Má mesto plán pravidiel parkovania a limitov pre osobné autá????

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Uzavretý
meno
Martin Vyžinkár 29. júna 2015

Má Mesto plán či víziu ako riešiť systém parkovania? Má Mesto predstavy či vízie ako by mali ulice mesta vyzerať? Koná v tejto veci Mesto alebo necháva veci volne plynúť - čo znamená tolerovať všetky priestupky voči dopravným zákonom a elementárnej slušnosti správania sa na uliciach? Priložené fotografie sú len ilustráciou problémov, podobných obrázkov možno nafotiť desiatky v priebehu pár minút. V meste je už niekoľko lokalít v ktorých je pohyb chodcov, hlavne detí alebo rodičov s kočíkmi takmer nemožný. Opäť otázka: prečo je toto správanie tolerované? Domyslime si tento obraz dokonca: ako bude mesto NZ pri tomto prístupe k problému vyzerať o pár rokov? Bude tu ešte možné hovoriť o kvalite prostredia a života v meste?

29. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 43922 a postúpený na Odbor komunálnych služieb. Po preverení skutkového stavu sa vyjadríme k problému presnejšie.


Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
16. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odbor komunálnych služieb v súčasnosti v spolupráci so Žilinskou univerzitou, Katedrou cestnej a mestskej dopravy komplexne prehodnocuje systém statickej dopravy na území mesta, v rámci ktorého budú navrhnuté nové pravidlá parkovania na území mesta. Do zavedenia uvedených zmien bude mesto postupovať podľa platného všeobecne záväzného nariadenia a príslušných právnych predpisov /zákon o cestnej premávke a pod./
Váš podnet v časti riešenia priestupkov ohľadom parkovania na zelených plochách bol odstúpený Mestskej polícii Nové Zámky.
S pozdravom


Ing. Gabriela Maceková
Odbor komunálnych služieb
16. september 2015

Martin Vyžinkár

Dobrý deň - toto bola Vaša odpoveď na podobný podnet: Dovoľte nám poďakovať sa za Váš podnet v mene Mesta Nové Zámky.
Mesto Nové Zámky v mesiaci marec 2015 predstavilo svoje priority. Medzi tieto priority patrí i zlepšenie parkovacích možností pre obyvateľov Nových Zámkov. Z uvedeného dôvodu sa v súčasnosti komplexne prehodnocuje systém parkovania v meste Nové Zámky.

A toto bol veľmi dobrý komentár k odpovedi: "...v súčasnosti komplexne prehodnocuje systém parkovania" - to sa da povedat uplne na kazdy problem... Chybaju mi tam konkretnosti:
1. kdo to prehodnocuje
2. dokedy to bude prehodnocovat
3. kde budu zverejnene vysledky prehodnocovania
4. da sa na prehodnocovani spolupodielat (pripominkami,...) Aké sú odpovede na štyri položené otázky?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania