Kultúrny dom

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

V riešení
meno
igor 17. decembra 2015

Vazeny pan primator, chcel by som vas poziadat a myslim, ze budem tlmocit nazor vsetkych spoluobcanov, ze nam tu chyba kulturny dom, ktory by kapacitne zodpovedal potrebam mesta. Uz ked sme tam isli na predstavenie zo skolky a prisli tam len rodicia ucinkujucich 2 tried tak bola sala natrieskana. Dnes tam mala vystupenie ZS a polka rodicov bola na chodbe. Skoda, lebo program bol vyborny, cim by som chcel udelit uznanie ucinkujucim a pedagogom. Ked porovnam kulturaky na dedinach su ovela vacsie ako nas. Verim, ze s tym nieco urobite. Skoda ze to neurobilo uz predchadzajuce vedenie mesta. Este by sme mohli mat aj krytu plavaren, alebo akvapark... urcite lacnejsie projekty ako nova stanica..... Dakujem

22. december 2015

Odpoveď samosprávy

Absenciu polyfunkčného priestoru, ktorý by dokázal uspokojiť väčšie množstvo účastníkov kultúrnych, ale aj spoločenských podujatí predstavitelia mesta vnímajú, a aj z tohto dôvodu mesto plánuje na tieto účely zrekonštruovať nevyužívanú a chátrajúcu budovu bývalej synagógy. Tá by súčasne riešila aj požiadavku bezbariérovosti objektu. V budúcoročnom rozpočte mesta (r. 2016) sú vyhradené finančné prostriedky na projektovú dokumentáciu. Predpokladáme, že samotná realizácia bude finančne krytá z úveru, resp. kofinancovaním z prostriedkov EÚ.
Mesto má v pláne aj vybudovanie multifunkčnej kultúrno-športovej haly, v nasledujúcom období budú prebiehať rokovania so súkromnými investormi.
Ďakujeme za Váš podnet.

Ing. Monika Al Aliová, odd. územného plánovania
22. december 2015

igor

Dobry den prajem p. Ing. Al Aliová,
dakujem za rychlu odpoved, som rad ze mesto s tym rata:).
Chcem sa len laicky opytat o kolko m2 je synagoga vacsia v porovnani s priestormi aktualnej kulturnej saly a prislusenstva? rata sa aj s podiom a priestomi pre vystupujucich? Aby sa nezabudlo na detaily :) nakolko sa postavil krasny amfiteater, ale je tam vela praktickych chyb... takze je tazko vyuzitelny....mali tam radsej postavit kulturnu salu...
co sa tyka multifunkcnej haly, bude tam ja kryty -celorocne vyuzivatelny bazen? Pretoze aj to v nasom meste chyba, a v Kosiciach ziadna slusna plavaren nie je... preto ludia chodia do Madarska... prajem prijemne prezitie Vianocnych sviatkov a v Novom roku, aby Vam vysli vsetky projekty v prospech nasho mesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania