Hornozoborska - stav cesty a parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
oto n 25. mája 2015

rozbity a prepadnuty asfalt po celej dlzke cesty, kanale aj o 10cm prepadnute, pripadne zdvihnute a najvacsi problem s parkovanim, na oboch stranach auta blokuju celu sirku jazdneho pruhu, autobusy sa musia doslova pretlkat

01. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Čo sa týka stavu komunikácie ohľadne zjazdnosti postupujeme tento podnet správcovi komunikácii, ktorý je zodpovedný za zabezpečenie zjazdnosti miestnych komunikácii.
Čo sa týka státia motorových vozidiel, vodiči sa dopúšťajú porušenie pravidiel cestnej premávky a to §23, ods. 1. - Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
Taktiež postupujeme tento podnet na riešenie mestskou políciou.

Ján Pánský, útvar hl. architekta, referát dopravy a CH pri MsÚ v Nitre

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania