Poškodená cesta na Mostnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
stefan 19. októbra 2018

Na mostnej ulici je poskodena cesta v mieste priechodu pre chodcov. Prejazdom tazsich vozidiel, ako su autobusy a nakladne auta, vznikaju otrasy, ktore sa prenasaju na vedla stojacu budovu, ktora sa tymito otrasmi poskodzuje. Budova sa nachadza v mestskej pamiatkovej zone, tak by bolo vhodne cestu opravit, aby nedochochadzalo k jej dalsiemu poskodzovaniu. Cesta je prepadnuta v mieste priechodu pre chodcov, co moze taktiez sposobit uraz chodcom. V zlom stave je aj zaplatana rozkopavka v tesnom dotyku prepadnutej vozovky (vyznacene na fotke).

31. október 2018

LG

Prechod pre chodcov - Mostná ulica

Doplnenie k rozbitému prechod pre chodcov , v podnete nahlásenom 17.10. Uvedený prechod považujem v rámci Starého mesta za jeden z nafrekventovanejších, vzhľadom k tomu, že spája Svätoplukovo námestie s Podhradím, Hradom a parkom na Sihoti. Čiže je využívaný ako turistami tak aj rodinami s deťmi. V rámci výmeny osvetlenia na Mostnej neevidujem, že by mesto počítalo s pridáním doplnkového bezpečnostného led osvetlenia, tak ako má napr. Ďurková ul, alebo prechody na ktorých už prišlo k tragickému stretu chodca s automobilom. Apelujem na mesto, aby rozhodne tento prechod nielen opravili, ale zabezpečili aj tento bezpečnostný prvok. Považujem to za nevyhnutné a verím, že nečakáme až kým príde k tragédií.
11. január 2019

stefan

co sa tyka priechodu, velmi casto sa pri nom zrazaju auta, kedze vela vodicov tu jazdi ako schumacher a potom narazaju do aut brzdiacich pred priechodom kvoli chodcom... az za priechodom je tabula obmedzujuca rychlost na 30, ktoru samozrejme nikto nerespektuje. celkovo je blbe, ze okolo hlavneho namestia prechadza cesta, ktoru vyuzivaju auta na tranzit klokocina - zobor
11. január 2019

stefan

este by som rad doplnil podakovanie mestu, vdaka ktoreho necinnosti dochadza k poskodzovaniu budovy v pamiatkovej zone. jedina novinka, ktora sa medzicasom udiala ohladom tohto podnetu, je popraskana stena vedlastojacej budovy.
dakujem
25. január 2019

Peter

Problem nerieseny...
26. január 2019

Eva

Aký je, prosím, problém opraviť jeden výtlk a dopravu na nebezpečnom úseku s častými haváriami spomaliť? Dokedy sa budú pre nečinnosť mesta otriasať a poškodzovať okolité domy???
06. február 2019

Peter

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený.
21. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Predmetná mierna závada /preliačina na MK Mostná/ nemôže spôsobovať poškodzovanie nehnuteľnosti, ktorá je od záujmovej oblasti vzdialená cca 9m.
Stav vozovky neovplyvňuje plynulosť cestnej premávky.
Po skončení zimnej údržby 2018/2019 a po posúdení závažnosti zahrnieme prípadnú opravu MK do Zoznamu opráv MK na rok 2019. Odstraňovanie nahlásených a zistených závad na MK prebieha podľa dôležitosti, pokiaľ to poveternostné podmienky dovoľujú.

S pozdravom

Ing. Ján Koprda


OKČ-ŽP Stredisko mestských služieb
Ing. Ján Koprda
21. február 2019

stefan

mozete mi prosim poslat protokol z merani, ktore dokazuju, ze dana preliacina nemoze sposobovat otrasy budovy pri kazdom prejazde autobusu, pripadne nakladneho vozidla? tvrdenie o nemoznosti poskodzovania budovy je dost silne, tak verim, ze ho mate podlozene meranim.
lebo realita je taka, ze sa cely dom otrasie, akonahle po preliacine prejde velke vozidlo.
ps: u rodicov sa otriasa dom pri prejazde vlaku po trati, ktora je vzdialena 100 metrov.
27. máj 2019

Eva

"mierne preliačiny"
27. máj 2019

Eva

...plné vody
27. máj 2019

Eva

po daždi

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania