Bratislavská-problémové parkovanie na cyklotrase

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý

Mohla by obcas mestska policia kontrolovat parkovanie na cyklochodnikoch? Toto nie je vynimocny jav. Dokonca sa na cyklochodnikoch obcas premavaju dost bezohladne stvorkolky aj motocykle. Niekde uz poskodili aj kovove zabrany na cyklotrasach. Dakujeme

18. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za Váš podnet ktorý som preposlala na riešenie mestskej polícii .
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
18. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Mestská polícia okrem iných základných úloh objasňuje priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchané porušením príkazu, zákazu alebo obmedzenia vjazdu, jazdy, odbočenia, otáčania, cúvania, zastavenia alebo státia vyplývajúceho zo všeobecnej úpravy cestnej premávky alebo z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia.
Hliadky mestskej polície svojou činnosťou denne zistia desiatky priestupkov. Za uplynulý rok 2019, to bolo iba na úseku dopravy viac ako 9300 priestupkov, vrátane priestupkov, státie motorovým vozidlom na cyklotrase. Kontroly vykonávame zodpovedne, avšak nedokážeme byť všade a vždy. Napriek tomuto vysokému číslu zistených priestupkov, sa objektívne nedá, hlavne v tomto druhu konania a prebiehajúcej intenzite zabezpečiť, aby v danú chvíľu a v celom meste, sa žiaden občan nedopúšťal protiprávneho konania. Musím konštatovať, že občan si môže v nejednom prípade odsledovať udalosť, keď nezodpovedné osoby nerešpektujú zákonné nariadenia a z miesta odídu i beztrestne. Často k náprave v nemalej miere prispejú aj zodpovednejší občania, prejavom spolupatričnosti. Spolupatričnosť možno prejaviť aj konkrétnou činnosťou, bezprostredným oznamom videného, popisom osôb a podobne, nie iba neskoršou kritickou konštatáciou, ale v reálnom čase odovzdaním informácie, napríklad oznamom na bezplatné tiesňové volania poriadkových zložiek polície, aby sa protiprávna činnosť v rámci možnosti dala čo najskôr eliminovať.
V uvedenej lokalite vykonáme priebežné kontroly.
S pozdravom
Mgr. Erik Duchoň
náčelník
Mestskej polície v Nitre

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania