Napervillská-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
rado b. 27. januára 2023

V tomto čase, dosť dlhom, prebieha renovácia Brezového hájika, neviem v koľkých etapách, lebo už to dávno mohlo byť zrealizované. Zatiaľ boli len vypílené stromy, zasadené nové v nevhodnom čase, pričom mnohé sa neuchytili, po dlhej dobe sa začali robiť, v zime (!) ďalšie časti projektu. Rád by som sa spýtal, či je súčasťou tejto renovácie, ktorá obsahuje aj detské ihrisko, miesta na opekanie, fitnes, výmenu svetiel, aj táto dôležitá časť, podľa mňa - v smere z Chrenovej na kruhový objazd, využívaný priechod pre chodcov smerom na Zobor/pod Zobor je chýbajúci chodník, resp. neviem, či to môžeme nazvať chodníkom, bez schodiska hore na úroveň chodníka nad Brezákom - viď foto. Či sa vôbec na toto myslelo? Lebo bude fitnes, ihrisko atď, ale nebude normálny chodník... no možno sa mýlim?

27. január 2023

rado b.

Napríklad v inej časti Brezáku, smerom ku kruhovému pri Promenade sú spravené fajn schody. Toto by sa zišlo aj na uvedenom mieste, čo poviete? Lebo takto ani chodník, ani výstup hore na chodník...
30. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Vami zadaný podnet, ktorý bol preposlaný Odboru investičnej výstavby.

Prajem pekný deň.
04. február 2023

Simona B

Zišlo by sa napríklad myslieť aj na mamičky s kočíkom pretože by sa tam chceli prechádzať a nemôžu lebo sa tam vlastne ani nedostanú pardon dostanú, ale tak, že máte strach, že dieťa vytrasiete z kočíka a vypadne.
05. február 2023

Simona B

Prikladám ako sa dá ísť s kočíkom.
05. február 2023

rado b.

Fajn postreh - zo strany ul. Napervillskej aj Chrenovejskej nie je Brezák ideálne prístupný pre kočíky, možno imobilných. Schody pre peších sú jedna vec, pre imobilných, kočíky vec druhá... Či obchádzať z iných strán, alebo vybudovať nejakú "rampu" pre týchto ľudí v rámci debarierizácie mesta....?
16. marec 2023

rado b.

Na portáli Nitralive.sk bol aktualizovaný článok venovaný projektu Revitalizácie Brezového hája, ktorý sa už dlhšie realizuje - pribudli aktuálne informácie týkajúce sa aj opravy chodníkov, resp. schodov smerom k zastávkam MHD:
https://www.nitralive.sk/vystavba/infrastruktura/66296-revitalizacia-novy-park-na-sihoti-a-brezovy-haj-vizualizacie
Citujem: "...Nakoľko sú chodníky v zlom stave, informoval som sa na meste, či a ktoré budú opravené. V projekte totižto nie je uvedená oprava chodníkov. Z MsÚ mi prišla nasledujúca odpoveď: "V čase prípravy PD „Revitalizácia Brezového hája“ oprava chodníkov nebola oprávneným nákladom z pohľadu financovania projektu. Mesto malo od začiatku projektu záujem opraviť aj chodníky. Preto sme dali vypracovať projektovú dokumentáciu na chodník a SCHODY od autobusovej zastávky popri ZŠ. Po zapracovaní pripomienok k PD sa začne vybavovať stavebné povolenie."
Teda sa pripravuje dokumentácia k oprave schodov, ktoré vedú z hájika smerom k zastávke MHD. No bolo by fajn, keby bolo riešené tiež ďalšie frekventované miesto kadiaľ chodia ľudia z hájika/do hájika, t. j. úsek z hájika na priechod pre chodcov smer Zobor, nie? Tohto problému sa týka tento podnet...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania