Pražská-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
Ján 06. mája 2019

Dobrý deň,
nakoľko je obyvateľmi veľmi často hlásená jazda v protismere popri židovskom cintoríne smerom k železničnému priecestiu navrhujem zmenu dopravného značenia nasledovne:

Obrázok 1
Značenie je nejednoznačné. Podľa značky majú vozidlá prikázaný smerom vľavo teda smerom na Hviezdoslavovu, ale tento pruh slúži práve pre jazdu rovno-smerom na Jurkovičovu, čím prakticky dochádza k porušovaniu predpisu. Preto navrhujem nahradiť značku C3, značkou B27a a všetky tri tabuľky upevniť na existujúci stĺp VO.
Obrázok 2
Presunúť značku B2 nižšie-na stĺp verejného osvetlenia a umiestniť rovnakú značku B2 na stĺp VO oproti (červený krúžok).
Na stĺp VO ešte nižšie (žltý krúžok) umiestniť zvislé dopravné značenie podľa vzoru z obrázku 3. Rovnaké je použité pri vstupe na R1 v protismere.

Ďakujem

17. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Podnet zaslaný na riešenie OKČ-ŽP referát dopravy.
S pozdravom

OKČ-ŽP
25. júl 2019

Ján

Spomínané zvislé dopravné značenie z obrázku 3 sa používa mimo Nitry aj na cestách II.triedy, miestnych komunikáciách (nielen na diaľniciach a rýchlostných cestách)
01. október 2020

Ján

Dobrý deň, prosím o opätovné posúdenie odborom dopravy. Ďakujem
02. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Podnet opätovne preposielam na Odbor Dopravy.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
06. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

umiestnením DZ B27a (v súčasnosti už č. 215) by sa umožnilo okrem jazdy v smere na Pražskú ul. aj odbočenie na Hviezdoslavovu, čo v tomto prípade požadujeme za nežiadúce. Umiestnenie Vami požadovaných DZ (č. 230 a 344), ako aj celá organizácia dopravy v priestore tejto križovatky, bude prerokovaná s Krajským dopravným inšpektorátom, s cieľom nájsť najvhodnejšie riešenie, ktoré dostatočne upozorní na vjazd do protismeru.
S pozdravom,
Ing. Radovan Slávik, PhD.
referent - dopravný inžinier
Odbor dopravy MsÚ Nitra,
Štefániková 60,
950 06, Nitra

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
24. november 2020

Ján

Ak je z vášho pohľadu odbočenie vľavo na Hviezdoslavovu nežiadúce, tak dnešná existujúca značka 211-10 (Prikázaný smer odbočenia (tu vľavo)), ktorá tam je, to vlastne prikazuje.
V tom prípade by ste si ju mali nahradiť značkou 210-30 (Prikázaný smer jazdy (priamo)).

Ja osobne však nevidím problém v jazde, okrem priamo na Pražskú, aj jazdu vľavo na Hviezdoslavovu (smer Jarok) a teda s nahradením existujúcej (nezmyselnej) značky prikazujúcej odbočenie iba vľavo za značku 210-13 (Prikázaný smer jazdy (priamo a vľavo)).
24. január 2023

Jana

Vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania