o informácie, či už vlastník predložil predmetnú dokumentáciu a zároveň kedy bude majiteľ predmetnej prekážky realizovať úpravu chodníka, keďže zimné obdobie už skončilo. Uvedený chodník je pomerne frekventovaný a prejazd napr. s kočíkom, alebo na detských odrážadlách týmto miestom je veľmi náročný. Vopred ďakujem za informácie.
23. apríl 2019

Vera

Pripájam sa ku KVJECINKA. Celý mesiac a pol bolo v podstate jarné počasie, o zimnom období nemôže byť ani reči, všade na stavbách sa veselo pracuje a neudialo sa absolútne nič. Postaviť vjazd do garáže vedeli veľmi rýchlo a na jeho úpravu majú teraz chodci čakať sto rokov. Asi by bolo rozumnejšie dať majiteľovi konkrétny dátum na vykonanie zmien, aby mohli byť vykonane i prípadne sankcie, ak termín nedodrží. Inak sa asi prerobenia vjazdu nedočkáme...
28. apríl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
vďaka za upozornenie, podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Juraj Hurný
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. máj 2019

Vera

Dobrý deň. Viete nám už prosím poskytnúť informáciu, kedy bude vjazd konečne upravený? Ďakujem
13. máj 2019

Vera

Prečo začínam mať pocit, že sa čaká kým to tu my vzdáme a necháme to tak...? Stále len podnet pripomíname, na MU akosi náhodou stále naň zabúdajú. Majiteľ porušil zákon zásahom do chodníka bez akéhokoľvek povolenia, vjazd si urobil sebecky na úkor chodcov. Mamičky s kočíkmi, deti na odrazadlach i invalidi nech sa potrápia. Veď hlavne, že oni si v pohodlí zaparkujú. A riešiť to evidentne nikto nemieni.
20. máj 2019

Vera

Dočkáme sa prosím už nejakej reakcie?!
21. máj 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme opätovne preposlali samospráve s prosbou o aktualizáciu stavu riešenia.
S pozdravom
Administrátorka portálu
05. jún 2019

Vera

Máme uz prosím nejakú informáciu z mesta, prečo neriešia nečinnosť majiteľa nehnuteľnosti?
05. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
Podnet sme preposlali samospráve, odpoveď sme zatiaľ nedostali. Odpoveď samosprávy pre daný podnet bude zverejnená aj na portáli.
S pozdravom
Administrátorka portálu
19. jún 2019

Kvjecinka

Dobrý deň, problém je už skoro pol roka nahlásený a náprava v nedohľadne. Od svojvoľnej realizácie tohto nešťastného nájazdu uplynulo veľa času, no zhotoviteľ nebol ani doteraz schopný ASPOŇ odstrániť kamienky, ktoré sa nachádzajú po celej ploche nájazdu. Chodím tadiaľ s deťmi denne, ale i napriek tomu, že si dávajú pozor, sa dnes dcérka na odrážadle šmykla a spadla na tej miernejšej časti. Zároveň stretávam veľa starších ľudí, ktorí majú problém tadiaľ prejsť. Predpokladám, že zmena nájazdu sa nebude konať, presne tak isto ako ani na Vajanského ulici, preto ŽIADAM kompetentných aspoň o odstránenie kamienkov.
20. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
Podnet sme opätovne preposlali samospráve s upozornením na pretrvávajúci problém.
S pozdravom
Administrátorka portálu
20. jún 2019

Vera

Ja som posielala prosbu o riešenie i pánovi primátorovi a žiadna reakcia. Asi sme si v Malackách všetci obcania rovní, no niektorí sú predsa len rovnejší
08. júl 2019

Miroslav Juza

Zdravím, nejaké nové info?
08. júl 2019

Miroslav Juza

Všade vo svete je trend robiť mestá bez bariér, v Malackách sa niekto vydal opačným smerom a mesto je voči tomu zjavne bezmocné... 😏
08. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
Podnet sme opätovne preposlali samospráve s upozornením na pretrvávajúci stav. Odpoveď samosprávy bude samozrejme zverejnená aj na portáli.
S pozdravom
Administrátorka portálu
08. júl 2019

Vera

Takuto istu odpoved sme dostali v mesiaci april, maj aj jun. A teraz pre zmenu i jul... Podnet podavany v januari a riesenie bolo prislubene po dohode majitela a stavebneho uradu hned ako sa otepli. Vsetci pustame klimy a ventilatory no pre niekoho stale zima asi... Uplny vysmech obcanom i zmysluplnnosti tohto portalu
16. júl 2019

Vera

Pre info prikladam odpoved od pana primatora:

Dobrý deň,



úvodom mi dovoľte poďakovať za Váš podnet. Až priamo na môj stôl sa tento problém z citovaného Odkazu pre starostu nedostal, ale už len pri prvotnom pohľade sa javí neprimeranosť zásahu vlastníka rodinného domu do nášho chodníka. Rozumiem, že vlastníci si upravujú podmienky a chodníky so vjazdmi k svojim nehnuteľnostiam, mali by však rešpektovať isté hranice a najmä náš súhlas.



Odstupujem preto Vašu správu vedúcej stavebného úradu Adriane Novotnej, aby stavebný úrad vykonal štátny stavebný dohľad.
17. júl 2019

Martin

Tak isto odpovedal primátor aj mne.
24. júl 2019

Vera

Vcera som mala milu navstevu. Do dvora ku nam prisla pani, predpokladam, ze majitelka, aby mi mi prisla vynadat, ze som si dovolila podnet zaslat na mestsky urad. Vraj sa strasne nudim a mam chodit po druhej strane, ked sa mi nepaci (na druhej strane samozrejme ani chodnik nie je :-) ) slusne som ju poprosila, aby odisla, no ona mala nutkavu potrebu dokoncit svoj nacviceny herecky vystup...az som ju nakoniec s krikom musela doslova vyhodit.
Takze pan Martin, ak ste posielali na MU podnet aj vy, cakajte navstevu :) dostat sa pani k nasim osobnym udajom evidentne nema problem o mne vedela vsetko nie len adresu. Zakon o ochrane osobnych udajov asi nic neznamena.
12. október 2019

Viliam

Dobrý deň.
Rok sa nám pomaly konci a bolo by na čase oživiť staré problémy ako je tento nezmyselný nájazd.
Aj keď si nemyslím že v súčastnosti je možne tento problém vyriešiť odstránením stavby. Podla mňa vhodným riešením by bola upráva väčšej časti chodníku (aj u susedného domu) tak aby bolo stúpanie pozvoľnejšie.
13. október 2019

Vera

Podnet je v sucasnosti rieseny stavebnym uradom. Minuly tyzden sa uskutocnil na mieste stavebny dohlad, na dva pred tym majitelka neprisla. Na mieste slubovala napravu, Tak uvidime, ci jej slub bude dodrzany.
02. december 2019

Monika Ježková

Dobrý deň prajem, dnes vidím začiatok decembra zmenilo sa niečo?
02. december 2019

Kvjecinka

Dobrýbrý deň, stav chodníka je nezmenený.
02. december 2019

Kvjecinka

Dobrý deň, stav chodníka je nezmenený.
05. december 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
Podnet sme opätovne preposlali samospráve s upozornením na pretrvávajúci problém.
S pozdravom
Administrátorka portálu
05. december 2019

Odpoveď samosprávy

Z dôvodu, že úprava chodníka nie je bezbariérová – plynulá, stavebný úrad na základe zistených skutočností pri výkone ŠSD vyzval stavebníka, zastúpeného splnomocnenou zástupkyňou, aby predložil projektovú dokumentáciu stavebnej úpravy chodníka na posúdenie mestu Malacky – oddeleniu dopravy. Túto podmienku splnil, po konzultácii s mestom Malacky dňa 27.11. 2019, požiadal o posúdenie spracovanej dokumentácie oddelenie dopravy. Po posúdení tejto dokumentácie ho stavebný úrad vyzve, aby v určenej lehote stavebné úpravy zrealizoval.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia - stavebný úrad

Gabriela Bedard
MsÚ
26. január 2020

Katarína

Dobry den. Rovnaky problem aj na Sasinkovej, kde majitel namontoval na plot este aj madlo, aby sa starsi ludia mohli prichytit. Tiez je prevysenie dost vysoke. To sa tiez bude nejako riesit?
Lebo sice sa sem pisu podnety, ale za rok sa s tym nic neudeje.
27. január 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň p.Katarína,
v takomto prípade vás poprosíme o vytvorenie nového podnetu, ktorý následne zašleme samospráve. Tento podnet poukazuje na problém na ulici Kukučínova.
Ďakujeme za spoluprácu.
S pozdravom
Administrátorka portálu
16. február 2020

Kvjecinka

Dobrý deň, stav chodníka je, aj po roku, stále bez zmeny.
17. február 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme opätovne preposlali samospráve.
S pozdravom
Administrátorka portálu
25. február 2020

Odpoveď samosprávy

Majiteľ je povinný vybudovať bezbariérových nájazd do 15.04.2020
Kedy? Apríl 2020

Gabriela Bedard
MsÚ
21. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dovoľujeme sa vás informovať, že majiteľ vykonal úpravu chodníka a problém bol odstránený.

Matúš Gelinger
ÚVaŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania