Aktualizovať podnet
Sústavny vyrub stromov

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Sústavny vyrub stromov

Zodpovednosť za riešenie: Martin

Vyriešený

mesto martin sustavne pokracuje vo vyrube zelene vo vlastnom meste, pricom ignoruje reakcie ludi a nazory odbornikov, napr pana topercera.. odstranovanie zelene a revitalizacie su prezitok.. v modernych krajina sa beton nahradzuje zelenou a stromami..

10. október 2017

Odpoveď samosprávy

V zmysle platnej legislatívy si Mesto Martin nemôže vydať povolenie na výrub drevín na vlastných pozemkoch. Príslušný okresný úrad určil na túto činnosť Mesto Vrútky. Zámer o konaní, týkajúceho sa žiadosti o odstránenie dreviny je zverejnená na internetovej stránke a do konania na výrub stromov sú prizvaní odborní pracovníci ochrany prírody ako i mimovládne organizácie ochrany prírody, ktorí majú potom právo zúčastniť sa predmetného konania. Súhlas na výrub dreviny sa môže vydať v odôvodnených prípadoch len po posúdení ekologických a estetických funkcií dreviny a vplyvov na zdravie človeka a so súhlasom vlastníka pozemku. Orgán ochrany prírody vždy určí žiadateľovi primeranú náhradnú výsadbu drevín na mieste na túto výsadbu určenom. Revitalizácia zelene ( úprava koruny stromov, zmladzovací rez, vyrezávanie preschnutých konárov, postrek proti škodcom a pod. prebieha v meste Martin počas celého vegetačného obdobia.

Ing. Mráziková, OKS, Martin
10. október 2017

viktor čech

odpoved zamietam ako nepravdivu a odbocujucu..

tema prispevku je nasledovna: v martine sustavne miznu zelene plochy, stromy a pribudaju (hlavne v lete) vysusene hnede plochy s pokosenou travou. v modernych krajinach 90% ziadosti o vyrub konci v kosi..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania