Spomalovaci prah na mostnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
stefan 24. apríla 2017

neuvazuje sa o vybudovani spomalovacieho prahu na mieste priechodu pre chodcov na mostnej ulici? vela vodicov tadial jazdi velmi rychlo a pomaly kazdy tyzden sa pred priechodom zrazia auta, ked niekto nedobrzdi pred autom pustajucim chodcov. Priechod je velmi frekventovany a je nebezpecne cez neho prechadzat. Spomalovaci prah dimenzovany na rychlost cca 30-40km/h by tieto problemy vyriesil.

24. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Vzhľadom na súčasný stavebno-technický stav tejto komunikácie, neuvažujeme o riešení vyvýšeného priechodu pre chodcov v tomto mieste. Vodič je povinný za vozidlom idúcim pred ním dodržiavať takú vzdialenosť, aby mohol včas znížiť rýchlosť jazdy, prípadne zastaviť vozidlo, ak vodič vozidla jazdiaceho pred ním zníži rýchlosť jazdy alebo zastaví.

Ing. Milan Bartoš
OKČaZP
25. apríl 2017

stefan

dobry den,
ono je to vsetke pekne, ze zakon. Ale skuste aj vy denne prechadzat cez priechod, ked to tam vodici valia ako na zavode... ono je to velmi prijemne, ked v jednom pruhu auta zastavia a v druhom veselo jazdia dalej, ved co, na semafore je zelena a treba ju stihnut. A ked uz je rec o tom stavebno-technickom stave, vedla kanaloveho vpustu je sice mala, ale zato pekne hlboka diera.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania