Ďurková-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
Andrej 23. decembra 2018

Jedná sa o veľmi nevhodne umiestnenú dopravnú značku
obmedzenia rýchlosti za priechodom pre chodcov na Ďurkovej ulici. Z priložených fotiek je do neba volajúca lajdáckosť človeka, ktorý bol schopný túto dopravnú značku umiestniť v zákryte stromu aj označníka zastávky MHD! V záujme zlepšenia jej viditeľnosti a zvýšenia ochrany chodcov na nebezpečnom priechode navrhujem túto značku urýchlene premiestniť priamo na stĺp, kde sa
nachádza značka priechodu.

12. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Uvedené bolo prerokované s KDI PZ NR s nesúhlasným stanoviskom. Je potrebné zabezpečiť úpravu zelene tak, aby bolo predmetné dopravné značenie dostatočne viditeľné.
Úpravu mestskej zelene zastrešuje správca – Stredisko mestských služieb.
Zároveň
poslané stredisku mestských služieb na úpravu zelene.
S pozdravom



OKČ-ŽP
21. júl 2020

Jana

Aktuálny stav - značka je viditeľná dostatočne.
21. júl 2020

Andrej

Značka je už lepšie, no ak má byť užitočnejšia aj pre chodcov a zabezpečiť ich vyššiu bezpečnosť, mala by sa premiestniť priamo na stĺp verejného osvetlenia, kde je značka priechodu. Toto by nemal byť až taký veľký problém a jej prínos by bol väčší.
16. august 2020

Jana

Lenže s premiestnením nesúhlasí KDI PZ NR - pravdepodobne by to bolo proti predpisom.
17. august 2020

Andrej

Z náprotivnej strany od Lidlu smerom k výškovému paneláku je tento priechod pre chodcov stále nebezpečný, vzhľadom na parkovanie vozidiel na kraji cesty sú tam veľmi zlé rozhľadové pomery aj po úpravách po tom, ako tam pred 6 rokmi auto zrazilo nášho malého syna. Zníženie rýchlosti ak nie rovno preloženie tohto priechodu bližšie k jednosmerke Jozefa Vuruma sú tu jediné riešenia výrazne zvyšujúce bezpečnosť chodcov. Ďakujem za pochopenie.
19. august 2020

Jana

Vášho syna je mi úprimne ľúto. Všimla som si, že za zastávkou sú nezmyselne dve značky obmedzujúce rýchlosť na 30 km. KDI by mohol posúdiť, či by sa jedna značka nemohla premiestniť nie na stĺp pri prechode, ale pár metrov pred prechod - ako samostatne stojaca.
20. august 2020

Andrej

Ďakujem, našťastie nemal trvalé následky, hoci auto nám vtedy kočík doslova vytrhlo z rúk (na priechod sme pritom vstúpili pomaly a vopred sa rozhliadli, koľko len bolo možné). KDI PZ NR by si istotne na toto spomenulo.

Áno, premiestnenie značky 30 aj ďalej pred priechod by bolo isto ešte lepšie a pomohlo by to navyše aj častým kolíznym situáciám pred Lidlom pri parkovaní, možno by sa dal využiť aj vhodný stĺp verejného osvetlenia a premiestnenie by tak bolo jednoduchšie.

Zhodou okolností som včera prechádzal okolo tejto nevhodne umiestnenej značky 30 a priamo pri nej je stále viditeľný pozostatok pôvodného priechodu na oveľa prehľadnejšom mieste - navrhujem ho preto rovno obnoviť a existujúci zrušiť.
25. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Podnet som preposlala na riešenie Odboru dopravy.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
25. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
v diskusii opisovaný stav dopravného značenia v križovatke Ďurkova/Schurmannova zodpovedá stavu, kedy bolo použitie
uvedených DZ navrhnuté odsúhlasené a následne realizované podľa projektovej dokumentácie v súvislosti s dopravnou situáciou
súvisiacou s užívaním stavby HOTELA 11.
Dopravná značka najvyššia povolená rýchlosť, umiestnená pri vjazde do križovatky Ďurkova/Schurmannova sa v križovatke znova opakuje
a to z dôvodu jej platnosti po križovatku, tak aby potom platila aj za križovatkou.
Pokiaľ chceme miestnou úpravou zmeniť už odsúhlasené a určené dopravné značenie, je potrebné vypracovať dokumentáciu novej úpravy
cestnej premávky v križovatke a túto štandardným spôsobom odsúhlasiť.
Uvedené námety a pripomienky môžu byť potom zohľadňované v novom návrhu v širších dopravných súvislostiach.
s pozdravom a praním pekného dňa Lemus s.r.o.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
27. august 2020

Jana

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Chcem iba podotknúť, že 30 km rýchlosť na tomto úseku takmer nikto nedodržiava. Vo večerných hodinách je prechod dostatočne osvetlený, nebezpečné je to cez deň. Z vašej odpovede mi nie je jasné, či bude vypracovaná nová dokumentácia alebo nie?
10. máj 2022

Jana

Značka bola premiestnená na stĺp VO, ďakujeme.
11. máj 2022

Andrej

Výborne, aj ja úprimne ďakujem za zlepšenie, na súčasnom mieste priechodu je to už asi maximum, čo sa mohlo spraviť. Od nehody pritom uplynulo už takmer 8 rokov...
Ešte vyššia bezpečnosť by sa však dosiahla obnovením pôvodného priechodu, ako som spomenul vyššie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania