Jama na Národnej a pretrvávajúci zápach z kanálov

Zodpovednosť za riešenie: Modra

V riešení
meno
Anonymny obcan 27. októbra 2018

Dobry den dnes 25.10.2018 na Narodnej ulici v Modre pri kostoloch opravovali diery tak sa pytam preco neopravili tu najvacsiu dieru na celej ulici?! Tato diera tu je este odvtedy ked sa budovala kanalizacia a ti co budovali tu kanalizaciu to nedali doporiadku. Taktiez sa chcem opytat kedy uz konecne date doporiadku tu kanalizaciu lebo je to neznesitelny zapach.
Nespokojni obciania mesta Modra z Narodnej ulice

07. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, vo štvrtok 8.11. by mal zmluvný dodávateľ vykonať opravu výtlku.

Opätovné stanovisko BVS, a.s. k zápachu kanalizácie na Národnej ulici je, že prevádzka BVS, a.s. fyzicky kontroluje jednotlivé šachty problematických úsekov kanalizácie a výsledkom je, že nedochádza k hromadeniu kalov kanalizácií, všetko voľne a bezproblémovo odteká. Takisto čerpacie stanice sú v 24 hodinovom monitoringu, neevidujú havárie či odstávky. Z uvedeného vyplýva, že problém zápachu nemôže byť spôsobený (zlým alebo nesprávnym) prevádzkovaním predmetnej kanalizácie.
BVS, a.s. za zdroj zápachu považuje prepad zo žúmp z nehnuteľností, t.j. neidentifikované nehnuteľnosti majú odpadové vody z nehnuteľností vyvedené s prerušením cez žumpu alebo septik. Fermentácia odpadovej vody je zdrojom zápachu v kanalizácií. V ucelenom systéme verejnej kanalizácie Dubová – Kráľová – Modra, ktorej súčasťou je čistiareň odpadových vôd, je v zmysle zákona č. 394/2009 Z.z. zakázané kvôli ovplyvňovaniu procesu čistenia vypúšťať do stokovej siete obsah žúmp a odpadové vody z domových čistiarní odpadových. Vypúšťanie žumpových vôd skracuje aj dĺžku životnosti potrubí a spôsobuje nepríjemný zápach v okolí poklopov šácht do kanalizácie.
Riešením je kontrola napájaní jednotlivých domácností do stokovej siete. Uvedené kontroly plánujeme v súčinnosti s BVS, a.s. vykonávať v 1. štvrťroku 2019.

S pozdravom




M. Gavorník, zástupca primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.