Ďurčanského-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
Stanislava Vargová 02. mája 2023

Prosím vás, prečo sa na II. a IV.Chrenovej ešte nekosí??? Burina je miestami po pás. Nechápem prečo necháte burinu rozkvitnúť a vysemeniť. Za chvíľu tu už nebude žiadna tráva, iba burina. A tých kliešťov čo je v nej!!! Kedy už mesto začne efektívne udržiavať zeleň? A nie takto. Prvé kosenie sa začne, keď je už všetko vykvitnuté a v lete sa potom kosí aj keď je tráva nízka a vyschnutá. ROBTE S TÝM UŽ NIEČO!!!

03. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Kosba začala 24.4. a ukončenie je naplánované k 18.5.23. V tomto termíne zazmluvnení hospodári postupujú plánovite, kosia svoje lokality o rozlohe cca 30 ha, t.z. že lokality takéhoto rozsahu nie je možné pokosiť za pár dní. Za podmienok, že počas kosby bude priaznivé počasie a nebude pršať , kosenie bude ukončené k 18.5.

OŽP, MsÚ Nitra
07. jún 2023

Jana

Bola tráva pokosená?
08. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o aktualizáciu.

S pozdravom

Tím Odkaz pre starostu
[email protected]
09. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dané lokality boli pokosené. Rezervy v kosení evidujeme, všetko závisí od počasia aj personálnych kapacít. Po dvoch kolách kosby, ak to počasie dovolí, začína tretie kolo kosby.

Odbor životného prostredia
09. jún 2023

Stanislava Vargova

Ja hlavne nerozumiem, prečo kosba začala až 24.4.? Nie je možné ju prispôsobiť podľa počasia? Na konci apríla už bola tráva a burina všade obrovská. Možno by sa nemuseli kosiť celé plochy, ale vždy pokosiť časť a časť nechať, aby aj živočíchy a hmyz mali kde prebývať. Nad týmto sa neuvažuje?
13. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, termíny kosby sa vyhlasujú v závislosti od aktuálneho stavu porastov. Mozaikové kosenie bude súčasťou dodávateľských zmlúv pre obdobie 2024 – 2027, kedy bude možné do 15% celkovej výmery stanoviť iný režim kosenia, než celoplošné.

Odbor životného prostredia
13. jún 2023

Stanislava Vargova

Ok. Ďakujem za odpoveď.

Vargová
07. júl 2023

Jana

Vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania