Záhorácka-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
rodáčka 21. júna 2019

Dobrý deň, pred 2 rokmi boli vysadené vo vnútrobloku mladé javory. Jeden z nich už schne. Žiaľ, je mimo chodníka, tak sa naň zabúda. Je potrebná výdatná zálievka. Jedno vedro vody, ktoré mu dám, nestačí.

Pred časom som sa starala aj 4 o gaštany. Na životnom prostredí o nich dobre vedia. Žiaľ, 2 z nich už uschli a sú odstránené. Takže, nové sa zasadia, nepolievajú, uschnú a vykopú.
Očakávam, že taký osud stihne aj tohto osamelého javora na fotke.

Komunikácia o týchto stromoch tu:
https://www.odkazprestarostu.sk/malacky/podnety/38918/nove-stromceky

21. jún 2019

Monika Ježková

Na ulici 1.mája majú stromčeky podobný osud :-( Je to obrovská škoda, každá zeleň v meste je veľmi vzácna, ale asi to tak nevnímajú všetky strany.
21. jún 2019

Martin

rovnako je na tom aj vnútroblok medzi Rázusova a 1. mája. Včera (20/06) iniciatívne konečne polievali aj obschnutý nový strom
o tom, že potrebuje údržbu aj nový trávnatý koberec asi netreba rozprávať
03. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

polievanie vysadených drevín v meste zabezpečuje firma Tekos na základe objednávok zo strany mesta. V prípade starších výsadieb majú Plán polievania, kde je presne napísané v akej lokalite, množstvo a čo je potrebné polievať. Je veľká snaha vykryť všetko v najkratšom intervale, a je žiaľ bežné, že niektoré stromy bojujú o prežitie v mestských podmienkach a nemusí to byť spôsobené len zníženou starostlivosťou, ale aj ich vypestovaním, zaškôlkovaním. Strom na Záhoráckej ul. bude ošetrený. Dreviny vo vnútrobloku M. Rázusa, ako aj trávnik, budú naďalej polievané.

Bačová, ÚVaŽP
05. júl 2019

rodáčka

Dobrý deň, prosím preposlať p. Bačovej.

V pláne polievania musí mať pracovník s cisternou SPRÁVNY POČET stromov. Mal napísané menej. Nemalo by sa to písať verejne, ale dala som mu cigarety a potom polieval všetky. Iste tam už nerobí. Nech zodpovedný pracovník najskôr stromy spočíta, kým posunie polievačovi. Pomôžem, teraz ich je 5 ( 3 mladé javory a 2 gaštany). Odolnejšie borovice nepočítam, o tie sa už postará príroda sama.
Nestačí strom iba ošetriť, ale aj polievať. Zdá sa to byť malicherné, ale každý strom v meste je
dôležitý.
05. júl 2019

rodáčka

Presne tak ako vyzerá spomínaný strom, vyzeral aj gaštan, po ktorom zostala iba jama.
Vtedy som osobne hovorila s pracovníkom, keď ho obzeral a povedal, že sa spamätá. Nespamätal. Neviem ako sa dotyčný volal, ale foto s prázdnou jamou by mohol vidieť.
06. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme preposlali samospráve.
S pozdravom
Administrátorka portálu
25. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

strom bol odborne ošetrený a suché konáre boli ostrihané.

Bačová, ÚVaŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania