Coboriho-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
Michal Hano 21. novembra 2019

Parkovanie na chodníku v križovatke - dlhodobo odstavené rovnaké vozidlá zadarmo. Na Cintorínskej a Damborského je platené parkovanie. Coboriho ulica nie je parkovisko ale chodník pre chodcov.

Tento podnet som v minulosti zasielal na MsP ale bez reakcie.

27. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za podnet, avšak zo zdokumentovanej situácie je zrejmé, že vodiči porušujú základné pravidlá cestnej premávky. Vyhláškou 9/2009 Z.z. , ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke v znení neskorších predpisov je upravené v § 8 ods. 7 nevyznačovanie zákazu alebo príkazu vyplývajúceho zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky dopravnými zariadeniami a dopravným značkami. Z uvedeného vyplýva, že riešenie priestupkov vyplývajúcich z nerešpektovania vyššie uvedených ustanovení je v plnej kompetencii represívnych zložiek.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
02. december 2019

Peter Selsky

No dobre a bude to MsP riešiť? Pretože MsP má stanicu asi 500m ďalej a o probléme vedia roky. Toto nie je prvý krát kedy som videl takýto podnet.

Môžete sem zdielať odpoveď MsP? Pretože potom nemá zmysel táto stránka keď sa tu nahlasujú podnety a týždne bežia a Coboriho je plná zaparkovaných áut... robí si MsP svoju prácu, alebo nie?
22. december 2019

Michal Hano

A prečo sa tento podnet nerieši??? Uniká mi podstata tejto stránky teda aspoň v prípade Nitry.

Občan nahlási podnet a nič sa nedeje... naďalej anarchia a ohrozovanie chodcov, poškodzovanie chodníkov.
21. január 2020

Michal Hano

Opäť prešiel mesiac a stále bez riešenia...
25. marec 2020

Michal Hano

Rieši sa tento problém? Autá tam parkujú denne a porušujú predpisy. Prečo je problém toto riešiť okamžite???
26. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Podnet opätovne zaslaný MsP na riešenie .
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
16. apríl 2020

Michal Hano

Pani Steinemannova, MsP taketo podnety dlhodobo ignoruje. Je to zbytocne takto to preposielat. Tu treba aby zasiahol primator, ako ich nadriadeny.

Mestska policia si neplni svoje ulohy - resp. plni ich len na vybranych uliciach.
16. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Zajtra máme poradu ohľadne zlepšenia odkazu pre starostu z mojej strany bude preberané aj nedostatočná spolupráca zo strany MsP a iných oslovených spoločností .
Verím že sa všetko napraví a bude sa riešenie podnetov len zlepšovať .
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Predmetné priestupky opakovane riešime, denne sa však opakujú na stovkách miest, všade, kde sa osadí dopravná značka, by bolo potrebné postaviť policajta, aby ste nemohli zhotoviť podobné foto. Domnievam sa, že priestupky v doprave by nemali byť predmetom uverejňovania na tomto portáli, často tam vodič zaparkuje na pár minút, ak by oznamovateľ nahlásil udalosť na tel. čísle 159, tak by bola väčšia pravdepodobnosť, že na mieste priestupcu prichytíme. Napriek tomu mestská polícia na predmetných miestach hliadkuje a priestupky rieši.

S pozdravom náčelník MsP Erik Duchoň
28. apríl 2020

Michal B.

Súhlasím, že takýchto priestupkov sú desiatky, lenže v tomto prípade ide o dlhodobo totožné autá / vodičov. Neverím, že MsP ich porieši a zaparkujú znovu a tak dokola. Toto nie je záležitosť týždňa. Mám fotky z priebehu posledných povedzme 2 rokov a sú to rovnaké autá. A ani raz som nevidel papuču.

Nerozumiem prečo mám volať - veď to má MsP pod nosom... tie autá tam stoja celý deň :-)

Pán náčelník by mal popracovať na argumentoch.
04. máj 2020

Michal Hano

Opakovane pridávam podnet nakoľko problém doteraz nebol vyriešený a ani riešený. Žiadam MsP, aby si robili svoju prácu a parkovanie na Coboriho riešili.

Sú to dokola rovnaké autá, v dnešnom prípade na fotkách ŠPZ ZM. Jedno parkuje za žltou čiarou, druhé hore v mieste kde je križovatka a úzky chodník. Tieto autá porušujú predpisy. Na chodníku je možné zaparkovať, nie jazdiť po ňom okrem iného.

Upozorňujem, že výhovorka typu "musíte zavolať, aby sme páchateľa odhalili" je smiešna a absurdná. Znovu zopakujem - denne na tom istom úseku parkujú autá, dlhodobo celý deň. Tento chodník nie je označený ako parkovisko.
14. máj 2020

Michal Hano

Nakoľko bol podnet niekoľko krát uzavretý bez riešenia, pridávam ho znovu.
Coboriho ulica nie je parkoviskom, dlhodobo tu parkujú rovnaké vozidlá - ako vidno na fotke aj na žltej čiare. Toto sú vždy tie isté vozidlá tých istých majiteľov. Ako tam tie autá zaparkujú? Veď musia jazdiť po chodníku, na tej zátačke dokonca manévrovať/cúvať. A to je proti predpisom.

- ohrozujú chodcov
- porušujú predpisy
- poškodzujú chodník - bol opravovaný niekoľko krát už

MsP sa tvári, že problém nevidí. Súdim podľa alibistických odpovedí.
11. august 2020

Michal

Coboriho-parkovanie-problémové

OPAKOVANE pridávam podnet, ktorý neriešite, ale ho uzavriete.

Na Coboriho ulici nie je povolené parkovanie, absentujú tu značky, sú tu vyznačené žlté čiary. Aj napriek tomu je táto ulica parkoviskom. je to už trápne, ale zopakujem, že tu parkujú dlhodobo rovnaké autá. MsP túto situáciu musí riešiť, nie odkazovať mi, že mám volať na 159. Číslo 159 sa volá, keď má človek problém, nie v prípade podnetu v oblasti, kde denne parkuje množstvo áut. Neviem ako presne si to predstavuje MsP, že ja budem behať denne na Coboriho a volať a hlásiť ŠPZ?

ŽIADAM aby MsP na ulici spravila poriadok. Platené parkovanie je aj na Cintorínskej, aj na Damborského. Opravu Coboriho zaplatí kto? Veď tie chodníky sú večne rozbité.
18. august 2020

Michal Hano

Stále bez riešenia... MsP to má kúsok. Naozaj nevidia tie autá, ktoré tu stoja denne? ROVNAKÉ ŠPZ dokonca ani nie z Nitry. Na žltých čiarach.

Mesto kedy zasiahne a osadí stĺpiky? VŠADE naokolo sú oficiálne parkoviská. Tak ich treba buď zrušiť, alebo zabezpečiť, aby predpisy platili pre všetkých.

Prečo taká diskriminácia?
27. august 2020

Michal B.

Aj dnes opat auta zaparkovane proti predpisom. MsP sa tvari, ze neexistuje.
22. október 2020

Michal B.

27.10. som sem pridával komentár, do dnešného dňa žiadna reakcia. A denne zaparkované autá v križovatke na chodníku a na časti ulice.
26. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podnetu sa vyjadrila 27.04.2020 MsP no aj napriek vyjadreniu MsP som preposlala podnet na prerokovanie ohľadne riešenia Odboru Dopravy akonáhle dostanem vyjadrenie budem informovať.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
05. jún 2021

Michal B.

Dokedy bude z chodníka cesta? Nech mi niekto z MsP ukáže ako sa dá zaparkovať na tejto ulici bez jazdy po chodníku.
05. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. február 2022

Nitralive

Kedy sa mesto a MsP postaví zodpovedne k tomu podnetu a vyrieši problém? Chodník nie je parkoviskom, minimálne je možné riešiť vozidlá parkujúce v križovatkách s Cintorínskou a Damborského. Z Damborského sem dokonca jazdia vodiči cez priechod pre chodcov.
05. február 2022

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravého značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnetoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
17. máj 2022

Nitralive

Poprosím o stav riešenia podnetu. Nesúhlasím s tým, že treba volať MsP - tu sa jedná o opakované masové parkovanie na chodníku, kde autá porušujú predpisy a to jazdou po chodníku, cúvaním, prejazdom cez priechod pre chodcov. MsP sídli o 300m ďalej. Nerozumiem prečo je problém riešiť tieto banálne podnety. Zaujímavé, že na iných uliciach to ide.
17. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. október 2022

Meno

Od novembra 2019 žiadny posun. Proste sú ulice, kde neplatí zákon. Reakcia mesta žiadna...
16. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. október 2023

Jana

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania