Námestie

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Zdena 07. marca 2014

Uvedené budovy boli postavené podľa stavebného povolenia v dobe keď územným plánom neboli ešte povolené 4 nadzemné podložia. Žiadam prešetriť ako je možné že stavebné povolenie na tieto stavby bolo vydané, že stavby boli postavené a skolaudované.
Mesto až dodatočne zmenou územného plánu zvyšovalo počet povolených nadzemných podlaží.
Kto to ma na mestsom urade na starosti ?

Ako vidíte na obrázku, keď sa postaví ďalšia budova, ten jedinečný výhlad na hrad sa zrusi. Tak nech netvrdi mesto a vsetci ti jeho architekti a developery vo svojich studiach ze vyhlad na hrad sa zachova !

14. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dostavba Mostnej ulice v Nitre.
Predmetné územie bolo vymedzené pre súvislú zástavbu po prehodnotení zámerov pamiatkovej ochrany v aktualizovaných Zásadách pamiatkovej ochrany historického jadra Nitry z roku 1990. Následne bola obstaraná Urbanistická štúdia CMZ Nitra v roku 1992, ako podklad pre aktualizáciu Územného plánu sídelného útvaru Nitra v roku 1994, ktorá stanovila pre novú výstavbu podlažnosť do 4. NP. Pre podrobnejšiu reguláciu zástavby na jednotlivých pozemkoch Mesto Nitra zabezpečilo v roku 1996 vypracovanie územnoplánovacieho podkladu: „ Urbanisticko - regulačná štúdia Nitra – Mostná ulica“, v ktorej boli stanovené podrobné funkčné a priestorové regulatívy. Definovaný bol regulatív nivelety zástavby pre jednotlivé pozemky, limitné výšky boli spracovateľom stanovené v absolútnych hodnotách nadmorskej výšky. Urbanistická štúdia v súlade so stavebným zákonom tvorila podklad pre územné rozhodovanie. Následne boli regulatívy premietnuté do Územného plánu Centrálnej mestskej zóny v Nitre, ktorý schválilo mestské zastupiteľstvo v roku 2007.


Útvar hlavného architekta, Ing.arch. Ligačová
17. marec 2014

Andrej

Tak schváľte zmenu a znížte počet povolených nadzemných podlaží o jedno menej, aby sa zachoval výhľad na hrad !
08. november 2014

Veronika

Prečo je tento podnet v riešení? Na čo sa čaká?
12. apríl 2015

Obcan

oznacte prosim podnet ako nerieseny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania