Námestie Jozefa Cígera Hronského-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Martin

V riešení

Tento rok boli pod Štefánikovým ústavom popri ceste na Malej hore vypílený dospelý listnatý strom predpokladám z dôvodu opravy potrubia. Minulý rok boli zas vypílené dve čerešne a roky predtým ďalšie kusy dospelých stromov či už z dôvodu ich zlého stavu alebo iného dôvodu. Dokopy počítam zmizlo cca 6 ks dospelých stromov. Kedy sa bude robiť náhradná výsadba?

19. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme a vážime si Váš záujem o pekné prostredie v našom meste. Podnet sme postúpili na doriešenie príslušnému odboru.

Renáta Habrunová, vedúci sekretariátu primátora MsÚ Martin
01. október 2019

Odpoveď samosprávy

Stromy boli odstránené v rámci rekonštrukcie potrubia podľa osobitného predpisu.
V súčasnej dobe sa s novou výsadbou stromov v tejto lokalite neuvažuje, pretože táto oblasť bola vyhlásená ako Pamiatková zóna.

Ing. Jarmila Mráziková, ved. OKS
12. október 2019

Ján

A čo keby sa vysadili náhradné niekde inde? Alebo vyhlásme celé územie mesta za pamiatkovú zónu a nemusíme sadiť žiadne stromy. No ďakujem!
14. október 2019

Jana Marčeková

Aj pamiatková zóna má definované ako pristupovať k zeleni. Áno je to možno náročnejší postup lebo pamiatkový úrad je schvaľovacím orgánom ale nie dôvod prečo by to nešlo. Pani Mráziková, myslím mesto má povinnosť vysadiť zeleň na mieste kde sa vyrúbe alebo náhradnú zeleň v inej časti (čo mi príde úplne nelogické) ale treba byť v otázke výsadby zodpovednní. argument že niečo je pamiatková zóna nestačí.
15. október 2019

Ján

V plnej miere súhlasím s pani Šimekovou. Podľa pani Mrázikovej rúbať v pamiatkovej zóne je v poriadku, ale sadiť nové stromy, NIE! Ľudia zobuďme sa! Staráme sa (aspoň kecaním) o dažďové pralesy, ale o naše stromy v bezprostrednom okolí nie!!! Vy, čo rúbete neškodíte len druhým, ale aj sami sebe. Uvedomte si to. A prestaňte s neustálym zdôvodňovaním a ospravedlňovaním ničivých výrubov stromov.
21. október 2019

Štefan

Je to asi na Vás kúp strom zasaď strom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania